Home » Life & Style » Știri mondene » Rihanna – 17 lucruri surprinzătoare despre una dintre cele mai de succes artiste din lume

Rihanna – 17 lucruri surprinzătoare despre una dintre cele mai de succes artiste din lume

Manolică Anca / 01.02.2022, 10:21

Robyn Rihanna Fenty, cunoscută cel mai adesea sub numele de Rihanna, este una dintre cele mai mari vedete ale secolului XXI. A doborât mai multe recorduri muzicale, a câștigat nouă premii Grammy și a lansat cu succes inclusiv linii de machiaj și de modă. Descoperă câteva fapte lucruri surprinzătoare pe care poate nu le știai despre Rihanna.

Cele mai interesante lucruri despre Rihanna

Rihanna este una dintre cele mai de succes femei din lume, fie că este vorba de acțiunile sale de caritate, de ochiul său distinct pentru modă sau de succesele sale de vânzări de discuri. Dar cât de multe știi cu adevărat despre ea? Vezi mai multe în rândurile de mai jos.

1. A crescut ajutându-l pe tatăl său

Rihanna a crescut ajutându-l pe tatăl ei să vândă haine, pe stradă. Pentru a ajunge să aibă propriii săi bani, Rihana a început să cumpere bomboane, pe care le împacheta frumos, şi le vindea elevilor din şcoli.

2. A fost descoperită de Jay Z 

După ce și-a trimis casetele demo la casa de discuri Def Jam Records, a fost audiată de președintele (de atunci) al acesteia, Jay-Z, care a semnat ulterior cu ea. Se pare că Jay-Z a fost atât de impresionat încât i-a cerut Rihannei să nu părăsească clădirea până la semnarea contractului. Avea 16 ani.

3. A câștigat un concurs de frumusețe la școală

Tot pe la 16 ani, Rihanna a participat la concursul de frumusețe al liceului ei, cântând piesa „Hero” a lui Mariah Carey. Ea a ajuns să câștige titlul de „Miss Combermere”.

Rihanna, una dintre cele mai de succes artiste din lume
Rihanna, una dintre cele mai de succes artiste din lume

4. A primit ajutor de la Ne-Yo

La intrarea rapidă în topuri, Rihanna a recunoscut că nu a primit niciodată lecții oficiale de canto. Ea a spus despre munca ei cu Ne-Yo: „Nu am avut niciodată pregătire vocală, așa că, atunci când sunt în studio, el îmi spune cum să respir și alte chestii… Îmi striga aceste cuvinte mari și frumoase: „OK, vreau să faci staccato”. Iar eu ziceam: „OK, nu știu ce înseamnă asta”.”

5. O consideră pe Madonna drept cea mai mare influență a ei

Ea a spus odată că vrea să fie „Madonna neagră”, explicând că admiră modul în care Madonna se reinventează constant.

6. Calvin Harris a spus că Rihanna i-a schimbat cariera 

În 2011, Rihanna a cunoscut un succes major cu piesa „We Found Love”, în care a colaborat cu DJ Calvin Harris. Melodia a fost pe primul loc în topuri timp de 10 săptămâni la rând și a fost în Top 100 timp de aproape un an. Harris a declarat ulterior că melodia i-a schimbat complet cariera.

7. În Barbados există o zi a Rihannei 

În 2008, fostul prim-ministru din Barbados, David Thompson, a anunțat că va exista o zi anuală a Rihannei în fiecare an, la 22 februarie. Deși aceasta nu este o sărbătoare bancară, oamenii se adună pentru a o sărbători în fiecare an, ascultând muzica ei. Ocazional, ea se întoarce chiar să cânte. Mai mult, strada pe care locuia aceasta a fost redenumită „Rihanna Drive”.

8. Povestea ei i-a inspirat pe avocați să propună legi care să ajute victimele abuzurilor

După ce Rihanna a fost agresată de fostul ei iubit, Chris Brown, o organizație numită STOParazzi a propus o lege care să interzică publicarea de fotografii sau informații care ar exploata victimele infracțiunilor. În cazurile obișnuite de această natură, identitatea victimelor nu ar fi dezvăluită, însă Rihannei nu i s-a acordat această libertate. Cei de la TMZ, care au distribuit inițial fotografiile, nu au primit încă nicio sancțiune pentru acțiunile lor.

9. A fost de șase ori în Cartea Recordurilor 

Printre recordurile sale se numără faptul că a fost prima artistă care a obținut un număr unu în Marea Britanie cinci ani la rând (2007-2011), cea mai bine vândută artistă digitală (SUA), precum și faptul că a fost cea mai apreciată persoană de pe Facebook în 2014.

10. Cântăreața a interzis ca oamenii să aducă umbrele la concertele ei

După lansarea hitului „Umbrella”, Rihanna s-a temut că fanii ar putea aduce umbrele la concerte și s-ar putea răni pe ei înșiși sau pe alte persoane, așa că le-a interzis.

11. Trebuia să fie domnișoară de onoare a lui Katy Perry

Deși nu a putut participa la nunta din 2012 a lui Perry cu Brand, (se pare că a trebuit să înregistreze niște piese pentru albumul ei „Loud”), ea a aranjat totuși petrecerea burlăcițelor lui Katy în Las Vegas.

12. Nu a absolvit niciodată liceul

Artista a a decis să urmeze în schimb o cariera muzicală. Si a funcționat.

13. Rihanna se strecoară uneori în publicul ei înainte de spectacole

Ritualurile de dinaintea spectacolelor Rihannei includ o injecție diluată și, uneori, se strecoară în public pentru a urmări concertul de deschidere. Ea a declarat pentru Esquire în 2011 că ia injecția pentru a-și calma nervii înainte de fiecare spectacol.

14. A fost prima femeie care a lansat o linie de modă pentru LVMH a lui Bernard Arnault

În 2019, Rihanna a devenit prima femeie care a creat o linie de modă originală cu casa de modă de lux LVMH, Moët Hennessy Louis Vuitton.

15. A spus că a fost martoră la câteva exorcizări

Într-un interviu din 2011, Rihanna a declarat la un post de radio din Los Angeles că a fost martoră la câteva exorcizări. În videoclip, artista povestește una dintre experiențele sale care a avut loc la o biserică, unde o fată „a scăpat de sub control” și toată lumea a auzit o „voce diferită”.

16. Rihanna nu avea voie să se machieze în copilărie

Deși acum este un mogul al frumuseții, Rihanna nu a avut voie să se machieze în copilărie. „Mama mea nu era flexibilă. Nu purtam machiaj”, a declarat ea pentru InStyle în 2017. Rihanna a mai spus că dragostea pentru tot ceea ce are legătură cu frumusețea a venit de la faptul că și-a văzut mama lucrând la un ghișeu de înfrumusețare când era mică.

17. Riri a fost prima persoană de culoare care a devenit imaginea oficială a celebrei casă de modă Dior.

Rihanna este însărcinată cu primul ei copil

Anul 2022 se dovedește deja a fi fructuos pentru Rihanna, care a anunțat lumii întregi în acest weekend că este însărcinată. Superstarul pop și-a arătat burtica în timpul unei plimbări cu iubitul și viitorul tată, A$AP Rocky, în timp ce se afla în New York.

Cântăreața a purtat o haină pufoasă vintage de culoare roz aprins, descheiată deasupra burții, și a completat look-ul cu bijuterii de corp și blugi din denim decolorat. Fotografiile în care a fost surprinsă superba artistă au fost publicate mai întâi de revista People.

Rihanna și A$AP Rocky vor deveni părinți
Rihanna și A$AP Rocky vor deveni părinți

Rihanna și Rocky erau prieteni de mult timp înainte de apariția primelor informații despre faptul că relația lor a luat o turnură romantică în decembrie 2020. Rapperul a fost văzut la scurt timp după aceea petrecând Crăciunul cu familia Rihannei în Barbados. Deși este primul copil al cuplului, cei doi și-au împărtășit anterior sentimentele legate de dorința de a deveni părinți.