Home » Life & Style » Superstiții bani găsiți. De ce nu e bine să te atingi de banii din acest loc

Superstiții bani găsiți. De ce nu e bine să te atingi de banii din acest loc

Manolică Anca / 15.03.2021, 10:41
Superstiții bani găsiți. De ce nu e bine să te atingi de banii din acest loc

Banii au însemnat putere încă din cele mai vechi timpuri. Și poate că nu aduc fericirea, dar nici sărăcia nu și-o dorește nimeni. Așadar, încă de când suntem mici visăm să ne „cadă bani din cer” și să fim bogați. Ei, și sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să găsești bani pe stradă. Dar se zice că nu e bine să îi atingi. Iată alte superstiții despre bani găsiți.

Superstiții bani găsiți

Banii sunt importanță încă din cele mai vechi timpuri, valoarea lor dând naștere unui număr impresionant de superstiții. Ai trecut vreodată pe lângă o monedă sau o bancnotă de pe drum și nu știai dacă să o ridici sau nu? Foarte bine dacă nu ai făcut-o. Ei bine, în acest articol vei afla de ce nu este bine să te atingi de acești bani, dar și alte superstițiile legate de bani găsiți.

Superstiţii bani găsiți – bani pe stradă

O superstiţie foarte veche spune că nu este deloc bine să atingi banii găsiţi pe stradă. Aceştia ar fi blestemaţi şi îți pot aduce o mulțime de probleme mari. Cel mai bine e să informezi poliția cu privire la găsirea acelei sume de bani.

Superstiţii bani găsiți – bani la răscruce

De asemenea, se zice că nu e bine să iei nici banii găsiți la răscruce, pentru că te poți îmbolnăvi.

Superstiţii bani – câştig la LOTO

Ai câştigat o sumă de bani la LOTO? Felicitări! Este o veste bună, însă ai mare grijă. Dacă vrei să îţi păstrezi norocul, dăruieşte o parte din ei unei persoane care are nevoie cu adevărat. Conform tradiției, dacă nu îţi împarţi norocul cu o persoană care are probleme, vei plăti scump pentru această sumă câştigată.

Superstiții bani găsiți pe stradă. Aceștia nu se iau niciodată
Superstiții bani găsiți pe stradă. Aceștia nu se iau niciodată

Superstiţii bani – unde stă portofelul

Se știe din bătrâni că portofelul nu trebuie să stea pe masă sau pe patul în care dormi. Așadar, pentru a nu avea pagubă în casă, nu mai lăsa niciodată banii pe masă, peste noapte. Mai mult, pentru ca banii să se adune, nu trebuie să împrăștii monedele prin casă, ci să le pui într-o pușculiță. Totodată, banii trebuie numărați numai dimineața, pentru că seara înseamnă sărăcie. Și nu uita să porți mereu cu tine o monedă găurită, aceasta îți va aduce spor în toate.

Ce înseamnă dacă pierzi bani

Dacă ți se întâmplă să pierzi bani prin casă, dacă îți cad din buzunare și nu îi mai găsești, dar știi sigur că sunt prin locuință, e bine să rosteșți în gând: „câți bani am pierdut, atâția să intre pe ușă!”. În popor se crede că ți se va îndeplini această dorință dacă nu ești lacom. În cazul în care pierzi bani pe stradă, nu îi blestema. Aceștia se pot întoarce către tine pe alte căi.

Dacă pierzi bani la jocurile de noroc sau la jocurile de cărți, se spune că ești norocos în dragoste. Însă nu este valabil în toate cazurile. Banii pierduți din nesăbuință sunt buni pierduți și mai poți pierde și alții dacă nu vei ști să te oprești!