Home » Life & Style » 7 detalii nebănuite despre Teo Trandafir. Care este numele ei complet, cu ce se ocupa până să ajungă în televiziune și ce relație are cu Mircea Badea

7 detalii nebănuite despre Teo Trandafir. Care este numele ei complet, cu ce se ocupa până să ajungă în televiziune și ce relație are cu Mircea Badea

Bucur Ioana / 20.11.2020, 15:06

Teo Trandafir pare că a trăit deja zece vieți. A început ca vânzătoare la tarabă, a cunoscut succesul uriaș, declinul, a devenit mama unei copile minunate, apoi a fost la un pas de moarte. Despre cel mai iubit om de televiziune din România mai sunt multe detalii nebănuite de dezvăluit!

Care este numele complet al lui Teo Trandafir și care sunt cele trei orașe ce i-au marcat copilăria

1. Teo Trandafir s-a născut Teodora Virginia Uță, pe 2 iunie 1968, în Pitești.

2. Primii ani ai copilăriei au fost petrecuți pe faimoasa stradă Trivale din Pitești. Era elevă în clasa a doua când s-a mutat, împreună cu părinții ei, în București. N-a trecut mult până familia se mută, din nou, de data asta în Brăila, unde tatăl ei a lucrat ca medic cardiolog. Teo Trandafir a terminat Colegiul Național Nicolae Bălcescu din Brăila, apoi s-a întors în București, pentru a urma cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secția arabă-engleză, din cadrul Universității București.

Teo Trandafir și fiica ei, Maia
Teo Trandafir și fiica ei, Maia

Teo Trandafir, unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune din România, și-a început cariera…la o tarabă

3. Puțini știu că Teo Trandafir și-a câștigat primii bani la o tarabă. Vedeta a dezvăluit că, în ceea ce privește parcursul profesional, simte că a fost norocoasă, fiind de multe ori „omul potrivit, la momentul potrivit”.

„Eu am fost de fapt, vânzătoare la tarabă, am fost secretară, la un moment dat a fost nevie de o voce pentru radio, la un moment dat vocea pentru radio a fost nevoită să ajungă la televizor. A fost o înșiruire nefericită de evenimente, am fost omul potrivit, la momentul potrivit, cred, sper”, a spus Teo Trandafir, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

4. Teo Trandafir, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți oameni de televiziune din România, și-a făcut debutul în media ca prezentatoare de știri la postul radio 2M+.

Prietenia cu Mircea Badea, sprijinul de care a avut nevoie în cele mai grele momente din viață: „M-a făcut să simt că nu sunt singură niciodată”

5. Pasul cel mare, în televiziune, îl face alături pe cel care avea să ajungă unul dintre cei mai importanți oameni din viața ei. În 1994, Teo Trandafir prezintă emisiunea „Bună Dimineața, România”, alături de Mircea Badea. În aceeași formulă, cei doi prezentatori se mută la Antena 1, unde prezintă matinalul „Dimineața devreme”.

Teo Trandafir și Mircea Badea
Teo Trandafir și Mircea Badea

6. Însă colaborarea profesională cu Mircea Badea s-a transformat într-o prietenie ce i-a adus liniște și sprijin în cele mai dificile momente din viață. În aceeași discuție cu Denise Rifai, Teo Trandafir a dezvăluit detalii neștiute despre relația deosebită ce îi leagă:

„Pe mine m-a ajutat Mircea. O să spun asta, deși sunt convinsă că nu o să-i placă. De fiecare dată când am avut nevoie de ceva, Mircea a fost lângă mine. A fost suportul meu material, moral. (…) Și nu era o chestiune care să se întâmple o dată. Se întâmpla periodic. Pentru că eu trebuia să plătesc facturile lună de lună. Cum mi-ar fi stat mie să-i dau telefon lui Mircea, ar fi fost îngrozitor de umilitor. Și, atunci, el a pășit înaintea nevoilor mele, îmi dădea câte un telefon și mă întreba: „Ai nevoie de bani?”. Ca eu să nu ridic ochii și să spun „Te rog, ajută-mă”. M-a ajutat el înainte. A făcut-o cu o delicatețe pe care o admir”, a spus Teo Trandafir, citată de DC News.

Teo Trandafir a fost căsătorită de două ori

7. Îndrăgita prezentatoare a fost căsătorită de două ori. Ambele mariaje au eșuat, ajungându-se la divorț. Primul soț al lui Teo Trandafir a fost pilotul Alexandru Trandafir. Cei doi s-au căsătorit în anul 1990, la Brăila. După despărțire, Teo a păstrat numele de familie: „Apucasem să mă lansez, a avut onoarea şi decenţa de a mă lăsa să îi port numele”, povestea Teo Trandafir. La sfârșitul anului 2011, Teo Trandafir l-a cunoscut, pe o rețea socială, pe Constantin Iosef, cu care s-a căsătorit pe 2 iunie 2012. Mariajul a durat doar șase luni, iar pe 17 decembrie 2012 cei doi au anunțat că divorțează.