Home » Life & Style » Ce avere are Ion Țiriac, la 81 de ani. Pensia fabuloasă pe care o încasează lunar cel mai bogat român

Ce avere are Ion Țiriac, la 81 de ani. Pensia fabuloasă pe care o încasează lunar cel mai bogat român

Bucur Ioana / 20.10.2020, 14:36

Ion Țiriac, cel mai bogat român și al doilea cel mai bogat sportiv sau fost sportiv din lume, primește o pensie fabuloasă! Cât încasează lunar și ce face, de fapt, cu banii primiți de la stat?

Pensia fabuloasă pe care o încasează lunar Ion Țiriac. Secretul pe care fostu sportiv îl păstrează din anul 1999!

La frumoasa vârstă de 81 de ani, Ion Țiriac este cel mai bogat roman și ocupă locul al doilea în clasamentul Forbes al sportivilor sau foștilor sportive cu cele mai mari averi. După ce s-a retras de pe terenul de tenis, Ion Țiriac a fost, timp de 20 de ani, ofițer în Ministerul de Interne, ieșind la pensie cu gradul de colonel, scrie Impact.ro. În cercul de prieteni apropiați, cel mai bogat român ar fi dezvăluit care este pensia fabuloasă pe care o încasează lunar. Potrivit sursei, pensia fostului jucător de tenis ar fi undeva în jurul valorii de 10.000 și 12.000 de lei. Doar că afaceristul nu s-ar fi atins de banii primiți de la stat din anul 1999! Potrivit unor surse, pensiile lunare încasate până acum sunt păstrate într-un cont bancar.

Ion Țiriac s-a opus vehement majorării pensiilor 

În ciuda faptului că Ion Țiriac a fost mereu discret în cee ace privește averea sa, fostul sportive a avut o reacție vehementă când s-a propus mărirea pensiilor, în luna septembrie 2020. El a criticat decizia Guvernului, comparand situația României cu cea a Franței. Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, Țiriac a susținut că majorarea ar fi fost nejustificată și că „toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”.

Ce avere are Ion Țiriac, la 81 de ani. Pensia fabuloasă pe care o încasează lunar cel mai bogat român (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Ce avere are Ion Țiriac, la 81 de ani. Pensia fabuloasă pe care o încasează lunar cel mai bogat român (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Averea lui Ion Țiriac a crescut în lunile de pandemie

Chiar dacă a declarant că lunile de pandemie și, mai ales, restricțiile de deplasare, l-au afectat emotional, Ion Țiriac a reușit să își mărească averea cu aproape 200 de milioane de dolari. Potrivit clasamentului Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei, fostul jucător de tenis valorează, în 2020, aproape 1,3 miliarde de dolari, egalându-l pe Daniel Dines, în vârstă de 47 de ani, cel care era, până acum, cel mai bogat român. Ion Țiriac ocupă locul al doilea în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi, fiind depășit doar de Michael Jordan, care are o avere de 2,2 miliarde de dolari.