Home » Știri » Cum arată fata lui Artan de la Timpuri Noi. Imagini rare

Cum arată fata lui Artan de la Timpuri Noi. Imagini rare

Manolică Anca / 24.11.2020, 14:16

Pe „Everestul rockului românesc”, Adrian Pleașcă, cunoscut drept „Artan”, îl știe toată lumea. La fel de cunoscută este și hitul său de succes „Fata mea este model”, lansat cu trupa Partizan. Însă, nu la fel de cunoscută este și fiica sa. Iată cum arată fata lui Artan și cu ce se ocupă.

Cum arată fata lui Artan de la Timpuri Noi

Este foarte frumoasă, deja o femeie în toată regula. Livia Pleșca, fiica solistului, are 26 de ani și arată chiar ca un model, precum spune celebra piesă a artistului. Totuși, Livia nu este pasionată de concursurile de frumusețe. Conform money.ro, aceasta a ales să studieze Științe Politice, absolvind facultatea în București. Își dorește o carieră de succes și pentru asta are tot viitorul înainte.

Adrian Pleșca este căsătorit, de peste 25 de ani, cu soția sa Cristina. Aceasta a fost tot timpul alături de el, susținându-l în cariera sa de artist. Împreună, mai au un băiat pe nume Tudor, în vârstă de 29 ani.

Livia Pleșca, fiica lui Adrian Pleșca
Livia Pleșca, fiica lui Adrian Pleșca

Cariera lui Artan

Nonconformistul solist s-a născut pe 31 martie 1961. A început încă de mic să studieze muzica, la grădiniță luând cursuri de vioară, în clasele I-VII lecții de pian, iar în clasa a VIII-a lecții de contrabas. Deși a fost pasionat de muzică, acesta a urmat cursurile Facultății de Metalurgie din cadrul Universității Politehnice din București și a lucrat la Combinatul Siderurgic din Călărași.

Luna octombrie a anului 1982 a fost de bun august pentru artist, pentru că atunci a început să cânte cu formația Timpuri Noi, formație pe care chiar el a fondat-o, împreună cu un prieten din copilărie, Răzvan Moldovan. Așa a devenit cunoscut sub numele de Artan. Începând cu anii ’90, trupa a început să cunoască serios celebritatea, piesele „Stere” sau „Tanța” răsunând în multe radiouri de la acea vreme.

Din august 1990, artistul face parte din prestigiosul cor al Radiodifuziunii Române. În perioada 1994-1995 a prezentat, împreună cu Oana Ionescu, emisiunea „Ping Pong în Familie”, care se difuza sambata dimineața, pe TVR 1.

În cei aproape 30 de ani de carieră acesta a susținut mii de concerte rock. Totuși, acesta a făcut o pauză de cinci ani, între februarie 2001 și 2006, timp în care a înființat trupa „Partizan”. Cu acea trupă a compus piesa „Fata mea”, o melodie ce a fost fredonată de toată lumea.

După ce trupa Partizat s-a destrămat, acesta a reînființat trupa Timpuri Noi, însă în 2009 părăsește, din nou, formația. Reînfințează formația Partizan în 2011, pe care o părăsește în martie 2019.

Adrian Pleșca, fostul solist al trupelor Timpuri Noi și Partizan
Adrian Pleșca, fostul solist al trupelor Timpuri Noi și Partizan

Drama cumplită a fostului solist. I-au murit ambii părinți, la câteva ore distanță

Anul 2018 a fost un an de coșmar pentru artist. Pe 20 sepembrie, Adrian Pleșca avea să primeascp lovitura vieții. Părinții lui au murit în aceeași zi, la câteva ore distanță unul după celălalt, cu puțin timp înainte de a-și serba zilele de naștere.

Mama acestuia, fostă profesoară de biologie, ar fi împlinit 88 de ani peste o lună, iar tatăl lui, fost profesor la un cunoscut liceu de muzică, ar fi împlinit 94 de ani. Artistul nu a dorit să dezvăluie cauza morții lor, însă s-a vorbit, la acea vreme, despre un posibil infarct.

„Din motive deloc vesele, arătând respect şi empatie, acest eveniment se amână. Vă mulţumim. Revenim este mesajul postat atunci de colegii solistului de la Partizan, trupa anulându-și, în mod evident, toate concertele și evenimentele programate în perioada imediat următoare tragediei.

La aproape jumătate de an de la această tragedie, Adrian Pleșca a ales să părăsească trupa Partizan, axându-se pe Corului Radiodifuziunii.