Home » Știri » Dieta Uglov – păreri pro și contra. Ce presupune și cât promite să te slăbească

Dieta Uglov – păreri pro și contra. Ce presupune și cât promite să te slăbească

Bucur Ioana / 27.10.2020, 12:10

Ce rol joacă somnul când vrem să dăm jos kilogramele în plus? Fyodor Uglov, chirurgul rus care a intrat în Cartea Recordurilor, a conceput dieta Uglov, ce promite să te slăbească în doar câteva zile. Ce presupune regimul alimentar, ce schimbăr va trebui să faci în viața de zi cu zi și care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acesteia?

Dieta Uglov. Principiile alimentare propuse de chirurgul rus care a intrat în Cartea Recordurilor

Înainte de a hotărî dacă dieta Uglov ți se potrivește, este important să știi cine este medicul al cărui nume îl poartă. Născut într-o familie săracă din Siberia, în 1904, Fyodor Grigorievici Uglov a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bătrân chirurg practician din lume. Medicul a renunțat la bisturiu când avea 102 ani.

Uglov a operat pe front, fără anestezic, fără electricitate sau apă în timp ce bombele distrugeau tot ce le ieșea în cale, la doar câțiva kilometri distanță. Începând din anii `70, a devenit cunoscut în Rusia, după ce a publicat mai multe lucrări ce promovau un regim de alimentație sănătos și în care atrăgea atenția asupra consecințelor negative ale consumului de alcool.

Ce presupune dieta Uglov?

Dieta Uglov presupune pierderea kilogramelor în plus cu ajutorul unei alimentații sănătoase. Cei care urmează dieta Uglov vor mânca la ore fixe și vor dormi cel puțin șapte ore pe noapte. După fiecare masă, medicul recomanda mereu activitatea fizică, fie că vorbim despre un antrenament sau o simplă plimbare. Ultima masă din zi nu trebuie să fie servită mai târziu de ora opt seara, pentru a acorda suficient timp aparatului digestiv să finalizeze procesul de digestie. Dieta Uglov propune renunțarea completă la zahăr, alcool și alimente procesate.

Tot ce trebuie să știi despre dieta Uglov
Sportul, activitatea fizică, joacă un rol important în dieta Uglov

Ce rol au somnul și mișcarea în dieta Uglov?

Cel puțin șapte ore de somn pe noapte. Medicul Uglov spunea că un somn liniștitor stă la baza funcționării optime a metabolismului și că acesta ar ajuta și la eliminarea kilogramelor în plus. În dieta Uglov nu este permis somnul în timpul zilei. Pe lângă somn și alimentația sănătoasă, în dieta Uglov, mișcarea este esențială pentru refacerea siluetei. Antrenamentele nu trebuie să fie neapărat intense. Uită de lift, alege mereu scările și fă plimbări cât mai des.

Dieta Uglov – păreri pro și contra. Care sunt principalele avantaje și dezavantaje și câte kilograme vei slăbi?

Dacă respecți meniul și recomandările dietei Uglov, în doar 10 zile ai putea da jos între trei și cinci kilograme. Principalele avantaje ale dietei Uglov sunt simplitatea și faptul că nu presupune costuri ridicate.

Cu toate astea, există și dezavantaje. În cele 10 zile în care vei respecta dieta Uglov, vei avea același meniu, zilnic. Dacă suferiți de boli cronice ale sistemului digestiv sau ale rinichilor, cereți sfatul unui medic înainte de a începe dieta Uglov. Nu este indicat să fie urmată mai mult de 10 zile. Poate fi reluată, dar doar după o pauză de cel puțin două luni.

Tot ce trebuie să știi despre dieta Uglov

Alimente recomandate și interzise în dieta Uglov.

În cele 10 zile în care trebuie urmată dieta Uglov, acestea sunt alimentele recomandate în acest regim:

  • Ouă
  • Carne fiartă slabă de porc, vită sau pui
  • Legume: morcovi, varză
  • Fructe proaspete: mere, portocale
  • Prune uscate
  • Lactate: kefir, apte bătut, brânză dietetică
  • Băuturi: ceai negru, cafea – neîndulcite

Alimente interzise în dieta Uglov: produse din făină albă, dulciuri, băuturi alcoolice de orice tip.

Tot ce trebuie să știi despre dieta Uglov
Dieta sănătoasă, soluția topirii kilogramelor în exces

Cum arată meniul celor 10 zile ale dietei Uglov

  • Mic dejun (ora 09:00) – cafea simplă sau ceai negru;
  • Gustare de dimineață (ora 11:00) – opt prune uscate înmuiate în apă și un ou fiert;
  • Prânz (ora 14:00) – 100g de morcovi sau varză, 200g de carne slabă și o portocală;
  • Gustare după-amiază (ora 17:00) – un măr sau o portocală cu 30g de brânză;
  • Cină (ora 20:00) – 250ml de lapte bătut sau kefir.