Home » Știri » Știri sociale » An școlar 2021-2022. Cum vor începe școlile din 8 noiembrie și ce se întâmplă cu tezele. Excepția care se aplică

An școlar 2021-2022. Cum vor începe școlile din 8 noiembrie și ce se întâmplă cu tezele. Excepția care se aplică

Manolică Anca / 01.11.2021, 16:24
An școlar 2021-2022. Cum vor începe școlile din 8 noiembrie și ce se întâmplă cu tezele. Excepția care se aplică

An școlar 2021-2022. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări importante în cursul zilei de luni, 1 noiembrie, cu privire la modalitatea prin care elevii din România vor începe școala din 8 noiembrie, în condiții de pandemie, dar și ce se va întâmpla cu tezele care se susțin la sfârșit de semestru. Toți elevii și profesorii trebuie să cunoască aceste detalii.

An școlar 2021-2022. Revin de luni, 8 noiembrie, elevii în bănci?

Elevii și preșcolarii mai au o săptămână din vacanța impusă, dar încă nu se știe sigur dacă din 8 noiembrie se vor întoarce în băncile școlii sau vor rămâne în continuare acasă și vor face cursuri online. În acest context, Ministrul Educației a venit cu un anunț extrem de important pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că școala va începe în 8 noiembrie și că ministerul Educației susține principiul potrivit căruia școlile ar trebui să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care pot fi asigurate condițiile sanitare optime. Pentru asta, a spus că vineri, 5 noiembrie, se va anunţa oficial în ce mod se vor susţine cursurile, după ce vor avea lor consultările cu autorităţile sanitare.

„Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor în 8 noiembrie. Nu vom ajunge în situația în care dacă în jumătate de țară vom avea rată de infectare foarte scăzută și școli fără cazuri de infectare, acele școli să nu poată funcționa fizic”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Noi modificări anunțate de ministrul Educației
Noi modificări anunțate de ministrul Educației

Schimbare majoră în cazul tezelor semetriale. A fost redus numărul lor

De asemenea, ministrul a avut un anunț important de făcut și în ceea ce privește tezele semestriale din acest an școlar 2021-2022. Acesta a declarat că tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu data de 6 decembrie. Iar, important, numărul lucrărilor în cauză se va reduce și la gimnaziu, și la liceu. Așadar, elevii de clasa a opta vor susține două teze, în loc de trei, în timp ce elevii de liceu vor susține numai trei, în loc de patru câte erau înainte. Însă, obligatoriu, acestea se vor da fizic.

O altă modificare în acest an școlar 2021-2022 este că nota la această lucrare va avea o pondere mai mică în raport cu notele primite în general de elevi. Asta este din cauza numărului mare de școli care au funcționat în regim de cursuri online, afectate fiind de numărul mare de cazuri de infectări.

Tezele se vor susține începând din 6 decembrie, însă perioada va depinde de fiecare profesor. În cazul în care un elev nu va putea fi prezent fizic la momentul susținerii, el va da lucrarea în clipa în care va reveni pe băncile școlii, indiferent de semestru.

„Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor. Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele. Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2”, a mai precizat ministrul Cîmpeanu.