Home » Știri » Știri sociale » Românii care pot ieși mai repede la pensie. Ce prevede noua lege a pensiilor care intră în vigoare din 14 ianuarie 2021

Românii care pot ieși mai repede la pensie. Ce prevede noua lege a pensiilor care intră în vigoare din 14 ianuarie 2021

Manolică Anca / 12.01.2021, 16:42
Românii care pot ieși mai repede la pensie. Ce prevede noua lege a pensiilor care intră în vigoare din 14 ianuarie 2021

Începutul de an vine cu vești bune pentru unii români aflați aproape de finalul carierei. Noua lege publicată în Monitorul Oficial, care va intra în vigoare pe 14 ianuarie 2021, prevede că românii care au ocupat anumite funcții pot ieși mai repede la pensie dacă îndeplinesc câteva condiții. Iată despre ce categorii de angajați este vorba și ce prevede, mai exact, noua lege a pensiilor.

Românii care pot ieși mai repede la pensie

An nou, schimbări noi. Însă, de bun august pentru românii care ocupă anumite funcții și pot ieși mai repede la pensie. Este vorba despre Legea nr. 5/2021 apărută pe 11 ianuarie 2021 în Monitorul Oficial și care va intra joi, 14 ianuarie, în vigoare. Aceasta prevede că personalul profesionist operativ urmează să beenficieze de reducerea vârstei standard de pensionare, fără penalizare, dacă va îndeplini anumite condiții.

Conform Legii 95/2006, personalul profesionist operativ de intervenţie este constituit din medici, asistenți medicali, ambulanțieri și operatori registratori de urgenţă/dispeceri. Ca angajați Salvamont și Salvaspeo sunt încadrați salvatorii montani și salvatorii din mediul subteran şi/sau subacvatic speologic. Aceștia vor putea ieși la pensie la vârsta de 57 de ani, potrivit legii care va intra în vigoare, dacă vor îndeplini cumulativ umătoarele condiții:

  • au vârsta minimă de 57 de ani (în mod normal, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani);
  • au un stagiu de cotizare de cel puţin 30 de ani, din care cel puţin 20 de ani de activitate ca personal profesionist operativ.
Cei care fac parte din personalul profesionist operativ de intervenţie vor putea ieși la pensie la vârsta de 57 de ani
Cei care fac parte din personalul profesionist operativ de intervenţie vor putea ieși la pensie la vârsta de 57 de ani

Totuși, dacă „starea de sănătate îi permite exercitarea atribuţiilor ce îi revin potrivit fişei postului, cu acordul anual al angajatorului, în urma certificării stării de sănătate de către medicul de medicina muncii”, personalul profesionist operativ poate solicita menţierea în activitate și după împlinirea vârstei de 57 de ani.

Noua lege mai predeve că, în cazul nefericit în care angajatul profesionist operativ pățește ceva. soţul supravieţuitor, copiii minori, precum şi copiii majori până la terminarea studiilor, fără a depăși vârsta de 26 de ani, ai acestora beneficiază de pensie de urmaş. De asemenea, conform legii, vor fi actualizate și pensiile de urmaş, odată cu modificarea valorii punctului de pensie.

Noua lege prevede noi beneficii pentru aceste persoane

Românii care în urma adoptării acestei legi pot ieși mai repede la pensie, adică toți cei care fac parte din personalul profesionist operativ „se asigură de drept, de către angajator, pentru risc profesional şi pentru cazurile de producere a unor accidente urmate de deces, invaliditate totală sau parţială, cât şi pentru pierderea, temporară sau permanentă, a capacităţii/aptitudinii în muncă”.

Mai mult, aceștia vor fi supuși examenului medical şi psihologic anual sau în urma unor accidente petrecute în timpul misiunii, pe cheltuiala angajatorilor. În cazul unui eveniment deosebit sau a altei situaţii care pot afecta emoţional şi care pot duce la diminuarea capacităţii de intervenţie sau degradarea stării de sănătate, personalul profesionist operativ va beneficia de consiliere psihologică gratuită.

Angajații Salvamont și Salvaspeo vor putea ieși și ei la pensie mai devreme
Angajații Salvamont și Salvaspeo vor putea ieși și ei la pensie mai devreme

De asemenea, personalul profesionist operativ va beneficia de un concediu de odihnă suplimentar de zece zile lucrătoare pe an, plătit de angajator. Acordarea acestuia vine pentru prevenirea îmbolnăvirii profesionale, urmând a fi efectuat, la cerere, într-o staţiune balneoclimaterică şi de tratament de pe teritoriul României. Angajatorul se va inclusiv de transportul acestor salariați.

Apoi, aceștia vor putea beneficia și de asistenţă juridică pentru fapte săvârşite care sunt consecinţa exercitării atribuţiilor de serviciu, tot asigurată de angajator. Iar în cazul decesului unui angajat, atunci când se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu, familia acestuia va primi un sprijin financiar suplimentar egal cu de trei ori salariul de bază avut la data decesului.