Home » Când, unde, cum » Profețiile lui Nostradamus. Predicții șocante care s-au adeverit până acum

Profețiile lui Nostradamus. Predicții șocante care s-au adeverit până acum

Manolică Anca / 14.12.2021, 12:54
Profețiile lui Nostradamus. Predicții șocante care s-au adeverit până acum

Profețiile și previziunile lui de acum mai bine de 500 de ani, l-au făcut pe Nostradamus, fără doar și poate, una dintre cele cunoscute personalităţi din istorie istoriei. Chiar și astăzi ele fac înconjurul lumii, francezul devenind unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai ocultismului. Descoperă ce predicții șocante s-au adeverit până astăzi.

Cine a fost Nostradamus

Michel de Nostredame a fost un văzător al secolului al XVI-lea. El și profețiile sale, venerate de unii, ridiculizate de alții, sunt și astăzi bine cunoscute, la secole după ce a trăit, și continuă să fie subiect de dezbatere. Acesta s-a născut în Franța în 1503 și, încă de mic, a fost bine educat de bunicul matern, cel care l-a învăţat încă de mic latina, ebraica, greaca, dar şi matematica. Până la vârsta de 14 ani, tot el l-a învăţat şi bazele astrologiei, dar şi ideea că astrele determină destinul oamenilor.

A lucrat mai întâi ca medic și și-a început practica medicală în anii 1530, deși a făcut-o fără diplomă de medicină. Activitatea sa medicală i-a adus o mare notorietate la acea vreme, folosit metode revoluționare de lutpă împotriva bolilor vremii, mai ales ciuma. Devenise recunoscut pe unde trecea ca un adevărat făcător de minuni.

Profețiile lui Nostradamus au ajuns până la curtea regală a Franței

Nostradamus a început să facă profeții în jurul anului 1547 și le-a publicat într-o carte intitulată „Profețiile” (1555), celebră și astăzi. Aceasta cuprinde o mulțime impresionantă de previziuni pe termen foarte lung. Pentru a scăpa de persecuţiile religioase, acesta le-a scris sub forma unor catrene rimate într-un amestec de limbi, precum greacă, italiană, latină, provensală.

Profețiile lui Nostradamus
Profețiile lui Nostradamus

Vreme de 3 ani, el a scris peste 900 de catrene și centurii despre prezicerea viitorului. Peste 70% din ele s-au împlinit până în prezent. Unele chiar în timpul vieții, fiind căutat și invitat la curtea Caterinei de Medici, soţia regelui Henric al II lea al Franţei, una dintre cele mai puternice femei din Europa. Mai întâi i-a cerut să facă horoscopul copiilor săi, după care a fost numit consilier şi medic la curtea regelui.

Câte din profețiile lui Nostradamus s-au adeverit până acum

Predicțiile lui Nostradamus tind să se refere la tipuri generale de evenimente, cum ar fi dezastrele naturale și evenimentele legate de conflicte care tind să apară în mod regulat pe măsură ce trece timpul. Unii oameni cred că profețiile sale au prezis evenimente reale, cum ar fi moartea lui Henric al II-lea, Revoluția Franceză, ascensiunea lui Napoleon, a lui Adolf Hitler și atacurile din 11 septembrie.

Alții susțin că, deoarece profețiile sale tind să fie despre tipuri generale de evenimente care au loc frecvent de-a lungul istoriei și sunt scrise într-o manieră criptică și vagă, este posibil să găsim una care pare să se potrivească cu aproape orice eveniment care a avut loc. Dar hai să vedem, totuși, care din profețiile lui Nostradamus par să se fi adeverit, potrivit Business Insider.

  • Moartea regelui Henric al II-lea

Predicție:

„Leul tânăr îl va învinge pe cel mai bătrân,
pe câmpul de luptă, într-o singură bătălie;
Îi va străpunge ochii printr-o cușcă de aur,
Două răni făcute una, apoi va muri de o moarte crudă.”

În anul 1556 a făcut o profeţie care i-a adus și mai multă notorietate: i-a spus regelui Henric al II lea că un leu tânăr îi va străpunge ochiul leului mai bătrân, pe câmpul de luptă, motiv pentru care l-a sfătuit să nu participe la niciun turnir. Regele nu a ascultat, și, în cele din urmă, previziunea acestuia s-a adeverit. A fost doborât de un cavaler tânăr, lancea acestuia străpunându-i ochiul și ajungând în creier.

  • Profețiile lui Nostradamus. Marele incendiu din Londra – 2 septembrie 1666

Marele incendiu din Londra
Marele incendiu din Londra

Predicție:

„Sângele celor drepți va comite o greșeală la Londra,
Arsă prin fulgerul de douăzeci și trei de șase:
Vechea doamnă va cădea de pe locul ei înalt,
Mai mulți din aceeași sectă vor fi uciși.”

În ceea ce privește data, 20 ori trei face 60. Dacă adăugăm 6 obține, 66 – sau anul ’66, anul în care a avut loc infamul incendiu de trei zile din Londra. Acesta a distrus casele a 70.000 de locuitori din cei 80.000 care trăiau în oraş în acele vremuri. Este probabil ca sute sau chiar mii de oameni să fi pierit în flăcări.

  • Revoluția Franceză

Predicție:

„De la populația înrobită, cântece,
Cântece și cereri
În timp ce prinți și domni sunt ținuți prizonieri în închisori.
Aceștia vor fi în viitor de către idioți fără cap
Vor fi primite ca rugăciuni divine.”

Începând cu asaltul Bastiliei din 1789, Revoluția Franceză a dus la răsturnarea monarhiei și la instaurarea unei noi republici. Puterea a treia (populația înrobită) a preluat controlul Parisului și a impus pretențiile sale regalității (prinți și lorzi).

Până la urmă, revoluția a devenit sângeroasă. Nobilii și plebeii deopotrivă au fost declarați trădători ai revoluției și decapitați la ghilotină. Se spune că 17.000 de persoane au fost executate în timpul domniei terorii care a urmat, în timp ce 10.000 au murit în închisoare.

  • Profețiile lui Nostradamus. Louis Pasteur

Predicție:

„Lucrul pierdut este descoperit, ascuns timp de multe secole.
Pastorul va fi sărbătorit aproape ca o figură asemănătoare lui Dumnezeu.
Acesta este momentul în care luna își încheie marele ciclu,
Dar, după alte zvonuri, va fi dezonorat.”

O mare parte din entuziasmul din jurul acestei preziceri se bazează pe faptul că „pasteur” înseamnă în franceză „pastor” sau „păstor”. Louis Pasteur este creditat pentru descoperirea descompunerii microbiene (se descoperă un lucru pierdut, ascuns timp de multe secole). Descoperirea sa a dus la salvarea a nenumărate vieți de-a lungul istoriei.

  • Adolf Hitler

Predicție:

„Din adâncurile din vestul Europei,
se va naște un copil tânăr din oameni săraci,
Cel care prin limba sa va seduce o mare trupă;
Faima lui va crește spre tărâmul din Est.”

Și

„Fiare feroce de foame vor traversa râurile,
Cea mai mare parte a câmpului de luptă va fi împotriva lui Hister.
Într-o cușcă de fier va fi atras cel mare,
Când copilul Germaniei nu va observa nimic.”

La 20 aprilie 1889 se năștea în Austria Adolf Hitler, dar într-o familie de mijloc, nu săracă. El a ajuns la putere în parte datorită abilităților sale oratorice (prin limba sa va seduce) și a inițiat cel de-al Doilea Război Mondial (o mare trupă) prin invadarea Poloniei. Unii susținători ai lui Nostradamus au ar fi spus că Hister este o ortografie greșită a lui Hitler, dar este de fapt termenul latin pentru Dunăre.

  • Charles De Gaulle

Charles De Gaulle
Charles De Gaulle

Predicție:

„Hercule, rege al Romei și al Annemark-ului,
cu numele de familie al șefului triplei Galii,
Italia și cel al Sfântului Marcu să tremure,
Primul monarh, renumit mai presus de toți.”

Charles de Gaulle a fost de trei ori conducătorul Franței. Mai întâi a condus Forțele Franceze Libere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi a devenit prim-ministru al guvernului provizoriu de după cel de-al Doilea Război Mondial. În cele din urmă, De Gaulle a fost primul președinte al celei de-a V-a Republici Franceze.

  • Bombardamentele de la Hiroshima și Nagasaki

Predicție:

„Aproape de porți și în două orașe
Vor fi biciuiri cum nu s-a mai văzut,
Foamete înăuntru ciumă, oameni stingheriți de oțel,
strigând către marele Dumnezeu nemuritor pentru ajutor.”

La începutul lunii august 1945, Statele Unite aruncau două bombe atomice pe insula Japonia, la Hiroshima și Nagasaki (în interiorul a două orașe). Orașele au fost rase de pe fața pământului, iar mulți supraviețuitori ai exploziei au suferit de otrăvire cu radiații. În urma războiului, Japonia a trecut printr-o criză de penurie alimentară (foamete în interiorul ciumei).

  • Asasinarea lui John F. Kennedy și a lui Bobby Kennedy

Predicție:

„Marele om va fi doborât în această zi de un trăsnet,
O faptă rea prevestită de purtătorul unei petiții.
Conform predicției, o alta cade în timpul nopții.
Conflict la Reims, la Londra și o ciumă în Toscana.”

Președintele John Kennedy (marele om) a primit numeroase amenințări cu moartea (petiție) în timp ce se afla la conducerea țării. Într-o vizită la Dallas, pe 22 noiembrie 1963, președintele a fost împușcat (trăsnet), o lume întreagă fiind șocată și devastată.

Fratele său, Bobby Kennedy, avea să fie asasinat ceva mai târziu, pe 5 iunie 1968, imediat după miezul nopții (o altă cădere în timpul nopții).

  • Profețiile lui Nostradamus. 11 septembrie 2001

Predicție:

„Foc cutremurător din centrul Pământului
va provoca cutremure în jurul Noului Oraș.
Două mari stânci se vor războiul pentru o lungă perioadă de timp,
Apoi Arethusa va înroși un nou râu.”

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, cele două turnuri (două stânci mari) ale World Trade Center din New York (New City) s-au prăbușit după ce teroriștii Al-Qaeda au deturnat avioane cu pasageri.