Home » Life & Style » Astrologie ~ Lună Nouă în Capricorn 13.01.2021. Organizare timpului – puterea unui nou început

Astrologie ~ Lună Nouă în Capricorn 13.01.2021. Organizare timpului – puterea unui nou început

Astrolog D. Mădă / 12.01.2021, 17:30
Astrologie ~ Lună Nouă în Capricorn 13.01.2021. Organizare timpului – puterea unui nou început

Mi-am luat bilet. Nu mai știu exact cât a costat, însă știu sigur că am mai pus ceva în plus, un dram de curaj adăugat la prețul inițial. E provocator să te dai într-un roller coaster, să simți acel val de adrenalină care la final se transformă într-o senzație euforică, să îți mai testezi o așa zisă limită.

Curaj pentru a ieși din zona de confort

Mă urc în vagon, primul rând, centurile de siguranță bine fixate, cu strânsoare puternică pe balustrada din fața mea. Sunt pregătită oare? Nicidecum. Nu cred că ajungem vreodată să fim suficient de pregătiți pentru o acțiune care ne scoate complet din zona de confort. Însă sunt acei pași (spre exemplu, chemarea către explorare, achiziția biletului, centura de siguranță, startul turei) care invită la acțiune și, în același timp, te pregătesc pentru noutatea pe care o cauți. Ulterior ajungi să realizezi că ești mai pregătit/ă decât credeai inițial.

Nu e prima oară când mă urc într-un roller coaster. Pot spune că imi sunt familiare toate emoțiile intense, bătăile inimii într-un tempo nou, aerul care îmi apasă pe obraji, sentimentul de certitudine pe care-l preiau ca să îmi securizez poziția în scaun. Pe toate le retrăiesc ca și când nu le-am mai întâlnit.

Când tura pentru care am plătit se pune în mișcare, știu că nu mai e loc de întoarcere. Cu simțurile alerte îmi propun să mă bucur de experiență. Startul e lent, cu o ascensiune ușoară, o creștere a energiei, o adaptare la tot ce-i nou. Și mă întreb, în ce roller coaster magic se plimbă Luna pe cerul nopții? Cât de magică să-i fie energia în traseul ascendent încât ajunge să ne inspire și pe noi, cei care doar o privim de aici, de pe teren fix.

Lună Nouă în Capricorn
Lună Nouă în Capricorn

Luna Nouă în Capricorn. Efectele resimțite

Primul eveniment astral care ne poartă într-o călătorie panoramică, cu intenții în formare și energie în ascensiune este Luna Nouă, care se petrece în semnul Capricornului pe 13.01.2021.
Nu este la fel de scurt ca o tură într-un roller coaster, deoarece călătoria se termină 6 luni mai târziu, când alături de Luna Plină în Capricorn ne bucurăm de toată experiența, cu împlinirea și roadele pe care aceasta ni le-a adus.

Energia și mesajul acestei lunii noi ne ghidează să stabilim obiective clare și sustenabile pe termen lung, care au legătură cu dorința noastră de stabilitate în cadrul relațiilor, siguranța financiară și modul în care ne organizăm/planificăm rutina zilnică.

Timpul, una dintre cele mai prețioase resurse
Timpul, una dintre cele mai prețioase resurse

Saturn (Zeul Timpului), fiind cel care conduce acest semn, ne cere să apreciem timpul ca fiind una dintre cele mai importante resurse atât la nivel personal, cât și social. La fel cum o vorbă din popor spune că “timpul le rezolvă pe toate”, așa și noi, prin această Lună Nouă, regăsim responsabilitatea individuală de a re(învăța) să dăm valoare timpului nostru, să îl conservăm. Să ne ascultăm intuiția și să ne investim resursele în acele experiențe, călătorii, momente care ne aduc împlinire.

Deși Saturn și-a început călătoria prin semnul Vărsătorului (al doilea domiciliu) încă de pe 17.12.2020 cu al său arhetip care militează pentru inovație, futurism, unicitate, autenticitate, evoluție, Capricornul ne reamintește că, pentru atingerea obiectivelor setate acum de Lună Nouă, avem nevoie de o structură nouă și un plan bine stabilit.

Obiceiuri care ne pot bloca evoluția. Ce schimbări e bine să facem

Obiceiurile vechi și credințele limitative din trecut sunt cele care ne pot bloca evoluția și conexiunea cu ceea ce ne dorim cu adevărat. Daca vrei, poți considera că e asemănător cu momentul când te pregătești să pleci de acasă la cumpărături și nu verifici cât ai în portofel. Lipsa de organizare sau a unui plan bine pus la punct ne pot crea în timp un dezechilibru major.
Astfel te întreb, ce paradigme și idei porți cu tine zilnic, și câte dintre ele îți mai sunt de fapt de folos?

Din “umbră” își face simțită prezența Pluton în Capricorn. Această energie și conexiune ne ajută să conștientizăm că puterea de a obține ceea ce ne dorim, fie că vorbim despre statut social, fie că vorbim de siguranța emoțională și materială, înseamnă înainte de toate curățarea dulapului de proprii “scheleți”, de tot ce este vechi și perimat (frică, obsesie, manipulare, neîncredere) și care ne pot scurge de energie.

Lună Noua in Capricorn. E momentul să dăm valoare timpului nostru
E momentul să dăm valoare timpului nostru

Pluton ne aduce față în față cu propriile temeri, cu realitatea supremă a vieții, iar prin acest context astral avem șansa să ”dizolvăm” vechea ordine, reconstruind din ea o nouă direcție mult mai benefică și atât de necesară, precum pasarea Phoenix care renaște din propria cenușă.

Ne însoțește până și acel cuplu care aduce o notă de echilibru și revigorantă a călătoriei. E vorba despre eleganta Venus ( relații, dorințe, plăceri, iubire, valori) în Capricorn și Marte (acțiune, vitalitate, energie) în Taur. De la ei ne putem inspira cum să ne prezentăm ținând cont de valorile noastre, de intențiile noastre, și de modul cum decidem să avansăm.

Acum, pentru acest eveniment de Lună Nouă, poți alege să rămâi la sol și să privești de la distanță acest grup. Sau, să îți evaluezi dorințele și planurile pe termen lung și să îți iei bilet la a demara pas cu pas anumite etape care concret te pot aduce mai aproape de ceea ce vrei să realizezi în 2021.

Metafora roller coasterului te invit să o percepi din perspectiva de călătorie, graduală la început, în anumite momente mai intensă (în funcție de rezultatul deciziilor pe care ți le asumi), însă per total un proces complex de cunoaștere de sine. Să-ți ascuți simțurile, să treci de blocajul fricilor, să te asiguri de fiecare dată că ești în echilibru, că ții bine frâiele intențiilor personale și că știi să îți păstrezi calmul. Și da, graba strică treaba cum spune Marte în Taur, motiv pentru care recomand să completezi următoarea propoziție: „A sosit timpul să………. 6 luni de acum încolo îmi doresc să realizez…………. “

Curaj, și experiență înălțătoare vă doresc!