Home » Life & Style » Cât de mult te influențează ascendentul și de ce e important să arunci o privire când îți citești horoscopul

Cât de mult te influențează ascendentul și de ce e important să arunci o privire când îți citești horoscopul

Ileana Mladinoiu / 12.01.2022, 10:04
Cât de mult te influențează ascendentul și de ce e important să arunci o privire când îți citești horoscopul

Ascendentul este un punct particular al astrogramei natale, calculat folosind coordonatele exacte ale nașterii omului, data, ora și locul. Semnul în care este plasat acest punct anume se dovedește a fi din ce în ce mai important odată cu vârsta. Poate afecta multe aspecte ale aceleiași persoane, cum ar fi atitudinea, relațiile cu ceilalți, trăsăturile de caracter, înfățișarea.

Cum ne influențează ascendentul

Oamenii observă prima dată la noi ascendentul, își formează prima impresie, deoarece el se află la orizontul estic în ziua și ora nașterii. Apoi își dau seama de zodie. Cum Soarele răsare la est, cei care se nasc în momentul răsăritului, vor avea aceeași zodie cu ascendentul.

De ce e important să arunci o privire și la ascendent când îți citești horoscopul

Ascendentul, cu întreg sistemul de case astrologice, ne diferențiază ca indivizi, este „fațada pe care ne-o construim de-a lungul vieții”, potrivit astrologului  Astrosens.ro, Daniela Simulescu.

Ascendent în Berbec

Ascendentul în Berbec îți poate aduce mai multă spontaneitate, te eliberează de complexele și rigiditățile tale (dacă le-ai avut) și, în mod paradoxal, îți redă câteva dintre reacțiile copilăriei. Datorită acestui ascendent, vei înainta mai ușor, te vei afirma voit, vei câștiga în spirit de inițiativă și lejeritate, dacă nu în extravaganță. Persoana ambițioasă din tine se va trezi și vei urma foarte hotărât direcții care ți se potrivesc.

Indiferent de potențialul de instabilitate care se poate instala, asumarea riscurilor și îndeplinirea dorințelor de moment îți vor condimenta temperamentul. Nimic nu te irită mai mult decât să stai pe loc. Acest ascendent te va face totuși mai impulsiv, dar este mai bine să te gândești puțin înainte de a te arunca cu capul înainte într-un proiect, fără a cântări argumentele pro și contra.

Ascendent în Taur

Ascendentului în Taur nu îi lipsește motivația și nu ezită să profite de fiecare oportunitate care i se prezintă. Este loial celor pe care îi iubesc, protector, uneori prea mult. Are, totuși, tendința de a acționa înainte de a gândi. Îi place să-și facă timp pentru a-și explora calea. La fel ca animalul pe care îl simbolizează, ascendentul în Taur este foarte încăpăţânat şi vrea ca lucrurile să fie făcute în felul lui. Înainte de a încerca ceva nou el se va asigura că va fi bine, pentru că siguranţa reprezintă pentru el cel mai important aspect.

Ascendent în Gemeni

Nativul cu ascendent în Gemeni este perspicace și puțin împrăștiat. Trebuie să fie atent la distrageri, chiar dacă în adâncul lui are propriul simț al organizării, insesizabil pentru ceilalți. Este profund interesat de toate și nu știe întotdeauna unde să apeleze.

Unii vor crede că nu îi ascultă, ci mai degrabă că se gândește la toate în același timp, pentru că ia totul foarte în serios. Deseori începe proiecte fără să le termine. Are un aer de tinerețe în ciuda anilor care trec atât de repede. Destinul celor cu ascendent în Rac va fi destul de greu, deși dispun de certe calități pentru a putea face față necazurilor vieții.

Ascendent în Rac

Este plin de delicatețe și blândețe. Relațiile cu ceilalți sunt foarte importante pentru el și este sensibil la tot ce îl înconjoară. Tot ceea ce fac ceilalți îl afectează, așa că este important să-și facă ceva timp pentru a avea grijă de propria persoană. Natura lui suspicioasă îl poate face să se ferească de lucruri noi. De aceea, va trebui să încearce să nu lase nesiguranța să-l ghideze.

Ascendentul în Rac este foarte econom și iubește să-și asigure confortul în propriul cămin. Destinul unei persoane cu ascendent în Rac depinde de modul lui de viață, în special legat de copilărie.

Ascendent în Leu

Ascendentul în Leu are încredere în oameni, uneori prea mult. Vrea să vadă cea mai bună parte a celor din jurul lui. Îi place să se distreze, iar imaginea pe care o dă este foarte importantă. Pentru a i se face plăcere, un compliment va fi întotdeauna bine primit. Este generos, curajos și  cu succese în viața socială. Este o persoană foarte credincioasă, onestă, îi place adevărul.

Ascendent în Fecioară

Prevăzător, ascendentul în Fecioară se teme în mod constant de ce e mai rău. Înainte de a se lansa într-o sarcină, va face o mulțime de cercetări pentru a fi bine pregătit. Pe de altă parte, odată ce procesul a început, nimic nu-l poate opri decât dacă nu se respectă procedurile.

Ascendent în Balanță

Prietenos și întotdeauna respectuos, ascendentul în Balanță îi tratează pe ceilalți așa cum îi place să fie tratat el însuși. Dă dovadă de tandrețe, bunătate și considerație față de aproapele său. Știe să fii mai degrabă persuasiv decât dominant.

Pentru ascendentul în Balanță, relațiile umane ocupă un loc important în viața lui. Poate lega prietenii foarte simplu. Această prietenie ocupă, de asemenea, un loc preponderent în viața sa.

Când vine vorba de gestionarea finanțelor, acesta nu este punctul lui forte. Nefiind deloc materialist, nu îi place în mod deosebit să fie atent la starea conturilor sale bancare. Pe de altă parte, aspiră pe tot parcursul vieții în căutarea echilibrului financiar.

Ascendent în Scorpion

Atât prudent, cât și îndrăzneț, strămoșii scorpioni  îl fac să arate cel mai misterios. Nu-și arată emoțiile reale. Preferă să pună întrebări decât să răspundă la întrebările altora. Cu o mare putere interioară, pare mai fragil decât este cu adevărat. Nicio decizie nu o va lua întâmplător.

Ascendent în Săgetător

Distractiv, ascendentului în Săgetător îi place foarte mult să ofere discuții pline de culoare. Este caracterizat prin candoare și perspicacitate, are un simț al umorului inconfundabil. Dacă cineva vrea să-i strice moralul, va fi nevoie de muncă grea pentru a avea succes, pentru că este un etern optimist. Pe lângă natura sa jovială, are un adevărat radar pentru a detecta oameni ipocriți sau răuvoitori.

Ascendent în Capricorn

Exprimarea poate fi o mare provocare și este obișnuit să vorbească cât mai puțin posibil pentru a evita să le arate altora slăbiciunile sale. Este un om de încredere, care își ia responsabilitățile foarte în serios. Alții ascendenți în Capricorn sunt adesea văzuți ca imaturi.

Ascendent în Vărsător

Întruchipând un calm absolut, ascendentul în Vărsător posedă un mare autocontrol în situații catastrofale. Acest aspect îi ajută pe cei din jurul său să mențină o atitudine calmă. Este pasionat de misterele vieții și tot ceea ce este puțin ciudat îl fascinează și-l distrează.

Poate fi perfect ca instructor de yoga, știe cum să se concentreze pe ceea ce contează și îi poate ghida cu ușurință pe alții cu înțelepciunea ta. Uneori puțin rece, nu știe întotdeauna să exprime emoțiile cu ușurință. Are un mare respect pentru ceilalți.

Ascendent în Pești

Chiar dacă poate părea puțin pierdut câteodată, este în armonie cu ceea ce îl înconjoară. Din cauza lui, ne putem întreba de unde îi vin ideile. Progresează încet în viață și știe să se adapteze la orice i se întâmplă. Sentimentele sale se schimbă constant și trăiește cu adevărat momentul.