Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme de Crăciun. 15 filme care îți aduc spiritul de sărbătoare

Cele mai bune filme de Crăciun. 15 filme care îți aduc spiritul de sărbătoare

Manolică Anca / 27.11.2020, 11:18

Crăciunul este cea mai frumoasă și asteptată perioadă din an. Dar parcă nu e Crăciunul dacă nu faci un maraton de filme de sărbători alături de cei dragi! Dacă anul acesta ți-ai propus ca toată luna decembrie să o dedici filmelor cu tematică de sărbători, ei bine iată o listă cu cele mai bune filme de Crăciun pe care nu ar trebui să le ratezi.

Cele mai bune filme de Crăciun. It’s a Wonderful Life (1946)

Cel mai iubit actor de la Hollywood colaborează cu regizorul favorit al Americii pentru a da naștere unuia dintre cele mai populare filme din întreaga lume. După ce George Bailey (James Stewart) își dorește să nu se fi născut niciodată, un înger (Henry Travers) este trimis pe pământ pentru ca dorința lui George să se împlinească. George începe să-și dea seama câte vieți a schimbat și a afectat și cum ar fi diferite dacă nu ar fi fost niciodată acolo.

It’s a Wonderful Life
It’s a Wonderful Life

A Christmas Story (1983)

Ralphie este un băiețel de 9 ani care visează să aibă o armă Red Rider BB. Încearcă din răsputeri să convingă pe toată lumea că acesta este cadoul perfect, dar se lovește de refuzul părinților, al învățătorului și chiar al lui Moș Crăciun însuși. Crăciunul se apropie și Ralphie îl viziteaza pe Moș la magazinul universal, cu speranța că va obține cadoul dorit. Oare va primi acest cadou de Crăciun?

Cele mai bune filme de Crăciun. Home Alone (1990)

Din lista cu cele mai bune filme de Crăciun nu poate niciodată să lipsească poate cel mai clasic dintre ele. Când Kevin McCallister (Macaulay Culkin), în vârstă de 8 ani, se comportă urât cu o seară înainte de o călătorie de familie la Paris, mama sa (Catherine O’Hara) îl face să doarmă la mansardă. După ce McCallisterii pleacă din greșeală la aeroport fără Kevin, el se trezește într-o casă goală și își asumă dorința de a nu avea familie.

Dar entuziasmul său se simte când își dă seama că doi bărbați (Joe Pesci, Daniel Stern) intenționează să jefuiască reședința McCallister și că el singur trebuie să protejeze casa familiei. Curajos și foarte inteligent, acesta recurge la tot felul de capcane pentru a își apăra casa. Cu siguranță, merită văzute toate părțile.

The Santa Clause (1994)

Tatăl divorțat Scott (Tim Allen) are custodia fiului său (Eric Lloyd) în ajunul Crăciunului. După ce ucide accidental un bărbat în costum de Moș Crăciun, aceștia sunt transportați prin magie la Polul Nord, unde un elf explică faptul că Scott trebuie să ia locul lui Moș Crăciun înainte de sosirea Crăciunului următor. Scott crede că visează, dar în următoarele câteva luni se îngrașă și crește o barbă albă inexplicabil. Poate că noaptea aceea la Polul Nord nu a fost un vis până la urmă – și poate că Scott are mult de lucru.

Miracle on 34th Street (1994)

Această producție reia povestea filmului clasic cu același nume din 1947, prolificul scenarist John Huge ramânând fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) și fetița ei nu cred prea mult în spiritul și atmosfera Crăciunului. Oricum, Doris este însărcinată să găsească cel mai potrivit Moș Crăciun pentru a împărți daruri copiilor în magazin.

Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, după cum se dovedește foarte curând, este convins că e chiar Moș Crăciun. Autoritățile îl amenință că îl vor interna într-un spital de nebuni, însa un tanar avocat și spiritul Crăciunului îl vor salva.

Miracle on 34th street
Miracle on 34th street

Cele mai bune filme de Crăciun. How the Grinch Stole Christmas (2000)

În această adaptare live-action a iubitei povești pentru copii a dr. Seuss, Grinch, (Jim Carrey), este hotărât să distrugă Crăciunul pentru cetățenii veseli din Whoville. Se alătură, fără tragere de inimă, câinelui său nefericit, Max, și coboară din casa sa de pe vârful muntelui și se furișează în oraș pentru a strica tot ce are legătură cu sărbătorile de la Whos. Cu toate acestea, morocănosul amărât găsește o problemă în planurile sale atunci când îl întâlnește pe Cindy Lou Who (Taylor Momsen).

Elf (2003)

Buddy (Will Ferrell) este un copil de la orfelinat care se strecoară în sacul de jucării al lui Moș Crăciun și ajunge, din greșeală, la Polul Nord. „Cariera” de spiriduș nu i se potrivește în totalitate, deoarece el crește de trei ori mai mare decât un spiriduș normal. Astfel, devenind adult, acesta decide să călătorească la New York, în căutarea familiei, în uniformă completă de elf. Acesta dorește și să readucă sărbătoarea Crăciunului în conștiința celor ce nu vor să mai creadă în existența Moșului.

Love Actually (2003)

Este un film britanic creat în genurile comedie, romantic, dragoste. Este scris și regizat de Richard Curtis, scenariul prezentând diferite aspecte ale iubirii. Sunt prezentate poveștile separate a mai multor cupluri care implică o mare varietate de personaje, mai multe dintre ele fiind interconectate și felul în care evoluează poveștile lor de dragoste pe parcursul celei mai aglomerate luni ale anului, înainte de Crăciun, în Londra.

Cele mai bune filme de Crăciun. The Holiday (2006)

Pe lista cu cele mai bune filme de Crăciun se înscrie și acesta. Un film de Crăciun care îi are în centrul atenției pe Cameron Diaz, din America și Kate Winslet, din Marea Britanie. Cele două nu se cunosc personal, dar vorbesc pe internet și fac schimb de case pe perioada sărbătorilor de iarnă, în urma unor decepții pe care amândouă le au în dragoste. Amanda lasă luxul din casa din LA și vine în Anglia, iar Iris se bucură de o vacanță așa cum nu a mai avut niciodată. Fiecare femeie găsește o relație romantică cu un bărbat local (Jude Law, Jack Black), dar își dă seama că iminenta întoarcere acasă poate pune capăt relației.

The Holiday
The Holiday

A Christmas Tale (2008)

Când Junon (Catherine Deneuve), matriarhul francez, află că are leucemie, își cere copiii și nepoții la reuniunea de Crăciun pentru a vedea dacă sunt eligibili pentru a deveni donatori de măduvă osoasă. Acest lucru provoacă fricțiuni profunde în familie, în special între fiica lui Junon, Elizabeth (Anne Consigny) și fiul Henri (Mathieu Amalric), care au deja o relație tumultuoasă. Boala mamei lor amintește, de asemenea, de pierderea traumatică a fratelui lor Joseph, când erau copii.

Cele mai bune filme de Crăciun. Four Christmases (2008)

Brad și Kate abia așteaptă Crăciunul, dar anul acesta tocmai pentru că nu-și vor putea revedea familiile. Dacă în anii trecuți cei doi își vizitau toți cei patru părinti, divorțați si recăsătoriți, încercând să-și suporte toate rudele fără să facă crize de nervi, anul acesta deci să plece într-o călătorie spre o destinație exotică.  Dar planurile le sunt date pese cap, din cauza ceții. Nefericitul cuplu este obligat să facă patru Crăciunuri într-o zi.

În timp ce Brad numără orele până când poate scăpa de atacul rudelor nebune, Kate începe să se întrebe despre propriile alegeri și se gândește dacă membrii familiei ei sunt atât de nebuni până la urmă.

Ho Ho Ho (2009)

Pe lista cu cele mai bune filme de Crăciun nu trebuie să lipsească nici această producție românească. Horațiu, un băiețel de 8 ani care încă mai crede în Moș Crăciun, primește, în dar de sărbători, o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi normală de Crăciun se transformă într-o adevărată aventură atunci când copilul se pierde de mama sa.

El dă de Ion, un pungaș deghizat în Moș Crăciun, aflat în mijlocul unei operațiuni ilegale. Spre deosebire de Moșii de la televizor, lui Ion nu pare să îi placă prea mult copiii. Cu toate astea, băiatul este convins că este adevăratul Moș Crăciun și se ține scai de el, provocând tot felul de încurcături pe cât de periculoase, pe atât de amuzante. Până la final, Ion regăsește magia Crăciunului alături de Horațiu, iar băiatul descoperă că miracolele chiar au loc.

Ho Ho Ho
Ho Ho Ho

Klaus (2019)

Într-un oraș rece și întunecat, un poștaș egoist și un fabricant ursuz de jucării devin amici neașteptați și aduc bucuria de care localnicii au atât de multă nevoie.

Cele mai bune filme de Crăciun. Last Christmas (2019)

Nimic nu pare să meargă bine pentru tânăra Kate, o londoneză frustrată care lucrează ca elf într-un magazin de Crăciun pe tot parcursul anului. Dar lucrurile se schimbă în curând în bine când îl întâlnește pe Tom – un tânăr fermecător și foarte frumos care pare prea bun pentru a fi adevărat. Pe măsură ce orașul se transformă în cea mai minunată perioadă a anului, atracția crescândă a lui Tom și Kate se transformă în cel mai bun dar dintre toate – o poveste de dragoste Yuletide.

Holidate (2020)

Sloane (Emma Roberts) și Jackson (Luke Bracey) detestă sărbătorile. Cu aceste ocazii, ambii sunt singuri, trebuie să ia loc la masa copiilor sau se văd obligați să aducă parteneri ciudați doar pentru a se conforma așteptărilor. Dar când se întâlnesc de un Crăciun deosebit de jalnic, cei doi străini fac un aranjament: vor fi perechea celuilalt la toate ocaziile festive din an.

Împărtășind o aversiune comună împotriva sărbătorilor și asigurându-se reciproc că celălalt nu-i interesează, ei devin perechea perfectă, ceea ce conduce la nenumărate situații amuzante și provocatoare. Însă la sfârșitul unui an de sărbători absurde, Sloane și Jackson își dau seama că ceea ce ambii detestă s-ar putea să devină ceva ce ambii îndrăgesc.