Home » Life & Style » Incredibila poveste a femeii care a slăbit stând în picioare. Cum a fost posibil acest lucru

Incredibila poveste a femeii care a slăbit stând în picioare. Cum a fost posibil acest lucru

Ileana Mladinoiu / 29.11.2020, 17:43
Incredibila poveste a femeii care a slăbit stând în picioare. Cum a fost posibil acest lucru

Dietele au început să fie în trend, mai ales când ești persoană publică. Se cunosc unele regimuri de slăbit cu nume destul de ciudate la prima vedere, cum ar fi dieta Scarsdale, cu care femeile ce și-au propus să slăbească rapid și fără prea mari eforturi, s-au familiarizat deja.

În cazul de față, metoda pierderii în greutate este inedită din toate punctele de vedere. Nu se referă la un meniu anume, ci la poziția corpului, a membrelor în principal. Ca să stai în picioare multe ore, timp de o lună, nu-i atât de simplu, fiindcă ar trebui schimbate toate obiceiurile legate de serviciu, ieșiri în oraș, viața intimă etc.

Și totuși acest lucru a fost posibil, pentru că atunci când unei femei îi intră în cap că trebuie să slăbească va renunța la viața dinainte, o lună, două sau tot timpul.

A slăbit stând în picioare. „Nu mă așezam decât dacă era necesar”

Dorind să urmeze o dietă expresă pentru a-și păstra sănătatea, jurnalista Louise Atkinson, ce se ocupa de sănătate pentru cotidianul britanic Dailymail,  a decis să nu se așeze, rămânând în poziție verticală cât mai mult timp posibil, reușind astfel să piardă șase kilograme și doi centimetri în circumferința taliei.

Această măsură drastică a fost luată treptat. Jurnalista britanică a început stând doar câteva minute pe oră înainte de a crește ritmul timp de trei ore la rând și apoi pe tot parcursul zilei, încă de la ridicarea din pat.

A fost perioada de adaptare, ca să evite problemele legate de varice și dureri de spate. Repetăm, de aceea a început cu doar cateva minute pe oră, făcând pauze de 30 de minute pentru a se așeza. Apoi, a continuat cu trei ore pe zi până spre seară.

O astfel de provocare i-a permis femeii să piardă șase kilograme. Reducând grăsimea corporală cu 32 %, circumferința taliei a coborât de la 42 la 40.

Cu toate acestea, “dieta” extremă la care a recurs jurnalista nu putea să nu aibă repercusiuni asupra vieții sale profesionale și personale, deoarece a trebuit să își adapteze locul de muncă, să refuze ieșirile cu prietenii sau să meargă la cinematograf, ca să nu mai vorbim despre o activitate sexuală redusă la zero din cauza oboselii.

“Timp de patru săptămâni am lucrat în picioare, am mâncat în picioare, m-am uitat la televizor tot în picioare. Nu mă așezam decât dacă era necesar (pentru a conduce mașina sau pentru a merge la toaletă)”, povestește Louise Atkinson pentru presa locală.

Însă toate eforturile ei au dat roade. “Acum, când văd rezultatele obținute, sunt încântată. Am trecut în talie de la 42 la 40, iar indicele de masă corporală a scăzut la 32%”.

Credem că jurnalista nu ar vrea să repete experiența, dar, potrivit telestar.fr, continuă să stea în picioare câte 10 minute pe oră. De unde se înțelege că statul pe scaun, mai ales pentru cei care lucrează în fața unui computer, și nu numai, este dăunător sănătății. Asta nu înseamnă că va trebui să rămânem ore în șir în picioare, de dragul slăbitului.