Home » Life & Style » Timp liber » 8 locuri încântătoare din Oceania. Merită să le vizitezi, dacă vrei să vezi cum arată paradisul. FOTO

8 locuri încântătoare din Oceania. Merită să le vizitezi, dacă vrei să vezi cum arată paradisul. FOTO

Manolică Anca / 04.02.2022, 16:29

Oceania este o regiune inimaginabil de vastă care se întinde pe mulți kilometri, adesea doar câteva pete de uscat ieșind din marele ocean albastru. Conform unor estimări, există aproximativ 10.000 de astfel de insule pe o suprafață de doar 8 milioane de kilometri pătrați. Descoperă cele mai încântătoare locuri din Oceania, unde dacă ajungi te vei simți ca în paradis.

Oceania și caracteristicile sale unice

Oceania este dominată de Australia, care se află în cea mai mare parte sub Oceanul Pacific, un corp de apă mai mare decât toate insulele și masele terestre ale Pământului la un loc. Celelalte două mase mari de uscat din Oceania sunt microcontinentul Zealandia, care include Noua Zeelandă, și jumătatea estică a insulei Noua Guinee, Papua Noua Guinee.

Cel mai înalt munte din Oceania este Mount Cook, situat în Noua Zeelandă. Cunoscut și sub numele de Aoraki, acest munte impunător atinge, în punctul său cel mai înalt, o altitudine maximă de 3.724 de metri deasupra nivelului mării. Este atât de înalt, încât maorii din Insula de Sud îl numesc muntele „străpungător de nori”.

Având în vedere procentajul mic de masă terestră, poate că nu este surprinzător faptul că densitatea populației din Oceania este de numai opt persoane pe kilometru pătrat. Însă, în favoarea sa stă însă diversitatea enormă a faunei și florei.

Printre animalele originare din regiune se numără wombat, un marsupial care locuiește în general în regiunile sudice și estice ale Australiei, precum și în Tasmania; emus, a doua specie de păsări ca înălțime din lume; koala, un marsupial erbivor; ornitorincul, kookaburra sau cangurul roșu, cel mai mare mamifer terestru originar din Australia.

Locuri încântătoare din Oceania

  • Marea Barieră de Corali, Australia

Marea Barieră de Corali, Australia
Marea Barieră de Corali, Australia

În ciuda efectelor devastatoare pe care schimbările climatice le au asupra întregii planete, Marea Barieră de Corali este unul dintre cele mai mari spectacole ale naturii. Întinzându-se pe o distanță de 2.300 de kilometri în largul coastei de nord-est a Australiei, este unul dintre cele mai populare și iubite locuri pentru scafandri și snorkeleri unde pot vedea comorile ascunse sub ape.

  • Pădurea tropicală Daintree, Australia

Locuri încântătoare din Oceania. Pădurea tropicală Daintree, Australia
Locuri încântătoare din Oceania. Pădurea tropicală Daintree, Australia

În imediata apropiere a celui mai mare recif din lume și a celei mai mari viețuitoare de pe planetă, regăsim superba pădure tropicală Daintree River Rainforest, care odinioară acoperea întreaga Australie. Este un adevărat spectacol al naturii.

  • Locuri încântătoare din Oceania. Insula Lord Howe, Australia

Insula Lord Howe, Australia
Insula Lord Howe, Australia

Dacă ești în căutarea paradisului insular perfect, insula Lord Howe Island ar putea fi alegerea ideală. Ascunsă bine în inima Oceanului Pacific, această insulă este situată la 600 de kilometri de continentul australian. Este de origine vulcanică și are plaje spectaculoase, inclusiv o lagună plină de recife de corali.

  • Milford Sound, Noua Zeelandă

Milford Sound, Noua Zeelandă
Milford Sound, Noua Zeelandă

Peisajele Noii Zeelande sunt multe și minunate, dar fiordul Piopiotahi, Milford Sound, se remarcă din plin. Navele de croazieră navighează prin aceste ape, trecând pe lângă munți înalți și balene cu cocoașă. Acest fiord este situat în sud-vestul Insulei de Sud din Noua Zeelandă, fiind unul dintre cele mai umede locuri din lume care găzduiește o varietate de cascade.

  • Locuri încântătoare din Oceania. Uluru, Australia

Locuri încântătoare din Oceania. Uluru, Australia
Locuri încântătoare din Oceania. Uluru, Australia

Acesta este, fără îndoială, cel mai faimos monument natural din Australia. Uluru este un munte insular, rămășițele unui lanț muntos care a fost transformat în praf din cauza eroziunii din aceste milenii. Două treimi din stâncă este rămasă ascunsă sub nisipul deșertului.

Este un spectacol la răsăritul și la apusul soarelui. Observarea stelelor pe acest fundal este, cu siguranță, una din experiențele pe care nu le vei uita niciodată. Deoarece este un climat deșertic, cel mai bun moment pentru a vizita această zonă este între mai și septembrie, când temperaturile sunt mai blânde (în alte luni, temperaturile pot depăși 36ºC).

  • Insulele Solomon

Insulele Solomon
Insulele Solomon

Această națiune insulară independentă, parte din Commonwealth of Nations, are unele dintre cele mai spectaculoase plaje de pe planetă. Este formată din aproape 1.000 de insule și insulițe răspândite în două arhipelaguri, iar majoritatea insulelor sunt de origine vulcanică, muntoase și împădurite.

Cel mai bun moment pentru a vizita aceste insule este între decembrie și martie, pentru a profita de vremea bună și pentru a practica scufundări sau surfing.

  • Locuri încântătoare din Oceania. Fiji

Locuri încântătoare din Oceania. Fiji
Locuri încântătoare din Oceania. Fiji

Se spune că, dacă vrei să vizitezi paradisul, cel mai apropiat loc pe care îl vei găsi este grupul de insule vulcanice din Pacificul de Sud. Fără granițe terestre, Fiji are 333 de insule, dintre care abia o treime sunt locuite. Cele mai importante insule sunt Viti Levu și Vanua Levu, unde se regăsește cea mai mare parte a populației.

  • Insula Stewart, Noua Zeelandă

Insula Stewart, Noua Zeelandă
Insula Stewart, Noua Zeelandă

Numele original maori al acestei insule este Rakiura, care înseamnă „cer luminos”. Aici există doar câteva sute de locuitori, care trăiesc împrăștiați pe cei 1.746 de kilometri pătrați ai insulei. Pe insula Stewart, care este protejată de un parc național de 1.400 de kilometri pătrați, există un singur sat numit Odan, unde vine toată lumea.