Home » Life & Style » Timp liber » Destinații ieftine de vacanță de vară. 15 locuri unde poți călători în Europa și în lume cu bani puțini

Destinații ieftine de vacanță de vară. 15 locuri unde poți călători în Europa și în lume cu bani puțini

Ileana Mladinoiu / 29.05.2022, 11:31
Destinații ieftine de vacanță de vară. 15 locuri unde poți călători în Europa și în lume cu bani puțini

Vi se spune adesea că sunt scumpe călătoriile și că prețurile vă pot împiedica să vă îndepliniți visele, dar s-ar părea că nu peste tot în lume și, mai ales, în Europa. Întreaga lume și-a deschis brațele pentru voi în vara aceasta. Din punct de vedere al bugetului, veți găsi multe destinații ieftine în Europa. Este adevărat că prețurile hotelurilor vor fi puțin mai mari decât în ​​Asia, de exemplu. Cu toate acestea, prețul zborurilor către și dinspre Europa este încă atractiv.

Destinații ieftine în care poți ajunge în vacanță de vară

De aceea, nu ezitați să aruncați o privire asupra celor mai bune planuri de călătorie sortate pe aeroporturi de plecare pentru a vă inspira. De asemenea, trebuie să știți că prețurile destinațiilor ieftine din Europa și dincolo de ea variază în funcție de perioada anului.

1. Croația

Devenită zonă turistică de numai zece ani, Croația este cu siguranță una dintre cele mai frumoase țări din Europa, dar și una dintre cele mai ieftine. Acolo veți găsi multe lucruri de descoperit și peisaje uluitoare. În Croația vă veți bucura de superbele plaje, începând din aprilie până în octombrie într-una dintre cele 698 de insule care alcătuiesc țara.

Apoi, vă veți plimba prin cele mai frumoase orașe și sate din Croația precum Split, Pula, Zadar, Trogir sau Dubrovnik. Dacă preferați natura, veți descoperi imensele cascade din parcul național Plitvice sau din Krka.

Croația este o opțiune bună dacă doriți să călătoriți fără a cheltui mulți bani. În ceea ce privește tariful de avion, multe zboruri low cost deservesc țara din mai multe aeroporturi franceze, belgiene și elvețiene. Biletele costă uneori în jur de 29/30 de euro dus-întors. În ceea ce privește cazarea, veți găsi multe apartamente și hoteluri în Croația.

Dubrovnik, Croația
Dubrovnik, Croația

Cele mai bune prețuri variază în jur de 30 de euro pe noapte, iar pentru un sejur de 7 nopți, 2 adulți vor plăti de la 1-8 iunie, de exemplu, 610, 6 euro prin directbooking.ro 9 (ofertă prilejuită de Ziua Copilului). Doar Dubrovnik, un oraș fortificat foarte frumos din sudul Croației, rămâne puțin mai scump pentru cazare.

2. Insulele arhipelagului Cicladelor din Grecia

Numărul insulelor Cicladelor din Grecia ajunge aproape la 250, chiar dacă nu sunt toate locuite. În ciuda succesului din ce în ce mai mare al acestei destinații, Cicladele rămân o destinație ieftină în Europa, poate cu excepția insulei Mykonos, cunoscută că primește stele în plus pe tot parcursul anului.

Prețurile sunt destul de mari, mai ales dacă sunteți în căutarea unui hotel pe un site. Lucru care nu vă împiedică să faceți o mică evadare pe această insulă. În căutarea unei călătorii ieftine, vă sfătuim să alegeți dintre următoarele insule: Naxos, Santorini, Paros, Ios sau Syros. Veți găsi aici hoteluri și apartamente de la 30 de euro pe noapte.

Pentru a vă duce în Ciclade, va trebui să ajungeți în Atena, apoi să luați un feribot către aceste insule. De asemenea, puteți ajunge direct cu avionul pe insula Santorini și Mykonos, de exemplu. Multe aeroporturi leagă acum Santorini, din aprilie până în octombrie. Rezervând cu 2 până la 4 luni în avans, puteți obține prețuri foarte bune. Un lucru sigur, Cicladele sunt o destinație ieftină în Europa, unde veți petrece vacanțe de neuitat.

3. Algarve

Situată în sudul Portugaliei, această regiune are un climat ideal pe tot parcursul anului. Multe plaje cu nisip auriu mărginesc coasta, pentru a vă oferi peisaje superbe. Veți descoperi în special sate frumoase, albe și autentice, precum Faro, Albufeira sau Portimao.

Din punct de vedere al bugetului, veți găsi tarife foarte bune la hoteluri și închirieri auto, în special din septembrie până în iunie. Dacă vreți să ajungeți acolo cu avionul, va trebui să aterizați în Faro. Din fericire, multe companii deservesc acest aeroport tot timpul anului la prețuri mici. Se găsesc oferte pentru Algarve  de la 36 de euro dus-întors, opțiune foarte bună.

4. Sardinia

La câțiva kilometri sud de Corsica, Sardinia, denumită insula de smarald, este o destinație ieftină esențială în Europa. Această regiune italiană are plaje magnifice cu apă cristalină,  loc ideal pentru relaxare și practicarea activităților acvatice. La nivel de buget, veți găsi apartamente pentru 2 persoane de la 30 de euro pe noapte.

5. Andaluzia

Andaluzia este una dintre cele mai însorite regiuni din Europa și perla Spaniei. Costul vieții este cu 30% mai ieftin acolo decât în ​​Franța, spre exemplu. Această regiune este ideală dacă doriți să vă relaxați pe plaje cu nisip destul de fin și să vizitați satele mici din zonă. Dacă doriți să vizitați întreaga regiune, nu ezitați să închiriați o mașină. Într-adevăr, unele companii de închiriere de mașini practică un preț de 5 euro pe zi.

Andaluzia
Andaluzia

6. Budapesta

Budapesta este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine destinații din Europa. Mai mult decât atât, se spune adesea că Budapesta este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Veți găsi acolo hoteluri sau camere prin Airbnb de la 30 de euro pe noapte. Dacă veți călători cu avionul, multe companii low cost vă stau la dispoziție. Un lucru este cert. Budapesta este o destinație ieftină pe care o poți vizita în toate anotimpurile.

7. Polonia

Printre destinațiile ieftine din Europa, Polonia este cu siguranță una dintre cele mai bune. Într-adevăr, se află în fruntea clasamentului celor mai ieftine țări în care să călătorești. Veți avea mai multe posibilități de a merge în această țară.

Există nu mai puțin de 5 aeroporturi poloneze deservite din Franța sau Belgia. Printre alte locuri, puteți ateriza în Cracovia, Varșovia, Poznan, Gdansk sau Wroclaw. În plus, hotelurile sunt foarte accesibile și nu veți cheltui sume mari pentru a lua masa în oraș sau a participa la unele activități.

8. Praga

Situată în Republica Cehă, Praga este una dintre cele mai ieftine capitale din Europa. Puteți descoperi acolo monumente frumoase și arhitectură superbă. În plus, este foarte plăcut să vă plimbați prin acest oraș și să fiți martor la viața locală. Praga este foarte bine deservită de companii aeriene. Pentru a obține un preț bun, este totuși recomandabil să rezervați cât mai curând posibil.

9. Lituania

Pentru a finaliza destinațiile ieftine din Europa, vă sugerăm Vilnius. Situată în nord-estul Europei, capitala Lituaniei nu este încă foarte populară printre turiști, dar rămâne o destinație foarte atractivă de vizitat tot timpul anului.

Lituania
Lituania

10. Cambodgia

Este una dintre cele mai ieftine destinații din Asia. Pentru a ajunge în țara templelor Angkor, veți ateriza în Phnom Penh sau Siem Reap. La fața locului, veți găsi multe hoteluri ieftine unde uneori puteți dormi pentru 10 euro pe noapte.

11. Thailanda

Thailanda face, de asemenea, parte dintre destinațiile ieftine pentru a călători în întreaga lume. Această țară situată în Asia este o destinație de vis în care peisaje magnifice și plaje paradisiatice se intersectează. În nordul țării, în regiunea Chiang Mai, veți descoperi o populație caldă precum și temple foarte frumoase.

Dacă sunteți în căutarea unor plaje frumoase, veți merge pe insulele sudice precum Phuket sau Ko Phi Phi. Pentru a ajunge acolo, cea mai economică cale va fi să aterizați în capitala Bangkok. Puteți lua apoi un zbor intern sau un tren dacă doriți să descoperiți celelalte fațete ale țării.

12. India

India este o țară imensă cu peisaje contrastante. Dacă veniți aici în vacanță, nu veți rata să descoperiți una dintre cele 7 minuni ale lumii, Taj Mahal. Totuși, există mii de lucruri de descoperit acolo. Și cultura locală, atât de exotică, este în sine o călătorie. Pentru a veni din Europa, există zboruri pentru mai multe aeroporturi: Delhi, Bombay, Chennai, Calcutta etc.

13. Birmania

Această țară din Asia de Sud-Est este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine locuri de călătorie. În Birmania, veți descoperi oameni foarte calzi și temple magnifice. La fel ca multe țări asiatice, veți găsi pensiuni de la 10 euro pe noapte.

Birmania
Birmania

14. Peru

America de Sud își are locul ei cu destinații ieftine. Într-adevăr, biletul de avion este mai scump, dar odată ajunș acolo totul este mult mai ieftin. Puteți într-adevăr să mâncați și să vă plimbați prin țară pentru sume foarte mici. Veți admira Machu Picchu, un imens oraș incaș instalat în înălțimile țării. Pentru a ajunge în Peru, cel mai simplu mod este să aterizați în capitala Lima, apoi să luați zboruri interne sau autobuze.

15. Columbia

Pentru a finaliza topul nostru cu 15 dintre cele mai ieftine destinații din lume, vă sfătuim să mergeți în Columbia. Această țară are peisaje și plaje frumoase.

Ileana Mlădinoiu