Home » Știri » Grecia impune noi măsuri anti-Covid 19. Ce documente trebuie să aibă asupra lor românii care ajung în Republica Elenă

Grecia impune noi măsuri anti-Covid 19. Ce documente trebuie să aibă asupra lor românii care ajung în Republica Elenă

Bucur Ioana / 10.11.2020, 16:20
Grecia impune noi măsuri anti-Covid 19. Ce documente trebuie să aibă asupra lor românii care ajung în Republica Elenă

Restricții noi pentru românii care ajung în Republica Elenă. Grecia impune noi măsuri anti-Covid 19. Anunțul de ultimă oră a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe. Ce documente trebuie să aibă asupra lor românii care vor să treacă granița.

Grecia impune noi măsuri anti-Covid 19. Ce documente se cer românilor la graniță 

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, marți, 10 noiembrie, faptul că Grecia impune noi măsuri anti-Covid 19 pentru intrarea în țară. Autoritățile elene vor cere, de marți, completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore înainte de călătorie, indiferent de ţara de unde soseşte o persoană. De miercuri, 11 noiembrie, toate persoanele care vor să intre în Grecia, indiferent de țara din care vin și de mijlocul de transport cu care călătoresc, vor fi obligate să prezinte un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, cu rezultat negativ pentru COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, începând cu data de 10 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de ţara din care sosesc”, a transmis, marţi, Ministerul Afacerilor Externe.

Testul molecular (PCR) cu rezultat negative, ce să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării în țară, va deveni obligatoriu de miercuri, 11 noiembrie 2020, pentru toți cei care vor să intre în Grecia indiferent de ţara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit.

„Totodată, începând cu data de 10 noiembrie, obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) se aplică şi tuturor persoanelor care părăsesc teritoriul Republicii Elene, indiferent de destinaţie. Sunt exceptaţi de la această obligaţie turiştii care părăsesc Grecia, ca urmare a finalizării sejurului”, a arătat MAE.

MAE a reiterat recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Ce documente devin obligatoii, la intrarea în Grecia
Ce documente devin obligatoii, la intrarea în Grecia

Unde pot cere informații cetățenii români aflați pe teritoriul Greciei

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Un nou bilanț îngrijorător în România. Record de persoane infectate cu noul coronavirus internate pe secțiile ATI. Ziua cu cele mai multe decese de la debutul pandemiei Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 177 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.093 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, acestea fiind cele mai mari bilanţuri zilnice de la declanşarea pandemiei.

„Până astăzi, 10 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 211.408 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise marţi.

În intervalul 09.11.2020 (10:00) – 10.11.2020 (10:00) au fost raportate 177 de decese (92 bărbaţi şi 85 femei). 160 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru 17 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI.