Home » Știri » Știri externe » 18 detalii nebănuite despre Barack Obama, fostul președinte al SUA. Ce nume de cod i-au dat agenții Serviciului Secret

18 detalii nebănuite despre Barack Obama, fostul președinte al SUA. Ce nume de cod i-au dat agenții Serviciului Secret

Manolică Anca / 04.08.2021, 16:47
18 detalii nebănuite despre Barack Obama, fostul președinte al SUA. Ce nume de cod i-au dat agenții Serviciului Secret

Detalii nebănuite despre Barack Obama, fostul președinte al SUA. A rămas în istorie ca fiind al doilea șef de stat, după Bill Clinton, care a obținut al doilea mandat la Casa Albă, după al Doilea Război Mondial. Iată ce job a avut în adolescență și ce meserie visa să aibă mai târziu.

Detalii nebănuite despre Barack Obama

Obama, primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite, care venea la putere cu sloganuri ale „speranţei” şi „schimbării”, a reuşit să convingă o majoritate covârșitoare de americani că este mai bine plasat să îi conducă. Și i-a condus vreme de opt ani, devenind al doilea șef de stat, după Bill Clinton, care a obținut al doilea mandat la Casa Albă.

Cu toții l-au văzut în diverse ipostaze de om politic, aranjat la patru ace, serior, abordând problemele țării. Puțini îi cunosc însă și unele obiceiuri mai bune sau mai puțin bune pe care le-a avut sau continuă să le aibă și în prezent. Ce meserie a avut în adolescență, ce amulete poartă tot timpul la el sau se nume de cod i-au dat agenții Serviciului Secret sunt doar câteva dintre detaliile nebănuite despre Barack Obama pe care le vei afla în rândurile ce urmează.

Barack Obama, fostul lider de la Casa Albă
Barack Obama, fostul lider de la Casa Albă
  1. Deține o colecție impresionantă de reviste cu Spider-Man și Conan Barbarul.
  2. Este câștigător a unui premiu Grammy în 2006, pentru versiunea audio a cărții sale de memorii, „Vise de la tatăl meu” („Dreams from my father”). De altfel, a fost singurul preşedinte în exerciţiu care a publicat o lucrare ştiinţifică.
  3. Este stângaci, la fel ca Da Vinci, Napoleon, Michelangelo, Newton, Einstein, Bill Gates, Oprah ..
  4. Se declară cel mai mare fan al francizei Harry Potter. A citit, alături de fiicele sale, toate cele șapte volume.
  5. În adolescență a lucrat ca vânzător de înghețată, iar acum declară că nu suportă nici măcar să o mai vadă.
  6. Cât timp s-a aflat în Indonezia, a mâncat carne de câine, de șarpe sau greieri la tigaie.
  7. I-a promis soției sale, Michelle, că se va lasă de fumat înainte de a candida la președinția SUA, însă nu a reușit.
  8. Peliculele sale preferate sunt „Casablanca” și „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.
  9. La prima întălnire cu viitoarea sa soție, au mers la cinema, la filmul „Do the right thing”, în regia lui Spike Lee.
  10. Poartă tot timpul cu el o statuetă a Madonei cu Pruncul, dar și o brățară care a fost a unui soldat din Irak, pentru a-i purta noroc.
  11. Artiștii lui preferați sunt Bach, Miles Davis, Bob Dylan și The Fugees.
  12. În adolescență a consumat droguri precum marijuana și cocaină.
  13. Nu bea deloc cafea, iar alcool consumă, în prezent, foarte rar.
  14. Daca nu ar fi intrat în politică, i-ar fi plăcut să devină arhitect. Însă, a renunțat rapid la visul lui atunci când și-a dat seama că îi lipsește o calitate esențială: creativitatea.
  15. Pe vemea când era la Casa Albă, purta costume Hart Schaffner Marx, în valoare de 1.500 de dolari fiecare.
  16. În anul 2008, avea obiceiul de a se tunde o dată pe săptămână la frizerul său din Chicago, Zariff, căruia îi plătea 21 de dolari.
  17. Agenții Serviciului Secret i-au pus numele de cod „Renegatul”.
  18. Pe biroul său se regăsește sculptură în lemn care înfățișează o palmă ce ține un ou. Este un simbol kenian pentru fragilitatea vieții.

Fostul președinte împlinește 60 de ani

Miercuri, 4 august 2021, Barack Obama împlinește 60 de ani. Cu această ocazie, el plănuise o petrecere fastuoasă care urma să aibă loc în weekend, pe insula exclusivistă Martha’s Vineyard. Potrivit unor surse, petrecerea ar fi fost organizată cu respectarea tuturor directivelor Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din SUA.

Barack Obama a împlinit 60 de ani
Barack Obama a împlinit 60 de ani

Evenimentul ar fi fost organizat în aer liber, chiar cu participarea unui „coordonator Covid-19”, iar invitaţii erau obligați să fie vaccinaţi sau să prezinte un test Covid negativ. Chiar și așa, fostul lider de la Casa Albă a primit multe critici din tabăra republicană, iar în final a decis anularea evenimentului. Actualul preşedinte, Joe Biden, nu își anunțase prezența.