Home » Life & Style » 16 unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Sunt adevărate minuni ale naturii. FOTO

16 unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Sunt adevărate minuni ale naturii. FOTO

Manolică Anca / 14.12.2021, 14:33

Natura ne oferă o sumedenie de locuri ciudate, enigmatice, uimitoare, dar fiecare mai frumos decât celălalt. Unele dintre ele sunt formațiuni terestre modelate de-a lungul a mii de ani, în timp ce altele sunt creații ale omului care au modificat planeta în moduri oarecum unice. Dar toate absolut uluitoare. În rândurile de mai jos ți-am pregătit o mică selecție cu unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.

1. Cordillera del Paine, Chile

Cordillera del Paine, Chile
Cordillera del Paine, Chile

Acest grup incredibil de munți, situat în Parcul Național Torres del Paine din Patagonia chiliană oferă un peisaj absolut încântător. Forțele glaciare au sculptat un peisaj frumos în Cordillera, dominată de Torres del Paine, ai cărei munți sunt separați de văi mici. Vârfurile lor masive sunt niște monoliți gigantici de granit.

Acest parc ocupă mai mult de 1.800 de kilometri pătrați face parte din sistemul Rezervației Biosferei UNESCO. Fiind în mare parte o zonă virgină și având în vedere locația sa la o asemenea altitudine și situație geografică, acest parc este recomandat de vizitat în zori pentru că vei avea ocazia să vezi și Calea Lactee, Norii lui Magellan și cerul sudic cu spectaculoasa enclavă Torres del Paine în fundal. Cel mai bun moment pentru a merge este din octombrie până în aprilie.

2. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Tunelul Wisteria, Japonia

Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Tunelul Wisteria
Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Tunelul Wisteria

Acest tunel ca din basme se află în grădinile de la Kawashi Fuji, în Japonia. Tunelul Wisteria oferă o feerie completă a ceea ce poate realiza vegetația (și în special florile). Desprinsă dintr-un vis, această livadă are o mare varietate de glicine.

Această specie cu tufișuri care se împletesc unul în jurul celuilalt pentru a forma un strat învăluitor de culori spectaculoase fac ca plimbarea ta să fie una de neuitat. Este un loc perfect pentru o plimbare romantică și, de asemenea, cea mai vizitată zonă din orașul Kitakyushu.

3. Pamukkale, Turcia

Pamukkale, Turcia
Pamukkale, Turcia

Ceva mai aproape de țara noastră, se află Porțile lui Hades. Pe partea de nord a văii râului Curuksu, se regăsește un punct de interes deosebit, „castelul alb” din Pamukkale. Aflate în patrimoniul mondial UNESCO din 1988, terasele albe din Pamukkale (castelul de bumbac) sunt o minune a naturii.

Situate în provincia Denizli din vestul Turciei, aceste izvoare termale naturale terasate datează din secolul al II-lea î.Hr. Izvoarele termale, care seamănă cu nori albi impresionanți, s-au format datorită prezenței calcitului și travertinului în apă. Peisajul este absolut încântător.

4. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Arashiyama, Japonia

Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Arashiyama, Japonia
Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Arashiyama, Japonia

Frumusețea senină a pădurii de bambus din districtul Arashiyama din Japonia trebuie neapărat admirată dacă ajungi în această zonă. Nu e de mirare că este unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume. Situată la vest de orașul Kyoto, faimoasa pădure de bambus ar trebui vizitată în special la începutul lunii aprilie sau în a doua jumătate a lunii noiembrie, când sezonul de înflorire și cel de toamnă sunt de obicei la apogeu.

5. Lacul Hillier, Australia

Lacul Hillier, Australia
Lacul Hillier, Australia

Acest lac salin incredibil de roz se regăsește în Insula Middle din Arhipelagul Recherché, în largul coastei Australiei de Vest. Cu o lungime de numai 600 de metri, acest lac este o pată de culoare deosebită pe o insulă de un verde uniform. Culoarea lacului Hillier nu se schimbă niciodată.

Potrivit unor oameni de știință, culoarea ar fi cauzată de concentrațiile scăzute de nutrienți și de diferite tipuri de bacterii și alge, în timp ce alții sugerează că această culoare roz provine dintr-o reacție a unui depozit de sare de mare și nacolit.

6. Munții colorați din Zhangye Danxia, China

Munții colorați din Zhangye Danxia, China
Munții colorați din Zhangye Danxia, China

Un amestec de culori diferite conferă acestor munți o mulțime de particularități și îi transformă în adevărate opere de artă. Efectul eroziunii cauzate de factorii climatici de-a lungul timpului este „vinovatul” pentru aceste forme neobișnuite. Parcul geologic Zhangye Danxia se întinde pe o suprafață de aproximativ 300 de kilometri pătrați și este situat în provincia Gansu. În 2010, locul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

7. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Dallol, Etiopia

Dallol, Etiopia
Dallol, Etiopia

situat în depresiunea Danakil, la nord-est de lanțul muntos Erta Ale din Etiopia, peisajul vulcanic este desprins parcă dintr-un film SF. De fapt, este un fenomen geologic. Aspectul său luminos, din altă lume, este rezultatul izvoarelor termale acide, al gheizerelor de sulf și gaz și al spectaculoaselor formațiuni de sare.

Cei care plănuiesc să ajută în acest crater extraordinar, trebuie să ia în calcul că în această zonă se înregistrează cele mai ridicate temperaturi dintre toate zonele locuite de pe pământ, cu temperaturi medii de vară de 46° C. Lacurile colorate sunt, în multe cazuri, toxice, iar vaporii sulfuroși îngreunează respirația, așa că trebuie să fie foarte atenți.

8. Dark Hedges, Irlanda de Nord

Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Dark Hedges
Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Dark Hedges

Acest spectaculos bulevard de fagi se întinde de-a lungul drumului Bregagh Road, între Armoy și Stranocum, în comitatul Antrim, Irlanda de Nord. Tufișurile întunecate formează un tunel fantastic de copaci, iar zona este una absolut fabuloasă pentru fotografie. În orice condiții de lumină, copacii arată spectaculos. Aceștia au fost plantați de familia Stuart în secolul al XVII-lea.

9. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Cascadele Kuang Si, Laos

Cascadele Kuang Si, Laos
Cascadele Kuang Si, Laos

Aceasta a devenit o destinație de vacanță foarte populară pentru turiști. Este o cascadă pe trei niveluri, cu ape albastre și limpezi, situată la aproximativ 29 de kilometri sud de orașul Luang Prabang. Poți merge pe diferitele trasee din zonă petru a descoperi și alte paradisuri secrete.

10. Marele Canion al Colorado, SUA

Marele Canion al Colorado, SUA
Marele Canion al Colorado, SUA

Este una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii. Marele Canion atinge o adâncime de peste un kilometru și jumătate. Râul Colorado și afluenții săi au scos la iveală aproape două miliarde de ani din istoria geologică a Pământului, străbătând strat după strat de rocă. Cel mai bun moment pentru a vizita acest loc este în perioada martie-mai și septembrie-noiembrie, când temperaturile din timpul zilei încep să mai scadă, iar numărul turiștilor să fie ceva mai mic.

11. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Mù Cang Chải, Vietnam

Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Mù Cang Chải, Vietnam
Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Mù Cang Chải, Vietnam

Mù Cang Chải este unul dintre cele mai impresionante locuri din Vietnam, cu câmpuri de orez terasate și peisaje muntoase excepționale. Câmpurile de orez pe terase din acest district sunt situate în văile și pantele din partea de sud-vest a lanțului muntos Hoang Lien. Se află la peste 1.000 de metri deasupra nivelului mării și acoperă peste 35 de kilometri pătrați.

12. Vatnajökull, Islanda

Vatnajökull, Islanda
Vatnajökull, Islanda

Vatnajökull este cel mai mare ghețar din Islanda și al doilea ca mărime din Europa. Dar nu doar că este doar cel mai mare din zonă, ci formează și unul dintre cele mai frumoase locuri din țară. Peisajul de sub ghețar este ca o lume complet diferită, plină de peșteri de gheață, canioane și vulcani care te vor lăsa înmărmurit. Acest ghețar face parte din Parcul Național Vatnajökull, cel mai mare parc național din Europa.

13. Marele Izvor Prismatic, SUA

Marea Fântână Prismatică, SUA
Marea Fântână Prismatică, SUA

Această piscină naturală, cu apele sale de culoarea curcubeului, se află în Parcul Național Yellowstone și este al treilea cel mai mare izvor termal din lume. Situat o adâncime de 50 de metri, Marele Izvor Prismatic capătă culori vii de la bacteriile pigmentate din biofilmele care se dezvoltă în jurul marginilor apelor bogate în minerale. Culorile trec de la portocaliu și roșu vara la nuanțe de verde iarna.

14. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Cenote Ik-Kil, Mexic

Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Cenote Ik-Kil, Mexic
Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Cenote Ik-Kil, Mexic

Este un parc înconjurat de plante și copaci exotici din Yucatan. Aici se regăsește o piscină naturală adâncă, cu apă albastră cristalină, situată în cadrul parcului eco-arheologic din Peninsula Yucatan din Mexic. Are o lățime de 60 de metri și o adâncime de peste 35 de metri, Iar accesul se face pe o scară de-a lungul peretelui de calcar.

15. Gorges du Verdon, Franța

Gorges du Verdon, Franța
Gorges du Verdon, Franța

Este unul dintre cele mai frumoase canioane din Europa, format de râul Verdon, în urmă cu mii de ani. Are o lungime de 62 de kilometri și o adâncime de 300 de metri. Apa verde turcoaz a râului Verdon este una dintre principalele atracții ale acestui loc. Te poți bucura de asemenea de numeroase activități turistice, cum ar fi caiac-canoe, canyoning, schi nautic și navigație.

16. Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Peștera Benagil, Portugalia

Peștera Benagil, Portugalia
Peștera Benagil, Portugalia

Coasta de sud a Portugaliei este plină de plaje și peșteri deosebite. Această peșteră este cea mai faimoasă, fiind considerată și una dintre cele mai frumoasă din lume. A fost creată în mod natural de eroziunea mării care lovește stâncile. Nu există acces direct la peșteră de pe continent, așa că pentru a ajunge la ea trebui să înoți, să mergi cu caiacul sau cu barca.