Home » Life & Style » Cum să-ți alegi tatuajul potrivit. 14 modele de tatuaje pentru fete

Cum să-ți alegi tatuajul potrivit. 14 modele de tatuaje pentru fete

Nechifor Ioana / 15.04.2021, 16:59

Cum să-ți alegi tatuajul potrivit. Un subiect care a căpătat interes tot mai mare în ultimii ani peste tot în lume. Mulți recurg la astfel de forme de exprimare pe propriul corp, însă este bine ca o astfel de decizie să fie cântărită cu atenție. În caz contrar, poți ajunge apoi în situația în care regreți modelul respectiv și cauți o soluție pentru a-l șterge cu orice preț de pe pielea ta. Așadar vom încerca, în materialul următor, să redăm principalele aspecte care te pot ajuta să alegi tatuajul potrivit pentru tine.

Cum să-ți alegi tatuajul potrivit. Recomandări de care e bine să ții cont

Cu să-ți alegi tatuajul potrivit? O întrebare importantă atunci când dorești să-ți imprimi un desen sau un mesaj pe corp, motiv pentru care este bine să acorzi puțină atenție acestui lucru.

Pentru a nu ajunge apoi în situația în care îți dorești cu disperare să scapi de el, nu strică să reflectezi puțin înainte de a face o alegere. Realizează că acel tatuaj te va însoți mereu, fiind prezent pe pielea ta și poate și în văzul celorlalți, în cazul în care nu e într-un loc mai ascuns.

Tatuajele alese de Adelina Pestrițu
Tatuajele alese de Adelina Pestrițu

Așadar gândește-te bine ce îți place cu adevărat și ce ți-ai dori să îți rămână o amprentă pe corp. Vizualizează un model care să fie în acord cu convingerile și pasiunile tale, să redea stilul tău, să fie un lucru de care să îți fie drag, la care nu ai renunța.

Pentru că până la urmă tatuajul asta reprezintă de fapt. O modalitate de exprimare. O metodă vizuală de a transcrie pe corp un motto, o imagine care te reprezintă și redă întocmai trăirile, gândurile, sentimentele tale. Pe scurt, tatuajul înseamnă un element definitoriu pentru tine și viața ta.

Prin urmare, în momentul în care te afli într-un astfel de stadiu, este indicat să nu faci alegeri pe moment, ci să mergi către ceva care știi că va avea mereu o importanță majoră pentru tine.

Iar dacă obișnuiești să îți schimbi repede ideile, atunci nu ar strica să aștepți o perioadă mai mare pentru a vedea dacă ai făcut sau nu alegerea potrivită.

După ce ai optat pentru un anumit model, trebuie să alegi apoi locul de pe corp în care vrei să fie poziționat. Îți dorești să apară într-o zonă intimă, ferit de ochii curioșilor, sau preferi să fie undeva la vedere, astfel încât să fie un fel de accesoriu de care nu te vei despărți indiferent de ținuta vestimentară.

Ce tatuaj să nu alegi

Foarte multe persoane ajung să își imprime pe corp numele sau chipul persoanei cu care se află într-o relație. Au existat situații în care diverse vedete au încercat să scape de acest tatuaj, atunci când relația lor s-a încheiat.

Nu este cazul să generalizăm, însă dacă te bate gândul să faci acest pas, ia încet lucrurile și vezi dacă merită sau nu să optezi pentru un astfel de tatuaj. Nu uita că odată făcut acel desen, va fi mai greu de șters de pe pielea ta.

Asta nu înseamnă că nu ar trebui să optezi pentru un astfel de model, ci ar trebuie să fii sigur de relația pe care o ai și de sentimentele tale. Deci, încă o dată mare atenție în privința alegerii modelului.

Pe de altă parte, alege cu atenție locul în care îți dorești acel tatuaj pe pielea ta. Cum spuneam și mai sus, odată făcut, acel tatuaj va reprezenta un accesoriu pe care îl vei purta indiferent că porți o ținută elegantă sau sport.

Dacă obișnuiești să-ți schimbi prea des ideile și dacă nu ai un anumit motto, atunci mai bine nu alege unul la întâmplare și orientează-te spre alt model de tatuaj.

Gusturile tale în muzică/film se pot schimba, așa că ar fi de preferat să nu îți imprimi numele unui star sau chiar chipul acestuia pe corp. E o simplă sugestie.

Nu opta pentru un tatuaj foarte mare, dacă știi că s-ar putea să te plictisești repede de alegerea făcută. E posibil să fie foarte greu apoi să mai scapi de el.

Tatuaje -Soarele și Luna. Model ales de Raluca Zenga
Tatuaje -Soarele și Luna. Model ales de Raluca Zenga

Idei de tatuaje pentru fete

Idei de tatuaje pentru fete. Plaja este largă, dar vom încerca să redăm câteva dintre cele mai frecvente modele de tatuaje folosite de reprezentantele sexului feminin.

Sunt idei care te pot inspira în alegerea ta. Dar pentru a fi sigură că ai luat cea mai bună decizie, nu strică să te consulți și cu artistul care îți va tatua acel model pe corp. Acesta îți poate oferi un catalog cu mai multe modele și poate veni și cu câteva sugestii în funcție de zona dorită.

Unele dintre cele mai întâlnite modele de tatuaje sunt:

  1. Numele copilului. Foarte multe persoane aleg să-și imprime prenumele copilului sau pur și simplu inițialele acestuia. Poți alege o zonă mai discretă, cum ar fi partea laterială a degetelor. Sau dacă dorești să fie la vedere, poți opta să fie pus la încheietura mâinii, glezna piciorului.
  2. Elemente ce țin de planul cosmic: luna, stele, soare. Împreună sau separat.
  3. Stol de păsări.
  4. Flori. Dacă ai o anumită floare preferată, poți opta pentru un model mare sau mic. Poate să fie pe spate, umăr, între sâni.
  5. Cruciuliță. Un detaliu mic, care să fie poziționat pe deget.
  6. Dacă simți că toată viața te-a urmărit un anumit motto sau ai un anumit crez,  atunci acesta poate să fie un model potrivit de tatuaj. Inscrie acel mesaj în care crezi cu tărie.

Idei de tatuaje

Lista de tatuaje pentru fete continuă cu următoarele sugestii:

  1. Ancore.
  2. Păsări.
  3. Forme geometrice.
  4. Cifra care îți poartă noroc.
  5. Zodia care te reprezintă.
  6. Inițialele mamei/tatălui.
  7. Un desen care să reprezinte o motivație pentru tine( ex: o inima care bata, pulsul vieții etc.)
  8. Aripi de înger.

O ultimă sugestie ar fi să alegi cu grijă locul în care urmează să-ți faci tatuajul. Poți cere un feedback de la persoane care și-au făcut sau poți căuta informații pe net.

Important este să ajungi pe mâinile unei persoane calificate, cu viziune și simț artistic. Nu uita că gama de tatuaje este largă: tatuaje artistice, alb negru și color, 3D, umbre, portrete.

Vezi în galeria foto o serie de modele!