Home » Life & Style » Obiective turistice în Brașov – un județ căruia i-au fost „dăruite” frumuseți nenumărate

Obiective turistice în Brașov – un județ căruia i-au fost „dăruite” frumuseți nenumărate

Bucur Ioana / 18.11.2020, 14:38
Obiective turistice în Brașov – un județ căruia i-au fost „dăruite” frumuseți nenumărate

Este greu să alegi doar câteva dintre cele mai interesante obiective turistice în Brașov pe care nu ar trebui să le ratezi, la următoarea vizită în județ. Care sunt cele mai frumoase locuri din inima României? Pe unele sigur le știi, însă am găsit și câteva comori ascunse, ce te vor convinge, cu siguranță, că Brașovul este destinația ideală pentru o vacanță de neuitat.

Cele mai cunoscute obiective turistice în Brașov

Când vorbim despre obiective turistice în Brașov, nu putem să nu vorbim despre Cetatea Râșnov, Cetatea Rupea, Castelul Bran, Biserica Neagră, Piața Sfatului, însă există și unele comori ascunse, de care te vei îndrăgosti, garantat! Județul brăzdat de munți, cu altitudini de peste 2.000 de metri, legendele cu Dracula, castelele medievale, fac din Brașov un magnet pentru pasionații de călătorie, din întreaga lume.

Cetatea Râșnov
Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov și Cetatea Rupea, două dintre cele mai vizitate obiective turistice în Brașov

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice în Brașov este Cetatea Râșnov, ce datează din secolul al XIII-lea. A fost construită, inițial, de cavalerii teutoni, în totalitate din lemn, apoi refăcută, un secol mai târziu, din piatră. Amplasarea strategică, la granița Transilvaniei, spre Valea Râșnoavei, oferă acum turiștilor o priveliște impresionantă.

De pe lista celor mai cunoscute obiective turistice în Brașov este Cetatea Rupea. Când a fost ridicată, în secolul al XIV-lea, scopul inițal al Cetății Rupea era acela de refugiu. Pe vremea dacilor care au locuit în zona,  așezarea se numea Rumidava, ca mai apoi, după cucerirea de către Imperiul Roman, aceasta să își schimbe denumirea în Rupes, care în latină înseamnă stâncă.

Cetatea Rupea
Cetatea Rupea

Castelul Bran, în topul obiectivelor turistice în Brașov

Dacă vorbim despre cele mai celebre obiective turistice în Brașov, un loc fruntaș în clasament îl ocupă Castelul Bran. Devenit cunoscut, în întreaga lume, datorită personajului Dracula al lui Bram Stoker, Castelul Bran este o atracție de neratat atât  pentru amatorii de istorie cât și pentru cei pasionați de poveștile cu vampiri. Ceea ce puțini știu este că Bran a aparținut inițial Regelui Ludovic I al Ungariei, sub conducerea căruia a fost ridicată construcția impunătoare.

Castelul Bran
Castelul Bran

Biserica Neagră și Casa Sfatului, în topul obiectivelor turistice în Brașov

Multe dintre cele mai apreciate obiective turistice în Brașov se găsesc chiar în inima orașului. Biserica Neagră este cel mai mare lăcaș de cult construit în stil gotic din sud-estul Europei. Cu o capacitate de 5.000 de locuri, o înălțime de 37 de metri, o lungime de 90 de metri și trei clopote imense, cel mai mare dintre acestea cântărind peste șase tone, Biserica Neagră din Brașov este o adevărată operă de artă.

Un alt obiectiv turistic în Brașov important este Casa Sfatului. Construcția clădirii-emblă a orașului a nceput în anul 1420. Inițial a servit ca spațiu de judecată pentru breslele blănarilor, apoi ca primărie, iar în anul 1950 a devenit Muzeul de Istorie a județului Brașov.

Prima școală românească din Brașov
Prima școală românească din Brașov

Obiective mai puțin cunoscute în Brașov ce te vor fermeca de la prima vizită

Spectaculoasă, dar poate mai puțin cunosută decât reperele descrise mai sus Aleea Tâmpa nu poate lipsi din lista celor mai frumoase obiective turistice în Brașov. Ea se află pe pe latura de sud a cetății, chiar pe coasta dealului Tâmpa, iar priveliștea pe care o oferă este spectaciloasă. Tot aici poți vizita și alte obiective turistice, precum Bastionul Cojocarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor, Turnul Funarilor, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Fierarilor sau Bastionul Graft.

Încărcată cu istorie și emoție, prima școală românească nu poate lipsi de pe lista celor mai importante obiective turistice în Brașov. Aici, pentru prima dată, în anul 1530 dascălii au predat lecții copiilor în limba română. Poți găsi acest obiectiv turistic în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul Scheii Brașovului. Vizitatorii pot admira colecții de carte veche, documente originale ale domnitorului Constantin Brâncoveanu și chiar cataloage care au aparținut claselor de elevi din secolul XVI.