Home » Știri » Știri economice » Cum plănuiește Joe Biden să scape de pandemie. Strategia pe care o pregătește noul președinte al SUA

Cum plănuiește Joe Biden să scape de pandemie. Strategia pe care o pregătește noul președinte al SUA

Manolică Anca / 21.01.2021, 17:34
Cum plănuiește Joe Biden să scape de pandemie. Strategia pe care o pregătește noul președinte al SUA

La doar câteva ore distanță de la învestirea sa în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden anunță că schimbă direcţia în lupta cu virusul nemilos și anunță pregătirea unei noi strategii. Cum plănuiește Joe Biden să scape de pandemie.

Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite

Zi istorică pentru America. La două luni și jumătate de la alegerile prezindențiale, câștigătorul Joseph Biden a depus, miercuri, 20 ianuarie 2021, jurământul pentru învestirea în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, împreună cu vicepreşedintele Kamala Harris. Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, membru al Partidului Democrat, devine astfel cel de-al 46-lea preşedinte al Americii.

Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii pe 20 ianuarie 2021
Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii pe 20 ianuarie 2021

Vă reamintim faptul că Joe Biden a câștigat în fața marelui său rival, Donald Trump, scorul final fiind de 306 la 323 voturi. Prin învestirea oficială în funcție a lui Joe Biden se încheie mandatul atât de contestat al președintelui Donald Trump. La orele 18, ora Europei Centrale, Biden a rostit pe treptele Capitoliului de la Washington jurământul de președinte. „America unită” a fost motto-ul ceremoniei. „Democrația s-a impus”, a subliniat Biden în discursul său de învestitură și a făcut apel la „unitate”, făcând o promisiune fermă, aceea de a lupta împotriva rasismului.

Cum plănuiește Joe Biden să scape de pandemie

Pandemia de coronavirus a făcut victime în toate colțurile lumii, America numărând peste 25 de milioane infectări de la izbucnirea acesteia și peste 400.000 de decese. Cifre record, care o situează pe primul loc în topul celor mai afectate state ale lumii. Noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, a anunțat cum plănuiește să scape de pandemie și a declarat că a pregătit în detaliu o strategie naţională de contracarare a pandemiei.

Aceasta prevede obligativitatea purtării măştilor în anumite cazuri, creșterea numărului de teste efectuate, dar și a vaccinurilor, precum și alte planuri care vizează redeschiderea școlilor și a companiilor. De asemenea, acesta a mai spus că va emite o ordonanță care va avea ca scop reducerea inegalităţilor în comunităţile minoritare. Și coordonatorul prezidenţial pentru măsurile antiepidemice, Jeff Zients a făcut o declarație, spunând foarte clar că este necesar ca fiecare american în parte să aibă propria contribuție în această luptă. Învingerea virusul nemilos necesită o mobilizare de forțe impresionante și un efort național bine coordonat.

Joe Biden a anunțat strategia prin care va opri pandemia de coronavirus
Joe Biden a anunțat strategia prin care va opri pandemia de coronavirus

Ordonanţa privind purtarea măştilor urmează a fi aplicată în aeroporturi şi avioane, în nave, autobuze, trenuri şi în alte mijloace de transport public. De asemenea, măştile vor fi obligatorii și în spaţiile instituţionale federale. Iar persoanele care călătoresc înspre SUA vor trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus și să intre în carantină. Mai mult, Joe Biden aşteaptă aprobarea de către Congres a unui nou plan de asistenţă socială şi economică cu o valoare totală de de 1.900 de miliarde de dolari.

În privința campaniei de vaccinare anti-Covid 10, noua Administrație intenționează să vaccineze peste 100 de milioane de persoane în primele 100 de zile de mandat. Însă, Oficialii de la Casa Albă au denunțat, printre altele, lipsa de cooperate a fostei Administraţii Donald Trump în privința măsurilor împotriva epidemiei, în perioada de tranziţie. Aceștia au spus că nu dețin toate actele privind distribuirea vaccinurilor anti-Covid 19 care s-a făcut.

„Intrăm în ceea ce ar putea fi cea mai dură şi cea mai letală perioadă a virusului”, a spus preşedintele Joseph Biden în cadrul discursului rostit la ceremonia de învestire.