Home » Politică » Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar

Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 11:55
Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar

Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Prahova a informat, joi, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la faptul că fostul deputat Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este acuzat de IPJ Prahova că a încălcat termenii controlului judiciar pe cauțiune prin neprezentarea sa la DNA Ploiești, în baza citației emise de procurori, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Marian Popescu, a declarat că Sebastian Ghiță, care se află sub control judiciar pe cauțiune, s-a prezentat ultima dată la Poliție luni, unde a semnat conform procedurii impuse prin această măsură.

O altă obligație a controlului judiciar era ca Sebastian Ghiță să se prezinte ori de câte ori era chemat de autorități, obligație pe care acesta a încălcat-o, miercuri, prin neprezentarea sa la sediul DNA Ploiești.

„În condițiile în care inculpatul a încălcat termenii controlului judiciar, IJP Prahova a informat, în această dimineață, Înalta Curte de Casație și Justiție, care va dispune în consecință”, a spus Marian Popescu.

La data de 22 noiembrie, ÎCCJ a decis definitiv că Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar pe cauțiune în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Ploiești alături de foști șefi din poliție și parchete.

Tot atunci, instanța a respins cererea lui Sebastian Ghișă de a părăsi țara, acest lucru fiind posibil doar cu acordul judecătorilor.

Procurorii DNA Ploiești au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citației anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, Ghiță a fost citat să se prezinte la DNA Ploiești la ora 12:00 în dosarul Ponta – Blair, însă nu a venit, el trimițându-și avocații, care au refuzat să facă declarații în fața presei.

Acesta a fost căutat la adresele unde se știe că ar putea fi, dar polițiștii nu l-au găsit.

Poliția îl caută în continuare pe Sebastian Ghiță, sursele menționate precizând că a fost dat în consemn la punctele de frontieră și că este căutat pe teritoriul întregii țări.