Home » Sănătate » Spitalele din București, „hoteluri” pentru persoanele fără adăpost, pe timpul iernii

Spitalele din București, „hoteluri” pentru persoanele fără adăpost, pe timpul iernii

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 18:14
Spitalele din București, „hoteluri” pentru persoanele fără adăpost, pe timpul iernii

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a anunțat că spitalele din București, aflate în subordinea Primăriei Capitalei, ar trebui să se pregătească, în perioada iernii, să primească persoanele fără adăpost.

Spitalele din București, potrivit managerului Alis Grasu, ar trebui să poată găzdui pe timpul iernii persoane fără adăpost care nu au loc în centrele speciale. Viazți sunt cei care au probleme cronice sau probleme legate de consumul de alcool, a declarat aceasta, potrivit news.ro.

„Adăposturile pe care le avem la nivelul municipiului Bucureşti nu sunt suficiente, nu pot găzdui toate persoanele fără adăpost. Rog administraţia spitalelor să aloce un număr de paturi în fiecare spital aparţinând Primăriei Generale pentru acele persoane fără adăpost care au halenă alcoolică şi nu sunt primite în adăposturi, pentru acele persoane care au afecţiuni cronice care nu se pot servi singure şi care ar trebui duse într-un spital, şi nu într-un adăpost, unde spaţiul este deja foarte aglomerat”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, citată de news.ro.

Alis Grasu a adăugat că Serviciul de Ambulanţă se pregăteşte pentru perioada următoare în care s-au anunţat temperaturi scăzute, ambulanţele fiind dotate cu lopeţi, spărgătoare de gheaţă şi cu săculeţi cu nisip şi sare.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean-Nicolescu, a spus că sunt 1.000 de locuri pentru persoanele fără adăpost, din care sunt ocupate aproximativ 70 la sută.

„Principalele probleme cu care ne confruntăm sunt multitudinea de cazuri în care persoane adulte fără adăpost se află sub influenţa alcoolului, ceea ce îngreunează primirea lor în adăposturi şi menţinerea unui climat civilizat în aceste facilităţi, precum şi lipsa unor îngrijiri medicale de urgenţă care să poată fi acordate în adăposturi. Încercăm să lucrăm cu spitalele bucureştene aflate în subordinea municipalităţii pentru a rezolva urgenţele medicale, urgenţe de tip terapie intensivă ale acestor persoane. Nu e vorba de rea voinţă, pur şi simplu adăposturile sociale nu au capacitatea de a oferi îngrijiri medicale de tip ATI”, a precizat Cosmina Simiean-Nicolescu.