Home » Știri » Cinematografe „nerentabile” pe timp de iarnă. Cine a decis închiderea lor

Cinematografe „nerentabile” pe timp de iarnă. Cine a decis închiderea lor

Octavian Palade / 14.11.2016, 12:45
Cinematografe „nerentabile” pe timp de iarnă. Cine a decis închiderea lor

Directorul RomâniaFilm a decis închiderea a cinci cinematografe „nerentabile” pe timp de iarnă. Angajaţii vor intra în şomaj tehnic.

Cinci cinematografe din ţară vor fi închise, potrivit deciziei lui Adrian Mironescu, directorul general al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor ”RomâniaFilm” (RADEF). Acesta a anunțat că sălile de cinema Modern din Craiova, Republica din Iaşi, Dacia din Baia Mare, Central din Brăila şi ”Sebastian Papaiani” din Piteşti vor fi închise doar în perioada iernii, timp în care angajaţii vor fi în şomaj tehnic, transmite news.ro.

”Cinci dintre sălile de cinema nerentabile ale RADEF vor fi închise până la primăvară, iar angajaţii vor intra în şomaj tehnic, adică vor primi 75% din salarii. Facem asta pentru reducerea cheltuielilor pe timp de iarnă. Nu este ceva anormal”, a precizat Adrian Mironescu.

Acesta a adăugat că nu același lucru se va întâmpla cu celelalte cinci săli rentabile ale Regiei, care vor rămâne deschise, ”pentru a păstra imaginea RADEF”.

”În Bucureşti avem doar cinema Europa. Cum ar fi fost să îl închidem? L-am rebranşat la gaze, aşa că va fi încălzit”, a mai declarat directorul RADEF. El a menționat că Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) sprijină RADEF în vederea montării unui proiector digital 3D în această sală. Un proiector similar va fi montat şi la Deva, până la finele anului, a dat asigurări Mironescu. De asemnenea, potrivit aceleiași surse, la Bistriţa Năsăud a fost inaugurată o sală de cinema în cadrul unui centru cultural modern.

În ceea ce privește cinematograful Corso, care va găzdui şi UCIN, după ce sala Studio a fost închisă în urma intrării în vigoare a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora, se află încă în curs de amenajare.

În urmă cu câteva zile, același anunț referitor la închiderea a cinci cinematografe era făcut de Maria Bikfalvi, liderul Sindicatului Liber RomâniaFilm.