Home » Știri » Cerere inedită: Un senator vrea verificarea metrologică a aparaturii de înregistrare a DNA

Cerere inedită: Un senator vrea verificarea metrologică a aparaturii de înregistrare a DNA

Octavian Palade / 31.10.2016, 13:53
Cerere inedită: Un senator vrea verificarea metrologică a aparaturii de înregistrare a DNA

Cerere inedită la Înalta Curte de Casație și Justiție, din partea unui senator. El solicită ca aparatura de înregistrare a DNA să fie verificată metrologic.

Senatorul Marius Isăilă a făcut o cerere inedită la ICCJ. Isăilă, parlamentar din partea PRU, a cerut luni, la instanţa supremă, să fie reaudiat şi supus testului cu detectorul de minciuni, dar şi verificarea aparaturii DNA, potrivit news.ro.

Senatorul este judecat şi a primit o primă condamnare după ce ar fi cerut bani în schimbul intervenţiei pentru blocarea unui control ANAF şi pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Completul de cinci judecători al ICCJ trebuia să judece luni ultimul termen al procesului, însă cauza a fost amânată pentru că un martor care trebuia adus cu mandat nu a fost găsit de poliţie. În acest context, Marius Isăilă, prin avocatul său, a făcut alte cereri, precum audierea a doi martori care nu au putut fi nominalizaţi, sub pretextul că sunt sub protecţie.

Senatorul PRU a mai solicitat să fie testat cu poligraful în faţa instanţei şi să se facă o expertiză asupra vocii din înregistrările aflate la dosar. Isăilă vrea să fie inclusiv reaudiat, el motivând că nu a spus tot la termenul trecut.

Avocatul senatorului a cerut, de asemenea, ca aparatura de interceptare a DNA să fie verificată metrologic. Solicitarea l-a făcut pe preşedintele de complet să întrebe „ca la radar?”.

Magistrații au rămas în pronunţare în privința cererilor senatorului, termenul următor  fiind stabilit pentru data de 7 noiembrie, atunci când se vor face noi verificări în privința martorului care nu a fost găsit.

Senatorul Marius Isăilă a fost condamnat, pe 12 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare. Magistrații au dispus şi confiscarea de la acesta a sumei de 180.000 de euro, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă privind blocarea unui control ANAF şi atribuirea de contracte pe bani publici.

Anchetatorii afirmă că, în prima parte a anului 2012, Marius Isăilă, la acea vreme şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Cristian Ştefan Ene, în înţelegere cu Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici, denunţător în această cauză.

Plenul Senatului nu și-a dat acordul, pe data de 2 iunie 2014, pentru arestarea preventivă a senatorului Marius Ovidiu Isăilă.