Home » Tehnologie & Știinta » Primul hotel din spațiu. Când se va deschide și ce nume poartă

Primul hotel din spațiu. Când se va deschide și ce nume poartă

Manolică Anca / 11.03.2021, 10:03
Primul hotel din spațiu. Când se va deschide și ce nume poartă

Ești fanul vacanțelor excentrice, pline de adrenalină și senzații tari? Ei bine, află că o companie din California anunță că va deschide în anii următori primul hotel din spațiu. Interesant, nu? Iată toate detaliile despre cum va arăta o astfel de excursie unică și când vor pleca în spațiu primii călători.

Primul hotel din spațiu

În anul 2019, compania californiană Gateway Foundation a prezentat planurile pentru realizarea unui hotel în stilul unei nave de croazieră care ar putea pluti deasupra atmosferei Pământului. Doi ani mai târziu, primul hotel din spațiu, care urmează să se contruiască, are un nou nume, „Voyager Station”, iar compania care va realiza acest hotel este Orbital Assembly Corporation. Aceasta este o companie de construcţii relativ nouă, formată din veterani ai NASA și condusă de fostul pilot John Blincow, cel care conduce şi Gateway Foundation .

Într-un interviu recent acordat, Blincow a explicat că au fost unele întârzieri din cauza pandemiei de coronavirus, dar construcţia hotelului va începe în 2026. În ceea ce privește anul în care vei putea avea o primă ședere în spațiu, aceasta ar putea avea loc chiar în 2027. „Încercăm să facem publicul să realizeze că epoca de aur a călătoriilor spaţiale este chiar după colţ. Se apropie. Se apropie repede”, a mai spus Blincow. Hotelul va fi alcătuit dintr-o serie de inele, cu un număr de 24 de module legate prin ascensoare şi va putea înconjura planeta în numai 90 de minute.

Primul hotel din spațiu. Voyager Station
Primul hotel din spațiu. Voyager Station

Ce vei putea face la bordul staţiei Voyager și cât ar putea să coste o astfel de excursie

Voyager Station ar urma să se rotească în orbită cu peste 400 de oameni la bord. Aceasta va include restaurante, baruri, cinematografe, spa, săli de gimnastică. Nici paturile și dușurile nu vor lipsi. Compania promite că oaspeţii vor fi răsfăţaţi cu activităţi inedite și preparate „spaţiale” tradiționale, îngheţata liofilizată (realizată la -60 de grade), de exemplu. Mâncarea va oferi câte un indiciu către locaţia galactică în care se vor afla. De asemenea, oaspeţii se vor putea bucura de diverse activităţi recreative, cum ar fi jocuri de baschet. „Datorită greutăţii şi gravitaţiei reduse, veţi putea sări mai sus, veţi putea ridica lucruri şi alerga în moduri pe care nu le puteţi face pe Pământ”, a declarat arhitectul.

Dacă ți-ar plăcea să experimentezi o astfel de călătorie în spațiu află că prețul nu este deloc mic. În prezent, staţia Voyager face rezervări, iar cei interesaţi se pot înscrie pe listă. Și având în vede faptul că turismul spaţial devine un subiect din ce în ce mai fierbinte, există mai multe companii care încearcă să facă posibil acest lucru. Printre cele care ar putea duce în spațiu Voyager Station se numără Virgin Galactic sau SpaceX. Virgin Galactic, de exemplu, intenţionează să lanseze pasageri în spaţiu pentru 250.000 de dolari pe persoană, pe călătorie. La acești bani se vor adăuga și costurile pentru șederea la hotel. Cu toate acestea, echipa din spatele Voyager Station a spus că speră ca tarifele să devină mai rezonabile în timp, astfel ca un sejur la hotel să fie echivalent cu „o călătorie într-o croazieră sau o călătorie la Disneyland”.