Home » Știri » Acuzații de ucidere din culpă la Spitalul de Arși din București

Acuzații de ucidere din culpă la Spitalul de Arși din București

George Stanciu / 06.10.2016, 14:30
Acuzații de ucidere din culpă la Spitalul de Arși din București

Medicul, dar şi asistenta medicală, angajați la Spitalul de Arși din Capitală, ce în iunie i-au făcut unei femei o transfuzie greșită de sânge, sunt acuzați de ucidere din culpă.

Anchetatorii i-au informat pe cei doi cu privire la acuzații și le-au transmis că au calitatea de suspecți, au declarat pentru news.ro surse.

Femeia de 68 de ani a ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti în noaptea de 13 spre 14 iunie 2016. În acea noaptea primit sânge din grupa B, deși aceasta avea grupa A, murind după o săptămână, din această cauză.

Adrian Stănculea, purtător de cuvânt în cadrul spitalului, declara la acel moment că, atunci când femeia a ajuns în stare gravă la spital, au existat “nişte vicii de procedură”. El a afirmat că, atunci când a ajuns la fața locului, femeia se afla „în şoc hemoragic, cu muşcături de câine, oase rupte şi o mână atârnând, iar în camera de gardă i s-a spus că are grupa de sânge A, dar la perfuzie i-a fost pus sânge din grupa B”.

“Pacienta a primit o grupă de sânge pe care nu trebuia să o primească. Evenimentul a fost descoperit şi am luat toate măsurile necesare. Pacienta a mai fost la noi în spital încă şapte zile, i s-au făcut şedinţe de dializă, a decedat cam la şapte zile distanţă, dar, după părerea mea de medic, nu legat de accidentul transfuzional. Sigur că, la starea ei generală gravă, un accident transfuzional, a cărei unică manifestare a fost insuficienţa renală acută, nu i-a fost benefic, dar nu asta a fost cauza decesului”, afirmă Stănculea, cu privire la cazul de la Spitalul de Arși.

El a afirmat că, din punctul său de vedere și având experiență de medic, nu transfuzia a cauzat decesul: „Dacă asta ar fi fost cauza decesului, s-ar fi întâmplat atunci, nu la şase zile distanţă. (…) După un asemenea incident, singurul tratament pe care poţi să îl faci este dializa. A avut trei şedinţe de dializă, iar analizele biochimice au indicat că valorile se normalizaseră: nu mai avea retenţie azotată, nu mai avea bilirubină. Fluxul urinar încă nu şi-l reluase, dar dacă lucrurile ar fi mers normal şi nu ar mai fi avut şi altă boală de bază, vârsta pe care o avea şi o leziune, după părerea mea, gravă, lucrurile ar fi putut merge altfel. E greu de spus cum evoluează”, a concluzionat Stănculea, conform news.ro.

Sursă imagine: www.adevarul.ro