Home » Când, unde, cum » 7 lucruri pe care să nu le bagi niciodată în cuptorul cu microunde. Greșeala care poate strica aparatul

7 lucruri pe care să nu le bagi niciodată în cuptorul cu microunde. Greșeala care poate strica aparatul

Balan Daniel / 20.11.2021, 11:15
7 lucruri pe care să nu le bagi niciodată în cuptorul cu microunde. Greșeala care poate strica aparatul

Când ești în mod constant pe fugă, este important să faci lucrurile rapid, mai ales când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la ceea ce bagi în cuptorul cu microunde pentru că unele lucruri nu trebuie puse acolo niciodată.

Ce lucruri să nu le pui niciodată în cuptorul cu microunde

Cu cât ai mai multe lucruri de făcut, cu atât vrei să aloci mai puțin timp pregătirii mesei. Cu toate că poate fi cea mai convenabilă variantă pentru a-ți încălzi mâncarea, acest lucru nu înseamnă că va putea rezista la orice. Iată câteva dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le pui niciodată la cuptorul cu microunde.

1. Folie de aluminiu

Este plăcut să vezi scântei, dar nu atât de mult când vine vorba de reîncălzirea alimentelor. Interiorul unui cuptor cu microunde este de fapt realizat din metal, ceea ce îi permite să funcționeze ca o oglindă. Metalul reflectă undele radio sau microundele. Undele radio emit energie electromagnetică, încălzindu-ți mâncarea. Când metalul este plasat în interiorul unui cuptor cu microunde, undele sunt reflectate de obiect, determinând folia de aluminiu să ardă rapid și să se aprindă. Acest lucru este foarte dăunător pentru cuptorul cu microunde și foarte periculos.

2. Pungi de hârtie

Toate pungile de hârtie nu sunt create la fel. Acea pungă de floricele gustoase este puțin diferită de punga de hârtie maro pe care o folosești pentru a-ți transporta prânzul. Pungile de floricele de porumb sunt echipate cu susceptori, un material care este creat pentru a consuma undele radio produse de cuptorul cu microunde. Pungile de hârtie tipice, cum ar fi cele folosite în magazinele alimentare, nu au susceptori și pot elibera toxine și vapori atunci când sunt încălzite. Deoarece microundele produc căldură atât de repede, punga ar putea lua foc.

3. Pungi de plastic și recipiente din plastic

Este sigur să spui că dorești să păstrezi toate pungile din plastic departe de cuptorul cu microunde. Când este încălzit, plasticul eliberează bisfenol A sau BPA, un compus organic folosit pentru a face plasticul transparent, și ftalați, care îi permit să fie subțire. Potrivit publicației de sănătate de la Harvard, ”se crede că BPA și ftalați sunt „perturbatori endocrini”. Acestea sunt substanțe care imită hormonii umani și nu spre bine”.

4. Căni de călătorie

Construită de obicei din plastic sau oțel, o cană de călătorie nu ar trebui să ajungă în cuptorul cu microunde. Datorită metalului care face parte din construcția cuptorului cu microunde, cupele de oțel vor împiedica încălzirea băuturii și pot provoca frecare din cauza energiei emise. Pentru cănile de plastic, verifică eticheta pentru a vedea dacă sunt ”sigure la cuptorul cu microunde”. Merită efortul suplimentar de a încălzi cafeaua într-o cană sigură pentru cuptorul cu microunde și de a o transfera în cana ta de călătorie.

niciodată cuptorul microunde
Nu pune oua in cuptorul cu microunde pentru ca vei avea parte de o explozie de oua

5. Cutii chinezești pentru mâncare

Probabil te-ai gândit să îți încălzești puiul picant de la restaurantul chinezesc preferat în cuptorul cu microunde. Ai grijă ca, înainte de a face acest lucru să scoți mâncarea din cutie. De obicei, unele cutii pentru mâncare chinezească conțin metal, astfel că atunci când acesta este încălzit, poate determina apariția scânteilor sau chiar a unei flăcări. Pe de altă parte, fii sigur că nu vei mai putea mânca meniul tău chinezesc.

6. Ouă fierte

Rețetele te fascinează și vrei să încerci cât mai multe din secretele bucătăriei. Astfel, te gândești să faci ouăle la cuptorul cu microunde. Deoarece cuptorul cu microunde gătește la temperaturi atât de ridicate, această încercare ar crea o abundență de abur în coaja lui. Astfel, înainte de a apuca să-ți pui întrebarea dacă oul crapă, vei constata că o să ai de-a face, mai degrabă, cu o adevărată explozie de ouă.

7. Ardei iute

Dacă te-ai gândit ca la iute să mai adaugi încă puțină căldură, iar ardeiul iute încălzit ar fi o posibilitate, nu o face cu un cuport cu microunde. Nu doar că poate provoca scântei sau poate chiar un incendiu, însă atunci când vei deschide ușa cuptorului substanțele chimice eliberate de ardei ți-ar putea provoca sufocare sau chiar o arsură la nivelul ochilor. Este un proces destul de similar ca în cazul spray-ului cu piper așa că ține cont de acest lucru înainte de a pune un ardei în cuptorul cu microunde.