Home » Când, unde, cum » Ce are în plus Waze față de Google Maps. Care sunt diferențele dintre cele două aplicații

Ce are în plus Waze față de Google Maps. Care sunt diferențele dintre cele două aplicații

Alexandru Cazacu / 17.02.2022, 17:18
Ce are în plus Waze față de Google Maps. Care sunt diferențele dintre cele două aplicații

Cu siguranță, Waze și Google Maps sunt unele dintre cele mai utilizate aplicații de navigare ghidată din lumea întreagă. Ei bine, o parte dintre conducătorii auto preferă să folosească una, în timp ce alți șoferi o aleg pe cealaltă. Cu toate acestea, se pare că Waze este varianta folosită cel mai mult de români. Haideți să vedem ce are Waze în plus față de Google Maps și care sunt diferențele dintre cele două aplicații.

Ce are Waze în plus față de Google Maps

Între Google Maps și Waze este o luptă dificil de judecat. Pentru început, ambele servicii sunt deținute și gestionate de Google, ceea ce înseamnă că există multe asemănări. De fapt, cele două aplicații de navigare par să se asemene din ce în ce mai mult cu fiecare actualizare. Așa că este greu să faci diferența între una și cealaltă.

După cum spuneam, de multe ori șoferii aleg să folosească Waze, mai ales datorită informațiilor din trafic, însă există și alte diferențe între Waze și Google Maps. De exemplu, aproximativ 30.000 de editori umani verifică în mod constant acuratețea hărților Waze care sunt folosite, la nivel global, de peste 130 de milioane de utilizatori, potrivit idevice.ro.

Ce are în plus Waze față de Google Maps
Ce are în plus Waze față de Google Maps. Diferențele dintre cele două aplicații

De fapt, este vorba despre o mulțime de oameni din lumea întreagă care modifică periodic hărțile accesate prin intermediul aplicației. Evident, aceștia nu sunt plătiți de către companie, profitul lor constând într-o experiență mai bună de utilizare.

Mai mult de atât, aplicația Waze este cunoscută pentru beneficiile pe care le au conducătorii auto de pe urma serviciului de informare în timp real. De asemenea, bună parte din succesul aplicației se datorează, după cum am menționat și anterior, editorilor umani. Conform sursei citate, unele persoane lucrează chiar și 40 de ore săptămânal la modificările hărților, însă fără a fi plătiți.

Diferențele dintre Waze și Google Maps

În cazul aplicației Google Maps, căutăm o locație și va găsi o modalitate de a ne duce acolo, indiferent dacă mergem pe jos său conducem. Google Maps ne va avertiza chiar asupra obstacolelor sau a traficului de-a lungul drumului. Pe de altă parte, în loc să găsească cea mai rapidă cale către destinație, Waze analizează întotdeauna condițiile pentru a încerca să te ducă acolo în cel mai rapid mod posibil.

Spre deosebire de Google Maps, Waze utilizează de la conducătorii auto informații despre condițiile rutiere în timp real. În plus, în ceea ce privește condusul în oraș, Waze face minuni atunci când vorbim de găsirea unor rute alternative, prin care să ocolim accidentele și blocajele rutiere. De asemenea, Waze ne avertizează înainte de locurile unde cu incidente rutiere și eventualele echipaje de poliție.

Totodată, Waze monitorizează viteza și ne anunță când am depășit viteza legală din zona respectivă. Mai mult, reține rutele pe care le folosim frecvent, destinațiile și orele de deplasare. Pe lângă toate acestea, în cazul aplicației Waze, direcțiile sunt axate doar pe conducerea autoturismelor, nu și pentru mersul pe jos, ciclism sau transportul în comun.