Home » Când, unde, cum » Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni. Ce e bine să spui la vreme de necaz. Efecte miraculoase

Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni. Ce e bine să spui la vreme de necaz. Efecte miraculoase

Alexandru Cazacu / 09.11.2021, 13:27
Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni. Ce e bine să spui la vreme de necaz. Efecte miraculoase

În fiecare an, pe 9 noiembrie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni. Acesta s-a născut în 1846, în Silivria, localitate din apropierea Constantinopolului, și a trecut s-a stins din viață în 1920. În următoarele rânduri, noi îți vom prezenta o rugăciune puternică către Sfântul Nectarie, care ne poate ajuta la vreme de necaz și greutăți.

Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni

După cum spuneam, această rugăciune tămăduitoare este una dintre cele mai puternice, care îi ajută pe cei care suferă de diferite afecțiuni să treacă cu bine peste acestea. De asemenea, rugăciunea către Sfântul Nectarie poate fi rostită și de credincioșii care trec prin momente grele și se află pe patul de spital. Totodată, apropiații bolnavilor pot rosti această rugăciune, în speranța că Sfântul Nectarie le va asculta rugămințile și îi va ajuta pe cei care au nevoie. Iată cum începe aceasta:

”O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre.

Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus­pinele noastre și nu ne trece cu ve­derea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas nea­jutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința? (…)”. Citește continuarea pe doxologia.ro.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni
Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni

Minunile Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina

În caz că nu știați deja acest lucru, moaște din mâna dreaptă a Sfântului Nectarie Taumaturgul se găsesc la Mănăstirea Radu Vodă din București. După cum spuneam și la începutul articolului, Ierarhul din insula Eghina s-a născut în 1846 în Silivria și a trecut în neființă în toamna anului 1920. Sfântul Nectarie a fost înmormântat în ctitoria sa, Mănăstirea Sfânta Treime, din insula Eghina.

Încă de pe vremea când era încă în viață, Sfântul Nectarie s-a arătat ca fiind un mare făcător de minuni. Se spune că într-o vară, când insula Eghina a fost lovită de o secetă puternică, Sfântul Nectarie s-a rugat lui Dumnezeu, iar în urma rugăciunilor sale a început să plouă din din belșug. Apoi, pământul a rodit și toată lumea a avut ce pune pe masă. Potrivit crestinortodox.ro, fiind martori la această minune, toți locuitorii insulei au început să-l cinstească pe Sfântul Ierarh Nectarie, ca pe un ales al Duhului Sfânt.

Bolnavul diagnosticat cu paralizie care s-a ridicat în picioare

Chiar și după trecerea sa la cele sfinte, minunile Sfântului Nectarie Taumaturgul nu au încetat să apară. După cum povestesc călugării de la Mănăstirea Radu Vodă, prima minune a Sfântului s-a întâmplat chiar la jumătate de oră după trecerea sa în neființă.

Se pare că în ultima parte a vieții sale, Sfântul Nectarie a fost internat într-un spital și a împărțit salonul cu un pacient paralizat. Se spune că medicii care l-au îngrijit pe Sfânt au acoperit picioarele ologului cu haina purtată de Sfântul Nectarie, iar acesta s-a ridicat pe loc, cu toate că a fost diagnosticat cu paralizie pe viață.