Home » Când, unde, cum » Top 10 locuri secrete din lume. Sunt în văzul tuturor, dar sunt ascunse publicului. Puțini știu de ele

Top 10 locuri secrete din lume. Sunt în văzul tuturor, dar sunt ascunse publicului. Puțini știu de ele

Cojocaru Cristian / 20.08.2021, 10:40
Top 10 locuri secrete din lume. Sunt în văzul tuturor, dar sunt ascunse publicului. Puțini știu de ele

Atracțiile turistice din lume ascund și locuri secrete, unele chiar nebănuite de nimeni. Cu toate că poate o parte dintre noi am vizitat aceste locuri, cu siguranță nu știam despre camerele secrete din interiorul lor.

Locuri secrete din lume despre care nu știai

Chiar dacă ai ajuns într-un loc sau  altul, fiind printre cele mai populare atracții turistice din lume, este foarte probabil să nu fi știut că aceste locuri ascund astfel de încăperi secrete. Franța, Egipt, Statele Unite și nu numai, se numără printre țările cu astfel de locuri secrete.

Turnul Eiffel are un apartament secret în vârf

La cel de-al treilea nivel al Turnului Eiffel din Paris, se află un apartament. Acesta a aparținut lui Gustav Eiffel și reprezenta locul unde își primea oaspeții. În anul 1889, când acesta a prezentat creația, primirea ei a fost sub așteptările sale. Mulți dintre criticii epocii considerau că aceasta nu este una tocmai aparte, fiind lipsită de frumusețe.

Până în 2015, aceste apartamente secrete nu au fost deschise publicului. Gustav Eiffel deținea o cameră mică, în care era amplasat un mobilier din lemn și picturi în ulei. Locuințele erau folosite pentru a se întâlni cu prietenii săi sau cu diferiți oameni de știință. Pe lângă apartamentul neștiut, se pare că sub pilonul sudic al turnului se află un buncăr militar.

Potrivit zvonurilor, acesta ar fi legat de tunele secrete care se îndreaptă spre Academia Militară Franceză, fiind folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de către naziști pentru a tortura membrii rezistenței.

Camera secretă din muntele Rushmore

Muntele Rushmore din SUA face și el parte din acest top. Zvonurile transmit că locul secret din munte ascunde multe comori. Astfel, portretele celor patru președinți sculptate în munte, reprezintă doar unul dintre lucrurile fascinante ale locului. Acolo se mai află și o cameră secretă unde, în anul 1998, guvernul american a pus în încăperea respectivă o cutie din titan, închisă ermetic. Acolo ar fi fost depozitate mai multe documente importante ale istoriei americane, precum și o copie a Declarației de Independență a SUA.

Clădire goală în mijlocul Times Square

Times Square din New York este probabil unul dintre cele mai vizitate locuri din SUA. Anual, acolo ajung aproximativ 37 de milioane de turiști. Chiar dacă atâtea persoane ajung acolo, o foarte mare parte din ei cu siguranță nu au băgat de seamă că acolo se află o clădire de 25 de etaje care este complet goală.

”One Times Square” a fost construită în anul 1904 și, acolo, se afla redacția ziarului New York Times. Opt ani mai târziu, redacția a fost mutată într-un alt loc, iar ultimii proprietari ai clădirii, au dat faliment în anul 1992. Clădirea a fost ulterior vândută, iar noii proprietari au decis să amplaseze ecrane uriașe care le aduc un profit de 23 de milioane de dolari anual.

Terminalul abandonat în aeroportul John F. Kennedy

Terminalul din aeroportul John F. Kennedy este unul cu un design aparte, având un acoperiș în forma unor aripi de pasăre. Flight Center, așa cum se numește terminalul a fost proiectat în anul 1962 de către finlandezul Saarinen. În anul 2001, compania care l-a construit a dat faliment iar acesta a fost abandonat. Deși s-a discutat de-a lungul timpul ca acesta să devină muzeu al aviației, centru de conferințe sau restaurant, nici acum nu s-a ajuns la un numitor comun.

locuri secrete lume
Palatul Dogilor din Venetia adaposteste inchisoarea in care a fost detinut celebrul Casanova

Închisoarea din Palatul Dogilor din Veneția

Palatul Dogilor din Veneția adăpostește și o închisoare. Desigur, cei care au citit Memoriile lui Giacomo Casanova sau Sonata inimilor frânte, vor face legătura cu faptul că este aceeași închisoare unde, a stat captiv celebrul cuceritor. În istoria de 400 de ani, acesta a fost singurul deținut care a reușit să evadeze. Vizitarea acestui loc nu face parte din traseul turistic obișnuit.

Camerele secrete ale piramidelor

Piramidele au fost si vor rămâne în continuare învăluite în mister. Dacă altădată, nu se știa despre toate încăperile acestora, acum, cu ajutorul noii tehnologii, oamenii de știință pot scana construcțiile piramidelor și pot realiza o hartp digitală a tuturor spațiilor interioare. Piramida lui Keops, la rândul ei găzduiește o astfel de cameră seccretă care are nu mai puțin de 120 de metri înălțime, pe lângă celelalte de dimensiuni mai mici.

Etajul 103 al Empire State Building

Turiștii care ajung pe Empire State Building știu că pot admira peisajul New York-ului de la etajul 102. Însă, cu un etaj mai sus, se află o cameră mică ce dispune de un balcon. Accesul este permis doar persoanelor importante.

Camera de baie al cardinalului, palatul Papei din Vatican

În anul 1516, Rafale Santi împreună cu ucenicii săi, pictau baia care aparține apartamentului cardinalului Bibbiena. Ceea ce este curios, este faptul că picturile respective nu sunt deloc unele tocmai decente. Intrarea în respectiva baie de la acea vreme, reprezintă astăzi camera în care Papa are întâlniri cu diferiții oficiali ai statelor lumii.

Locul secret din castelul Cenușăresei

Desigur, Disneyland nu putea să lipsească din acest top. Astfel, castelul Cenușăresei are o cameră cu un pat și o canapea. Totodată, se regăsesc și un jacuzzi și un geam cu vitralii. Partea interesantă constă în faptul că nu vei putea închiria camera să poți rămâne peste noapte însă, poți câștiga acest drept. În fiecare lună de Ianuarie au loc trageri la sorț în urma cărora este anunțat câștigătorul unui astfel de sejur.

Balconul din torța Statuii Libertății

Balconul Statuii Libertății care se află în torță era accesibil până în anul 1916. În același an, acolo a avut loc o explozie care a determinat autoritățile să ia măsura interzicerii accesului turiștilor. Deși în anul 1986, torța a fost schimbată, în continuare accesul este interzis.