Home » Life & Style » Astrologie – Soare în Pești 18 Februarie – 20 Martie (sezonul Peștilor). Urmează o perioadă de schimbări și finaluri

Astrologie – Soare în Pești 18 Februarie – 20 Martie (sezonul Peștilor). Urmează o perioadă de schimbări și finaluri

Astrolog D. Mădă / 18.02.2021, 13:14
Astrologie – Soare în Pești 18 Februarie – 20 Martie (sezonul Peștilor). Urmează o perioadă de schimbări și finaluri

Începând cu data de 18.02.2021 Universul ne poartă timp de o lună prin energia creativă, intuitivă și inspirațională a Peștilor. Având în vedere că Soarele își scrie ultima poveste din cele 12 capitole ale zodiacului până pe data de 20.03.2021, moment când ne vom pregăti de startul noului An astrologic, am reușit să-i luăm un scurt interviu.

Soare în Pești 18 Februarie – 20 Martie

Renașterea începe odată cu echinocțiul de primăvara și cu intrarea Soarelelui în primul semn al zodiacului – Berbec. Revenind acum la acesta perioadă, s-ar putea spune că sezonul Peștilor vine ca un moment de “pe loc repaus”, eliberându-ne pentru o lună din toată forfota și plusul de informații aparent haotice aduse de predecesorul său, Vărsătorul.

Astrolog: Dă-mi voie înainte de toate să îți mulțumesc pentru acest interviu. Știu că timpul e presant, și ai încă multe de pus la punct. Ce ar fi dacă le-ai spune cititorilor noștri două vorbe despre tine, cel de acum?

Soare: Eu vă mulțumesc frumos pentru inițiativă. Sunt atât de rare ocaziile când ajung să mă fac auzit de oameni, încât mă bucur de fiecare ocazie ce se ivește. Înainte vreme nu mă cunoșteau mai mult decât ce admirau la distanță, și lucram împreună, prin cadrane solare, timpul de pe cer, hore de bucurie și tot așa. Astăzi, am senzația că știința a reușit să mă expună, dar nu a aflat cum să mă și audă.

Prin urmare, ca să îți răspund solicitării de a mă prezenta, așa cum sunt azi.. aș vrea să cred despre mine că sunt un mare admirator al vieții de pe Pământ.
Cred că putem face o echipă foarte bună, doar mi s-a demonstrat în trecut, doar că o echipă implică eforturile cumulate ale tuturor membrilor.

Astrolog: Vorbești de hore de bucurie, astăzi par un lucru așa de rar, de râvnit în același timp. Poate ai aflat, vremurile de acum nu sunt tocmai cele mai ușoare pentru viața umană. Ai vreun gând de încurajare să ne transmiți?

Soare: Am tot văzut multe licăriri în umbră, doar că multe din ele fugitiv. Și nu cred că asta e datorată forței slabe a “stăpânilor” lor, e mai degrabă semn că sunt pe acolo multe ființe care au uitat pentru un moment cine sunt cu adevărat.. și aici sunt necesare îmbunătățiri. Stima de sine (soarele) pusă la mare încercare poate, sau poate prea multă presiune pusă de propria persoană (soarele).

Eu strălucesc pentru a vă pune pe voi în lumina favorabilă a creației. Poate părea greu de crezut, însă timpul, vremurile, astrele toate sunt de partea creației, frumuseții, lucrurilor care merită să strălucească, bunătatea din fiecare.

Din vreme ce există tendința de a absorbi tot ce se întâmplă în jur, indiferent că ne dă o energie pozitivă sau dincontră, ne demoralizează, important e să preluăm puțin controlul. Cum? Urmărind știri care ne aduc prin informația respectivă un plus de valoare, care ne scot din tenebrele ignoranței. În egală măsură, petrece ceva timp și cu mine, e la libera ta alegere dacă vrei să bei cafeaua pe balcon sau terasă, încercând să descifrezi ce coduri secrete se ascund în razele mele. Să ajungi să îți fie drag de cine ești, ce faci și ce oferi celorlalți!!

Sezonul Peștilor
Sezonul Peștilor

Ce ne aduce sezonul Peștilor

Astrolog: Frumos spus, doar că practica uneori devine provocatoare!

Soare: Poate, nu spun nu! Dar și rezultatele sunt pe măsură. Uite, vine sezonul Peștilor, e bine să-i luăm drept model. Ei sunt un semn de apa (feminin) conduși de către Neptun (intuiție, iubire necondiționată, vis, iluzie, dependență) și Jupiter (adevăruri, credinte, succes, noroc, exces), ceea ce face ca viața în următoarea perioadă să curgă în aval, inspirându-ne să avem răbdare.

Ei practic înoată în tot felul de ape, și nu se lasă purtați de valuri anevoioase, care-i pot izbi de stânci și răni. Ei au învățat să își folosească înțelepciunea și imaginația pentru a căuta acei curenți prin intermediul cărora pot călători, pot avansa în viața.

Astrolog: Ar fi corect să considerăm că perioada cât tu, în rol principal, traversezi semnul Peștilor, poate fi asemuită cu un “Bun Venit schimbări și finaluri” a ceea ce este conceput și bazat pe nebănuit și infinit?

Soare în Pești
Soarele

Soare: Da, asta ne e și intenția, să susținem ideile noi, mediul prin care putem face ceea ce ne-am propus. Atenție că nimic bun, folositor nu poate apărea dintr-un spațiu de stres, îndoială sau agitație. Din acest motiv, a te familiariza cu relaxarea, cu starea de bine personală, cu iubirea necondiționată, față de propria persoană. Cum ar fi ca în locul bolovanilor de presiune pe care-i tot cărăm, să luăm în brațe lucruri ușoare, delicate precum petalele florilor ce vor apărea curând. Ele ne aduc de fapt bucurie, ne fac să ne trezim dimineața încrezători că putem avea o zi cu adevărat frumoasă.

Cred cu tărie că înlocuind zgomotul cu liniștea, este o cale sigură. Abia atunci vocea noastră interioară se aude clar, știm ce avem de făcut, știm pentru ce merită să ne implicăm.
Vocea mea, nu este suficient de puternică să străbată zumzetul necredinței, fricilor și lipsei de iubire de sine. Eu tot spun că e important să ne regăsim pe sine, vă tot dau indicii despre esența fiecăruia, ca o misiune dacă vrei. Iar cei la care ajug vorbele mele strălucesc, poate mai puternic decât o fac eu.

Partea faină e că strălucirea lor nu este nocivă, nu necesită ochelari de protecție sau alte lucruri din astea. Cu toate acestea ea este văzută cu ochiul minții, cu latura aceea a inimii care ne face să dăruim, să avem compasiune față de alte persoane mai neajutorate, și să ne vedem de drumul nostru, având grijă să nu facem rău cuiva cu proiectele noastre.

Soare în Pești. Iubirea
Iubirea

Efectele resimțite

Astrolog: Când te ascult am senzația că toată această claritate este de fapt un ocean, în care învățăm să înotăm mult prea timid. După multe ore de studiu amănunțit înțeleg acum că sub influența peștilor putem deveni mai romantici și generoși, dând dovadă de mai multă compasiune și înțelepciune atât la nivel personal cât și social. Ai putea să ne vorbești despre tema sezonului? Care este intenția cu care vrei să strălucești de data aceasta?

Soare: Ohhh e destul de simplu, tema acestui sezon este autenticitatea emoțională. Ce pare mai complicat este acțiunea de a îmbrățișa și exprima sentimentele și trăirile interioare la un nivel mult mai înalt în relația cu ceilalți. Mercur (comunicare, gândire) încă ajută, chiar dacă acum e în mers aparent retrograd în Vărsător. La două zile după ce începe sezonul Peștilor el va înceta acest mers, practic ne va aduce decorul în care să ne ascultăm intuiția, să putem elibera mentalități vechi și prăfuite, care încă ne scurg de energie.

Astrolog: Cum se văd lucrurile de la tine? Ai vorbit de echipă mai devreme? Ce consideri că ar ține de efortul nostru în echipă cu tine? Care e rolul nostru?

Soare: Mă bucur că ai fost atentă. Știu că Luna e mai aproape de voi, și o ascultați mai ușor. Dar nu distanțele sunt cele care ne pun piedici nouă, dacă ai urmări inclusiv acel „limbaj al conștiinței umane,” (Vise sub interpretarea lui Carl Jung) ai putea extrage noțiunea care să ne permită să fim totuși pragmatici cu intențiile noastre.

Peștii sunt niște artiști desăvârșiți. E perioada lor de creație, și putem participa cu toții la acest tip de artă. Odată cu Mercur în mers direct (21.02.2021) în Vărsător viața noastră din punct de vedere mental și al modului cum comunicăm poate prinde un nou contur, mai “normal”. Pentru aceia care sunt pasionați sau activează în zona de creație (arta în general, muzica, poezie etc) noi ne-am propus să le deschidem noi oportunități de manifestare și exprimare. Să-i ajutăm să expună munca lor creatoare, pentru că astfel ei pot aduce bucăți de Rai pe Pământ, și în final toate se strâng pentru binele comun al tuturor.

Ca să nu intrii direct în pâine și să îți pierzi repejor interesul, motivația, ideea… poți practica meditația, lucrul cu chakrele (cea sacrala este conectată la elementul apa și chakra coroană ajută mult), poți căuta să faci multe din practicile ce te ajută să te relaxezi fizic (yoga, lucrul cu cristale, dans liber prin casă, baie relaxantă), și să nu astepți curățenia de primăvară pentru a aprinde batonul de palo santo, tămâie, salvie sau bețișoare din plante ayurvedice pentru a purifica mediul în care trăiești.

Soare în Pești. Lucrul cu chakrele
Lucrul cu chakrele

Uite, au ajuns până la mine informații despre eucalipt, patchouli și lemn de santal, pe lângă faptul că au un miros plăcut, ele provin din plante care fac mult bine.

Recomandări de cristale care ne pot fi de mare folos

Astrolog: Mărturisesc că mă bucur că prin natura meseriei îmi iau notițe pe parcursul interviului. Cu siguranță am să le iau pe rând să le testez la rândul meu. Ai și câteva recomandări de cristale cu care să ne împrietenim cât te afli în sezonul Peștilor?

Soare: Ahh… desigur. Îți dau câteva nume, însă te avertizez că depinde de tine (și de cititorii doritori să aplice sfaturile mele) ca efectele lor să fie funcționale. Nu te poți aștepta ca o dată ce le aduci în casa ta ele să facă toată treaba, inclusiv pe a ta, fără ca tu să nu miști un deget. Nu funcționează așa, doar ți-am explicat mai devreme despre munca în echipă, da?

Printre cristalele specifice sunt:
*acvamarin
*carnelian (chakra sacrală/Pești)
*piatra soarelui (chakra sacrală/Pești)
*ametist (chakra coroană/Pești)
*fluoritul violet (chakra “al 3 lea ochi”/Pești)

Primul e ca oceanul cu ale cărei ape ne familiarizăm, numele său vorbește despre regatele marine rămase ca legende ale Antichității. El ajută chakra inimii, revenirea la iubirea adevărată, lipsită de așteptări sau atașamente. Creațiile realizate din iubire sunt cele care rezistă provocărilor timpului.
Carnelian și Piatra Soarelui sunt ambele bune pentru a lucra cu chakra sacrală. Prima ajută la împământenire, la a fi realist cu planurile tale, la a accesa acea claritate mentală pe care ne-o dorim.

A doua cred că ajută ca acele străluciri pe care eu le reperez fugitiv să devină mai puternice, să își găsească sursa care să le susțină la adevărata lor capacitate. Tare mi-ar plăcea să văd tot mai multe astfel de străluciri.

Ametistul îl recomand pentru efectele sale de calmare, de eliminare a nerăbdării. Iar prin fluorit violet mă gândesc la temele pe care le regăsim în vise, în starea de subconștient care ne oferă multe indicii, e munca noastră să lucrăm cu ele, să ne lăsăm absorbiți de cine suntem și să eficientizăm ceea ce avem de făcut.

Astrolog: Mulțumesc mult pentru timpul acordat și toate aceste informații. Ar mai fi vreun gând pe care vrei să-l transmiți lumii cu ocazia asta?

Soare: Doar să vă lansez invitația de a ne revedea deseori. O plimbare prin parc, chiar dacă uneori norii se mai interpun între noi, sau un salut înainte de a începe sesiunea de relaxare preferată l-aș lua ca pe un indiciu că mesajul meu a ajuns unde trebuie.