Home » Life & Style » Ce înseamnă când visezi păianjeni. Interpretarea diferă în funcție de vis. Când e de bine

Ce înseamnă când visezi păianjeni. Interpretarea diferă în funcție de vis. Când e de bine

Ileana Mladinoiu / 24.11.2021, 12:53
Ce înseamnă când visezi păianjeni. Interpretarea diferă în funcție de vis. Când e de bine

Visele cu păianjeni nu au nimic de-a face cu dragostea sau dezgustul față de ei, ci pur și simplu preiau unele probleme personale, o stare de spirit pozitivă/negativă, evenimente viitoare. Sensurile unor astfel de vise sunt multiple. Visele care implică păianjeni sunt de toate felurile. Interpretarea lor diferă în funcție de numărul lor, de locul, culoarea sau de ceea ce fac aceste insecte.

Semnificația viselor

În general, semnificațiile viselor au fost create pentru a ne ajuta să ne cunoaștem mai bine. Nici nu-ți dai seama cât de multe lucruri poți învăța despre tine.

Când un vis are mai multe semnificații este bine să le compari între ele și să mergi la cel care crezi că se potrivește mai bine cu propria persoană și cu situația ta actuală.

La fel ca atunci când visezi un șarpe sau dinți, visele cu păianjeni îți dau o anumită stare de anxietate. Să fie oare o concepție greșită despre semnele morții sau o simplă fobie a visătorului? Iată o întrebare al cărei răspuns poate veni în cele ce urmează.

Ce înseamnă când visezi păianjeni. Interpretarea diferă în funcție de vis. Când e de bine

Locul unde visezi că stă păianjenul

Dacă ai visat un păianjen atârnat de tavan, vei primi o veste bună. Prin urmare nu va avea aceeași semnificație ca atunci când l-ai vedea pe corpul tău.

Dacă în vis păianjenul stă pe patul tău, interpretarea poate deveni mult mai precisă. S-ar putea să fii o persoană vulnerabilă, lipsită de încredere în tine, în relația ta, în special în ceea ce privește sexualitatea. Cu partenerul nu ești pe aceeași lungime de undă, ceea ce seamănă îndoială în mintea ta.

Dacă păianjenul merge pe corpul tău, se plimbă pe piept, gât, apoi pe față, îți ajunge până la ureche, este un semn rău. Poți primi amenințări prin e-mail, de exemplu. În timpul mersului pe corp, la un moment dat păianjenul se oprește, nu se mai mișcă. Labele sale par aproape prinse de pielea ta care începe să usture. Înseamnă că trebuie să te ferești de relațiile toxice. Acest vis este un simbol al pasiunii devastatoare.

Dacă ai visat că arahnida îți intră în gură, în curând vei avea o discuție în care te vei arăta foarte incomod. Dacă se presupune că-l mănânci,  poate fi un semn de plăcere. Această imagine poate fi, de asemenea, un semn rău la nivel financiar.

Ce înseamnă când visezi păianjeni
Ce înseamnă când visezi păianjeni

Dacă visezi nu unul, ci mai mulți păianjeni: Ei te înconjoară, în timp ce se apropie de tine. Astfel de lucru nu este de bun augur. O amenințare atârnă deasupra capului tău. Va trebui să fugi de orice posibilă confruntare.

Culoarea păianjenului din vis

Culoarea păianjenului joacă un rol important în determinarea sensului visului tău.

Păianjenul alb semnifică vindecare și speranță, comparativ cu cel negru care poate aduce dezamăgire.

Un păianjen roșu poate simboliza protecția și fericirea. În același timp, are același rol ca un semn de circulație în Codul Rutier: se apropie un pericol.

Un păianjen verde poate fi interpretat ca o perioadă de calm, propice revitalizării spiritului. Unul verde, suficient de mare, înseamnă că ai speranță în lucruri care nu se împlinesc.

Păianjenul albastru este semn de evoluție, dedicare, încredere.

Un păianjen cenușiu semnalează iminenta apariție a unor probleme nervoase.

Dacă este auriu, vei experimenta în curând o îmbunătățire a situației tale actuale care părea că se clatină.

Un păianjen galben îți asigură bunăstare în viitor.

Păianjenul care țese o pânză

Îți stau la dispoziție mai multe interpretări. Poate fi un semn bun la locul de muncă, în afaceri sau într-un proiect profesional. Poate fi, de asemenea, simbolul unei comunicări bune între tine și cineva din jurul tău. Dacă niciuna dintre aceste semnificații nu corespunde situației tale actuale, atunci mergi pe o a treia variantă: visul prefigurează o capcană împotriva ta.

Mai exact, dacă această pânză este pe tavan, s-ar putea să găsești în curând câteva capcane în calea ta. Dacă nu este un coșmar, visul tău poate fi un semn al prezentului: vei primi un cadou. Rămâne doar să descoperi identitatea expeditorului.

Potrivit lui Freud, păianjenul care se joacă cu firul său și își țese pânza anunță o recompensă viitoare sau o declarație de dragoste. Pe de altă parte, pentru Miller, acest vis anunță pace și succes în casa ta.

Dacă această insectă este prinsă în propria rețea, atunci simbolul ei este din nou diferit. Prezice probleme în familie. În cazul în care păianjenul înfășoară o pradă cu firul ei, s-ar putea să vă sufocați.

Mulți cercetători relaționează aceste tipuri de vise cu a fi într-o relație cu o mamă sau un tată prea opresiv, punând mental presiune asupra ta când erai copil, sau cel puțin, mai mic.

Înțepătura de păianjen

A vedea un păianjen care te înțeapă (sau doar înțepătura) poate prevesti probleme la birou. Indiferent dacă ești femeie sau bărbat, disputele vor implica o persoană de sex feminin, un superior, sau chiar mama care te domină mental. Dar visul mai poate sublinia și munca neobosită pentru rezultate nesatisfăcătoare.

Cum se interpretează omorârea unui păianjen

Mereu într-o cursă frenetică pe tot corpul tău, gesturile tale reușesc în sfârșit să se sincronizeze cu ritmul lui. Mâinile tale sunt poziționate în fața lui, îl strivești. Va trebui să alegi cu grijă persoanele cărora le oferi servicii. În curând vei veni în ajutorul cuiva fără a primi vreo recunoaștere de la el.

Acțiunea de a omorî un păianjen într-un vis, de obicei nu pe pielea ta, poate avea, totuși, alte semnificații. Potrivit lui Nostradamus, un astfel de vis prezice dificultăți în viața reală, din fericire, temporare, iar pentru Carl Gustav Jung, dezvăluie dorința de a rupe o căsnicie.

Artemidorus oferă încă o interpretare. Visătorul va ieși în curând dintr-o situație foarte neplăcută într-un mod onorabil.

Deși aceste semnificații sunt foarte diferite unele de altele, depinde de tine să-ți găsești drumul în jurul lor.

Ileana Mlădinoiu