Home » Life & Style » Cum arată și care este cel mai înalt câine din lume. Are o înălțime uluitoare, de 1,046 metri. FOTO

Cum arată și care este cel mai înalt câine din lume. Are o înălțime uluitoare, de 1,046 metri. FOTO

Voicu Costin / 09.05.2022, 14:58

Câini sunt animale care fac parte din familia noastră. Încercăm mereu să avem grijă de ei în cel mai bun mod. Fie că ieșim prin parc cu ei, fie că îi luăm cu noi în vacanțe sau le oferim mâncare ori recompense destul de des, cănii sunt foarte jucăuși și au un temperament plăcut, dacă sunt crescuți cum trebuie. Cum arată și care este cel mai înalt câine din lume?

Câinele gigant

Un Great Dane a fost încoronat cel mai înalt câine din lume de către Guinness World Records. Zeus, în vârstă de doi ani, din Bedford, Texas, are o înălțime impresionantă, de 1,046 metri, ceea ce îl face cel mai înalt câine din lume.

Proprietarul Brittany Davis a spus că a visat întotdeauna să aibă un Great Dane pe nume Zeus și că își amintește momentul minunat când fratele ei i-a dat puiul de câine, care avea doar opt săptămâni. Inițial, a fost neliniștită de dimensiunea lui mare, dar a ajuns să îl îndrăgească pe parcurs. Davis a declarat pentru Guinness World Records:

„Era un câine mare de când l-am luat, chiar și pentru un cățel. Avea labe uriașe”.

Dieta lui Zeus constă în 12 căni de hrană pentru câini ”Gentle Giants” în fiecare zi, precum și ocazional, ouă prăjite și gustări. Delicatesele lui favorite sunt cuburile de gheață, a declarat Brittany.

Great Dane sau Dogul german

Dogul german, numit și Marele danez este o rasă din categoria câinilor de pază cu temperament nobil. Este unul din cei mai înalți câini din lume, putând ajunge până la un metru înălțime și 54 kg.

Aspecte importante

  • Durată de viață: 8 – 10 ani
  • Grupă: Mastiff
  • Culoare: negru, alb, arlechin, negru cu picioarele albe, cafeniu roșcat, gri închis
  • Talie: câine de talie mare
  • Înălțime: 75 – 100 cm
  • Origine: Germania
  • Mediul de trai: poate tolera spațiile mici precum un apartament.

Descriere

Este o rasă de talie mare, imensă cu o înfățișare regală și puternică. Au fost denumiți ca un Apollo al câinilor datorită dimensiunilor, forței și ținutei mândre. Au o constituție solidă, sunt atletici, calmi și rezervați în comportament.

Capul acestui câine este purtat cu o ținută demnă. Au fălcile foarte bine dezvoltate și pronunțate.

Exerciții și dresaj

Adoră să fie înconjurați de oameni și să participe la orice fel de evenimente care implică alergări. Este recomandat ca acestora să li se aplice și lecții de dresaj pentru a asculta încă de la vârste fragede, pentru a fi evitate comportamentele inadecvate sau cele distructive la maturitate. Dogii germani sunt excelenți înotători, fiind printre cei mai buni câini de aport acvatic și subacvatic.

Au nevoie de pieptănat aproape zilnic, deși cerințele sunt minime. Pentru aceasta este nevoie de o perie fermă cu țepi. Este foarte important să fie acordată atenție unghiilor.

Probleme de sănătate și îngrijire

  • Pot prezenta câteva probleme de sănătate cu un anumit grad de dificultate cum ar fi:
  • Torsiunea gastrică – umflarea stomacului. Este o problemă care este cunoscută la toate rasele cu pieptul mare.
  • Tumori ale pielii – benigne sau maligne care vor avea nevoie de verificare și tratament.
  • Cardiomiopatie – probleme ale inimii.
  • Displazia de șold
  • Sindromul Wobbler

Temperamentul rasei

În general, dogul german este un câine cu un temperament cald și blând. Este loial familiei și un bun protector. Se împacă bine cu persoanele mai tinere din familie. Rasa dog german este mai degrabă rezervată cu străinii la maturitate, dar acești câini sunt foarte jucăuși cu membrii familiei. Nivelul lor de activitate este moderat și va fi nevoie de dresaj pentru a-i învăța cum să se comporte în anumite situații.