Home » Life & Style » De ce femeilor le este mai frig decât bărbaților. Cinci motive

De ce femeilor le este mai frig decât bărbaților. Cinci motive

Alexandru Cazacu / 13.04.2021, 14:09
De ce femeilor le este mai frig decât bărbaților. Cinci motive

Cu siguranță mulți dintre noi s-au întrebat măcar o dată, care este motivul pentru care femeile tremură din cauza frigului, atunci când bărbații nu simt nimic în acest sens. Mai departe, veți afla câteva dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru.

De ce femeilor le este mai frig decât bărbaților

Se poate întâmpla câteodată ca femeile să aibă mâinile și picioarele reci, în timp ce bărbații, în aceleași condiții, par să nu aibă nicio problemă din acest punct de vedere. În continuare, vă vom prezenta câteva motive dovedite științific pentru care doamnele sau domnișoarele sunt mai sensibile la frig.

Femeile au temperatura corpului mai mare

Deși poate părea incredibil, afirmația de mai sus este cât se poate de adevărată. Potrivit studiilor făcute de oamenii de știință de la Universitatea din Maryland din Statele Unite, temperatura corporală a femeilor este puțin mai crescută față de cea a bărbaților. Ei bine, acesta ar fi și unul dintre motivele pentru care senzația de frig apare mai des în cazul persoanelor de sex feminin. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece organismul femeii este obișnuit cu o anumită temperatură, iar șocul temperaturilor scăzute este mai greu gestionat de sistemul intern de reglare a temperaturii corpului.

Anticoncepționalele pot influența temperatura corpului

Acesta este un alt motiv demonstrat științific pentru care femeile sunt mai friguroase. Atât sezonul rece, cât și vara, doamnele și domnișoarele care iau anticoncepționale s-ar putea confrunta cu un disconfort cauzat de temperatura mediului ambiant. Potrivit specialiștilor, aceste pilule influențează activitatea hormonală, la modul că temperatura este mai ridicată decât cea normală, fapt pentru care se creează o sensibilitate mai crescută la frig, dar și la căldură. Mai exact, vara îți este mai cald, iar iarna mai frig.

Mâinile și picioarele mai reci

Cu siguranță toți am auzit o femeie spunând că are mâinile sau picioarele reci. Se pare că și răcirea cu predilecție a extremităților în cazul femeilor este dovedită științific. Mai precis, potrivit unui studiu publicat în revista The Lancet, mâinile și picioarele femeilor sunt mai reci cu câteva grade decât ale bărbaților. Așadar, atunci când afară sunt multe grade cu minus, nu e de mirare că femeile se vor plânge, la modul general, că le este frig tot timpul.

De ce femeilor le este mai frig decât bărbaților. Cinci motive
De ce femeilor le este mai frig decât bărbaților. Cinci motive

Un metabolism mai lent

Un alt studiu făcut de oamenii de știință și publicat în ”Journal of Applied Physiology, a demonstrat că rata metabolică a bărbaților este cu aproximativ 23% decât cea a femeilor, iar acest lucru nu o să le aducă bucurii doamnelor și domnișoarelor din două motive:

  1. Pentru că bărbații nu le vor înțelege atunci când spun le este frig (metabolismul eficient ajută la încălzirea corpului);
  2. Deoarece femeile nu vor putea mânca la fel de mult precum bărbații, fără să pună câteva kilograme în plus, din cauză că metabolismul îi ajută să ardă mai rapid caloriile.

Alimentație insuficientă

Chiar și obiceiul femeilor de a mânca insuficient poate fi un motiv pentru sensibilitatea femeilor la frig. Potrivit cercetătorilor, atunci când îți e foame ești mai sensibil la frig. Când mănânci sănătos și frecvent, generezi energie, adică căldură corporală, cu ajutorul unei digestii regulate, a nivelului constant de zahăr în sânge și a unei tensiuni mai bune.