Home » Life & Style » Insula din Grecia considerată mai tare decât Santorini. Locul este ideal pentru îndrăgostiți

Insula din Grecia considerată mai tare decât Santorini. Locul este ideal pentru îndrăgostiți

Manolică Anca / 27.07.2022, 15:07

Grecia. Este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase țări din lume și unul dintre cele mai bune locuri pentru a vizita o vacanță romantică în cuplu. Nu e de mirare că atât de mulți tineri căsătoriți o aleg ca destinație pentru luna de miere. Dar cu atât de multe insule romantice în Grecia, este parcă greu să alegi doar una singură. Vorbim în rândurile de mai jos despre insula din Grecia care este considerată mai tare decât Santorini.

Insula din Grecia considerată mai tare decât Santorini

Cu peste 200 de insule împrăștiate pe strălucirea Mării Egee și a Mării Ionice, în Grecia ai de unde alege atunci când cauți cea mai bună insulă grecească pentru cupluri. Cufundată în mitologie și frumusețe naturală, fiecare insulă are propriul farmec romantic și oferă ceva unic. Cu plaje care îți taie respirația, sate pitorești vopsite în alb și hoteluri luxoase, insulele grecești sunt locul perfect pentru o lună de miere.

Santorini este adesea considerată cea mai romantică dintre insulele grecești, datorită faimoaselor sale priveliști la apus de soare asupra calderei și a mării de dincolo de ea. Există, de asemenea, o selecție fabuloasă de hoteluri de lux pentru cupluri, amplasate la înălțime, cu piscine și terase private romantice, precum și restaurante și baruri elegante în care să îți petreci seara.

Piesaj din insula Corfu
Piesaj din insula Corfu

Corfu, o bijuterie ascunsă pentru o lună de miere de vis în Grecia

O adevărată bijuterie a Mării Ionice, Corfu este o destinație turistică de top din Grecia. Insula prezintă un peisaj uimitor – de la dealurile verzi și luxuriante până la plajele idilice, neatinse, care împânzesc kilometrii de coastă stâncoasă. Are puternice influențe venețiene și franceze, precum și legături istorice cu Marea Britanie, ceea ce îi conferă un amestec eclectic de arhitectură grecească și străină.

Aceasta este un exemplu unic al modului în care eleganța și natura pot interacționa, fiind o alegere a proaspăților căsătoriți chiar și în antichitate, când Jason și Medea s-au căsătorit acolo.

Canal d’Amour sau Canalul Iubirii este un loc cu totul și cu totul special, unul dintre cele mai frumoase și cunoscute din zonă. Canalul este o zonă de plajă pitorească, populară în rândul cuplurilor. Se spune că îndrăgostiții care înoată în canalul format de rocile de gresie vor fi veșnic împreună.

Canal d'Amour, Corfu
Canal d’Amour, Corfu

Cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Insula Corfu din Grecia este cu siguranță primăvara (din mai) și vara (până la sfârșitul lunii august). Aprilie și septembrie sunt destul de ploioase, dar nu la fel de mult ca în noiembrie și decembrie, care ar trebui evitate. Oricum ar fi, toate aceste ploi care cad iarna fac din Corfu una dintre cele mai verzi și mai frumoase insule grecești.

Apusurile de soare din Corfu sunt, de asemenea, magice, așa că ar trebui să incluzi această insulă pe lista viitoarelor tale vacanțe alături de partener. Este locul perfect pentru un sejur romantic.