Home » Life & Style » Seriale și filme care te învață despre viață mai multe decât școala

Seriale și filme care te învață despre viață mai multe decât școala

Redactia Știri / 05.08.2017, 10:51
Seriale și filme care te învață despre viață mai multe decât școala

În ultima perioadă, seriale au acaparat divertismentul și asta pentru că îți creează un univers paralel în care te poți integra ușor, în care să fii ceea ce nu ești în viața reală. Și-ți oferă o doză de relaxare, scriu cei de la Playtech.

Odată cu lansarea platformei Netflix și în România, în 2016, serialele au avut un impact major asupra oamenilor, care atunci când ajung acasă după o zi plină, de muncă sau facultate, au nevoie să se refugieze într-un loc în care să uite de grijile cotidiene.

Personal aleg serialele în funcție de tema abordată și nu, nu pentru că sunt însetată de cunoaștere, ci pentru că, leneșă fiind, vreau să îmi ușurez munca de a fi la curent cu diverse, după actori. Pentru că, da, pot fi captată mult mai ușor dacă e vreun Făt-Frumos în distribuție sau după recomandările prietenilor.

Nu de puține ori am observat că serialele, în general, tratează un domeniu de activitate, domenii pe care ne chinuim să le învățăm în facultate. Partea amuzantă este că din seriale înveți chiar mai mult decât o faci la școală și o faci și din plăcere. Aici mă refer la partea practică, nu teoretică, pentru că filmele, în general, oferă exemple concrete și situaații inedite.

Cel mai bun serial ca să înveți cât de cât jurnalism: Newsroom


Serialul Newsroom este recomandat de profesorii de la facultățile de jurnalism și asta pentru că, odată ce începi să-l urmărești, vei fi prins într-o redacție de știri, redacție care se confruntă cu fel și fel de situații, de la breaking news-uri până la discursuri politice. Atenția îți este captată încă din primele minute ale primului episod. Drama creată de Aaron Sorkin te aruncă în culisele programului de știri realizat de rețeaua de televiziune fictivă ACN, care pornește într-o misiune aproape imposibilă de a face știri „așa cum trebuie“, în ciuda obstacolelor care apar pe drum sau chiar a împotrivirii celor din conducere.

Will McAvoy este prezentatorul programului de știri și Mackenzie, producătorul, cea care trezește în Will dorința de schimbare, dorința de a avea ceva de spus, indiferent de consecințe și dorința de a fi unul dintre puținii jurnaliști care preferă să prezinte știrile așa cum vin, fără să le „înflorească“ sau „îndulcească“.

Scenariul este extrem de relevant pentru viitori jurnaliști, pentru că trezește în tine dorința de a schimba lumea, de a face lucrurile altfel decât se fac în prezent și îți inserează în minte ideea că tu poți „să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume“. În mare, serialul tratează teme politice din timpul celor două mandate ale președintelui american Barack Obama și situațiile cu impact major asupra publicului, însă mușamalizate de politicieni.

Echipa redacției investighează și întorc posibilitățile pe toate părțile, astfel încât oamenii să își ia doza necesare de informare și să acționeze în consecință, dacă este cazul.

Vezi lista integrală cu seriale și filme care te învață despre viață mai multe decât școala AICI