Home » Life & Style » Timp liber » Semnificație nume Iuliana. De la ce provine și ce înseamnă de fapt numele

Semnificație nume Iuliana. De la ce provine și ce înseamnă de fapt numele

Alexandru Cazacu / 21.12.2021, 11:26
Semnificație nume Iuliana. De la ce provine și ce înseamnă de fapt numele

Sfânta Muceniță Iuliana este prăznuită în calendarul creștin-ortodox, în fiecare an, pe data de 21 decembrie. În continuarea articolului de mai jos, veți afla care este semnificația numelui Iuliana. Haideți să vedem de la ce provine și ce înseamnă de fapt acest nume, care este foarte des întâlnit în onomastica din țara noastră.

Semnificația numelui Iuliana. De la ce provine și ce înseamnă

Numele Iuliana își are originile în limba latină și înseamnă „cer luminos”, „lumină cerească”, „divinitate”. După cum spuneam, mai mulți martiri din primele secole au purtat acest nume, astfel Iuliana a intrat în onomastica creștină și s-a răspândit în toată Europa.

Cu toate acestea, numele și derivatele sale au devenit mai populare în epoca Renașterii, mai ales datorită modei numelor latine, precum cele din ginta Iulia (familie de patricieni, descinsă din Iulus, fiului lui Eneas. Însă, originea mai accentuată ar proveni de la numele Iulius, acesta fiind derivat din latinescul Iovis, care are semnificația de „lumină cerească”. Ei bine, tocmai acesta este și motivul pentru care numele este asociat cu lumina cerului.

Caracterul celor care poartă numele Iulia

Deși nu arată acest lucru, de cele mai multe ori, persoanele care poartă numele Iulia sunt puternice și sincere. Având un simț al percepției accentuat, ele sunt empatice și reușesc adesea să vadă lucrurile și din alt punct de vedere.

Curioasă din fire, cea numită Iulia este mereu în căutarea lucrurilor noi. Ea va avea întotdeauna sete de cunoaștere, indiferent de domeniul la care am face referire. De asemenea, vrea să fie la curent cu toate noutățile și este mereu informată, deoarece își dorește să aibă o cultură generală cât mai vastă.

Semnificație nume Iuliana. De la ce provine și ce înseamnă
Semnificație nume Iuliana. De la ce provine și ce înseamnă

Totodată, fetele care poartă acest nume vor să cunoască mai bine persoanele din jurul lor, pentru a ști mai bine cum să le abordeze. Niciodată nu vor spune lucruri fără sens și nu vorbesc fără să gândească. Deși am putea spune că uneori vorbesc prea mult, dacă le vom asculta cu atenție și răbdare, vom observa că tot ceea ce spun are relevanță și chiar ne-am putea folosi de informațiile respective.

Pe lângă toate acestea, cea care poartă numele Iulia se implică total când are de rezolvat unele lucruri. Chiar dacă uneori se mai lasă pe tânjală, ea este conștientă că trebuie să se apuce de treabă și reușește până la urmă să recupereze. Nu pierde vremea și caută adesea activități care să o ajute în dezvoltarea personală sau să își atingă obiectivele.

Semnificația numelui Iuliana în numerologie

Cifra 7 este corespondenta numelui Iulia/Iuliana, iar aceasta reprezintă spiritualitatea, înțelepciunea și succesul. După cum spuneam în rândurile de mai sus, fetele care poartă acest nume au dorința de a-și îmbogăți cunoștințele și cultura generală. Fac tot ce le stă în putință pentru a-și atinge toate obiectivele.

Înțelepciunea o arată faptul că sunt mereu în căutare de informații noi, au o logică impecabilă și, de cele mai multe ori, își petrec timpul cu activități productive. De asemenea, spiritualitatea este un aspect important din viața Iuliei, potrivit bebee.ro.