Home » Știri » Declarațiile lui Becali la dezbaterea publică privind OUG de grațiere și modificare a Codurilor penale

Declarațiile lui Becali la dezbaterea publică privind OUG de grațiere și modificare a Codurilor penale

Sebastian Rotaru / 30.01.2017, 10:50
Declarațiile lui Becali la dezbaterea publică privind OUG de grațiere și modificare a Codurilor penale

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus luni, la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei, că OUG privind graţierea este „un proiect şmechereşte”, pentru că cel care a furat un cârnat este la puşcărie, iar un altul care a furat 200 de milioane este graţiat.

Becali a mai spus că directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi şi a cerut ca şeful ANP, Marius Vulpe, care este prezent la dezbatere, ”să fie dat afară”, informează News.ro.

„Este un proiect şmechereşte. Vă dau cazul Vişinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies în stradă. Eu am propus între trei şi patru ani pentru abuz în serviciu. Eu am fost acolo (în penitenciar, n.r.) şi ştiu. (…) Ăla care a furat un cârnat e la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi”, a spus Becali în intervenţia sa la dezbaterea publică de la Ministerul Justiţiei.

George Becali a arătat că cea mai mare problemă a puşcăriilor este Administraţia Naţională a Penitenicarelor. „Am un coleg care în patru ani nu a venit niciodată acasă”, a adăugat Becali.

Becali a susţinut că, dacă tot se face o „lege a graţierii”, trebuie ca prevederile acestea să permită să iasă 6.000 sau 7.000 de oameni din închisori. „De exemplu, şantajul ar trebui trecut în proiect”, a precizat Becali.

Gigi Becali a fost încarcerat din 20 mai 2013 până în 3 aprilie 2015, când a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în cele trei dosare, respectiv cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării, dosarul „Valiza” şi cel al sechestrării persoanelor care i-au furat maşina.

În timpul dezbaterii, în sală sunt prezentate cu un videoproiector imagini din mai multe închisori.

Reprezentantul unei organizaţii din Timişoara a spus, în intervenţia sa, că nu înţelege de ce se mai dezbat aceste ordonanţe de urgenţă şi a adus o listă cu 2.000 de semnături ale unor oameni care se opun proiectelor.

„Am aici 2.000 de semnături care se opun acestor proiecte. Cerem să se retragă proiectele şi să meargă pe lege organică”, a spus acesta.

Peste o sută de oameni participă la dezbaterea publică a proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, alături de ministrul Justiţiei fiind directorul Administraţiei Naţionale a Penitenicarelor şi secretari de stat din MJ.