Home » Știri » Cel mai lung labirint din lume. Locul i-a cucerit pe oameni. Unde se află și cum arată

Cel mai lung labirint din lume. Locul i-a cucerit pe oameni. Unde se află și cum arată

Alexandru Cazacu / 01.03.2021, 12:41
Cel mai lung labirint din lume. Locul i-a cucerit pe oameni. Unde se află și cum arată

Nu mulți sunt cei care știu asta, însă, în lume există un labirint dintr-un gard viu de peste doi metri înălțime, care se întinde pe alei și podețe care facilitează orientarea.

Cel mai lung labirint din lume. Locul i-a cucerit pe oameni

Este vorba despre Longleat Hedge Maze, situat pe domeniul unei reședințe nobiliare din Marea Britanie, la câțiva kilometri de Warminster. Totodată, acesta este cel mai lung labirint de gard viu din lume, cu o înălțime de peste 2 metri și se întinde pe alei și podețe ridicate (care facilitează orientarea).

În cazul în care vrei să parcurgi acest traseu, o să trebuiască să îți iei ceva timp liber, deoarece, pentru a face acest lucru o să ai nevoie de mai bine de 2 ore. Cu toate acestea, recordul pentru parcurgerea acestui traseu este de 20 de minute. În 2010, niște vizitatori, folosind GPS-ul, au reușit acest record. De atunci, a fost interzisă folosirea telefoanelor mobile. Pe de altă parte, a fost lansat un dispozitiv de localizare pentru cei care, în imposibilitatea de a găsi ieșirea, solicită să fie ghidați.

Cel mai mare labirint din România

În județul Bacău, la Filipești, există un labirint verde cu o suprafață de aproximativ 16.200 de metri pătrați. Labirintul este foarte dificil și a fost realizat după mai mulți ani de studiu. Potrivit celor care au lucrat la acest proiect, labirintul are un grad ridicat de dificultate.

”Eu am lucrat la proiectul labirintului, la testarea lui pe calculator, pentru realizarea unui grad maxim de dificultate. În momentul de faţă este cel mai mare din ţară și îmi propun ca până în 2018 să devină ca dimensiuni și grad de dificultate, cel mai impozant din lume. Am o pepinieră mare de rășinoase Thuja Plicata, din care sunt luați arbuști pentru a fi plantați în labirint.

Acest biostimulator, folosit în legumicultură, floricultură şi silvicultură are darul de a creşte productivitatea şi creşterea plantelor cu până la 30%. Tocmai de aceea, Thuja Plicata va ajunge la maturitate, în perfectă stare, mult mai repede“, a explicat Neculcea.

Labirinturi din lume

Ribeauville, Franța

Anual, în acest orășel francez se amenajează un labirint impresionant, cu o suprafaţă de aproximativ 36.000 de metri pătrați. Dimensiunile şi complexitatea grădinii Labyrinthus ar putea să uimească însă pe oricine, nu doar pe cei mici.

Labirintul cel mai lung din lume
Labirintul cel mai lung din lume

Hampton Court din Londra

Plantat acum aproximativ 300 de ani, labirintul a fost amenajat la cererea regelui William al III-lea al Angliei. Făcut dintr-un gard viu de tisa, labirintul are peste 1.300 de metri pătraţi, iar „zidurile” au peste doi metri, aşa că vizitatorii nu își pot căuta ieșirea privind pe deasupra.

Erlebnispark Teichland, Germania

Acesta se află în parcul de distracţii cu acelaşi nume, de lângă Cottbus, Germania și a fost amenajat în încercarea de a atrage turiştii într-o zonă cunoscută în principal pentru minele deschise de lignit.

Trafalgar Square, Londra

Acest labirint fost amenajat în anul 2010 în piața Trafalgar Square, din Londra. A fost un efort publicitar pentru a încuraja londonezii şi turiştii „să se piardă în West End”, una dintre cele mai cunoscute zone din Londra.