Home » Știri » Liviu Dragnea: proiectul de modificare a Codului penal nu mă ajută

Liviu Dragnea: proiectul de modificare a Codului penal nu mă ajută

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 10:45
Liviu Dragnea: proiectul de modificare a Codului penal nu mă ajută

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că sunt minciuni afirmaţiile că proiectul de OUG prin care se modifică prevederile din Codul penal privind abuzul în serviciu a fost făcut „cu dedicaţie” pentru el.

Liviu Dragnea a spus că acest proiect nu îl ajută în dosarul care se judecă de marţi la instanţa supremă şi în care este acuzat de această faptă.

„Uitaţi-vă cu atenţie pe dosarul meu şi pe ce a apărut în presă sau ce a fost în dezbarere publică, nu mă ajută pe mine personal. Eu am înţeles de la DNA că au o problemă cu vreo 15.000 de dosare, eu nu cred  că cele 15.000 sunt despre mine, din câte îmi aduc eu aminte”, a spus Liviu Dragnea, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde marţi a fost primul termen în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Preşedintele PSD a mai spus că modificările aduse codurilor penale prin proiectul de ordonanţă de urgenţă sunt urmarea deciziilor Curţii Constituţionale şi nu crede că această instituţie a emis decizii pentru el.

Întrebat dacă mizează pe un viitor proiect de graţiere, Dragnea a declarat :”Ce graţiere să mă ajute? Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu, pe de-o parte. Pe de altă parte, ştiu că avem o Curte Constituţională, din câte mai ştiu eu, cel puţin azi dimineaţă era în vigoare, care a adoptat o decizie. Dacă trebuie să ieşim în stradă pentru a nu pune în acord deciziile Curţii Constitutionale cu legislaţia, este şi asta o opţiune. Sau poate Curtea Constituţională a emis această decizie pentru mine?”.

De asemenea, întrebat dacă i-a spus ministrului Justiţiei sau s-a consultat cu acesta pentru a propune pagube materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, Dragnea a spus că nu îl ajută pe el acest plafon, în dosarul pe care îl are în judecată.

„Nu (m-am consultat, n.r.). Eu ştiu că am văzut o plângere penală pe care unii spun că a făcut-o domnul Bulancea, aşa, pro bono, pentru cei care au făcut plângerea penală. De ce nu anchetează DNA ce se scrie acolo şi, vedem, este adevărat că s-au făcut la mine în birou, nu ştiu ce membru din Cabinetul meu de la Camera Deputaţilor? Astea sunt prostii şi minciuni”, a precizat Dragnea.

Întrebat ce le transmite celor 100.000 de oameni care au ieşit în stradă şi au spus că proiectul de OUG privind modificările codurilor penale a fost dat „cu dedicaţie” pentru el, Dragnea a răspuns: „Spun că sunt minciuni”.