Home » Știri » Noul prefect de la Galați: ”Acum discutăm de inundații, apoi de alegeri”

Noul prefect de la Galați: ”Acum discutăm de inundații, apoi de alegeri”

George Stanciu / 14.10.2016, 13:32
Noul prefect de la Galați: ”Acum discutăm de inundații, apoi de alegeri”

Gabriel Panaitescu, noul prefect al judeţului Galaţi, a fost învestit, vineri, în funcţie, și a declarat că prioritatea sa este legată de gestionarea situaţiei cauzate de inundații, ce au condus la evacuarea a aproximativ 1.300 de persoane, dar şi de pregătirea alegerilor din iarnă.

Gabriel Panaitescu, ce a mai fost prefect în judeţul Galaţi, a fost instalat în funcţie de Irina Alexe, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

”Ne cunoaştem, cu o parte am mai lucrat, cu o parte voi lucra de acum încolo şi sper să facem echipă. Nu avem timp de stat azi de vorbă pentru că ştiţi ce s-a întâmplat in judeţul Galati, este a doua oară în ultimii trei ani”, a transmis Panaitescu, după ce a depus jurământul.

De asemenea, Irina Alexe le-a mulțumit celor implicaţi în combaterea efectelor cauzate de viiturile din Galaţi, susținând că alimentele şi apa din rezerva de stat au fost dispuse în teritoriu.

”Domnule prefect, sunteţi un înalt funcţionar public. Sunteţi pregătit, aveţi experienţă, vă asteptă o perioadă foarte grea şi deja aţi intrat în dispozitiv. Vă rog să faceţi echipă, să coordonaţi activitatea, adică va rog să vă exercitaţi rolul dumneavoastră de prefect, de înalt functionar public. Îi multumesc şi domnului prefect (Dorin Otrocol – n.r.) care nu a dorit să participe la această ceremonie, dar nu voi spune de ce. Aş vrea să le mulţumesc pentru că până la urmă s-au mobilizat şi ajutoarele pe care domnul prim-ministru ieri le-a aprobat pentru a fi scoase de la rezeva de stat; am înţeles că au ajuns, atât apa, cât şi alimentele şi acum sunt repartizate cetăţenilor. E foarte important ca aceste alimente să ajungă acolo unde trebuie să ajungă. Am înţeles că a ajuns şi transportul pe care l-a adus Crucea Roşie şi în cursul zilei de azi vor ajunge şi cantităţile de combustibil pentru ca dumneavoastră să puteţi să vă faceţi treaba”, spune Irina Alexe, citată de news.ro.

După ce Gabriel Panaitescu a fost învestit în funcție, a declarat că prioritatea din perioada imediat următoare o reprezintă ameliorarea situației din judeţ, cauzată de inundații, dar și pregătirea alegerilor.

”Acum discutăm de inundaţii, după care discutăm de alegeri. Acestea sunt cele două lucruri care trebuie rezolvate cât se poate de repede. Deocamdată lucrăm sa îi ajutăm pe oameni să intre într-o viaţă normală (după inundații – n.r.)”, a afirmat noul prefect al Galațiului, răspunzându-le jurnaliştilor.

Noul prefect al judeţului, Gabriel Panaitescu, a mai deținut această funcție între mai 2008 și februarie 2009, iar apoi pe cea de subprefect în perioada 2012 – 2014. A devenit apoi inspector guvernamental.

Sursă imagine: www.covasnamedia.ro