Home » Știri » Scrisoarea „frumoasă” pe care i-a lăsat-o Obama lui Trump [FOTO/ VIDEO]

Scrisoarea „frumoasă” pe care i-a lăsat-o Obama lui Trump [FOTO/ VIDEO]

Sebastian Rotaru / 23.01.2017, 11:22
Scrisoarea „frumoasă” pe care i-a lăsat-o Obama lui Trump [FOTO/ VIDEO]

Președintele american Donald Trump a vorbit, duminică, cu o anume emoție, despre o „frumoasă scrisoare” lăsată de către Barack Obama în Biroul Oval.

Donald Trump a spus că jurnaliștii nu vor afla ce scrie în ea, potrivit Digi24.

În prima sa declarație publică de la Casa Albă, președintele Trump le-a arătat jurnaliștilor și personalului Casei Albe care se pregătea de depunerea jurământului scrisoarea pe care Barack Obama i-a lăsat-o pe birou vineri, înainte de a-l însoți la ceremonia de învestitură de la Capitoliu.

„Tocmai am fost în Biroul Oval și am găsit această frumoasă scrisoare de la președintele Obama. A fost cu adevărat foarte amabil din partea lui să facă asta. Și voi prețui gestul său. Și o voi păstra (scrisoarea – n.r.)”, a declarat președintele Trump.

„Și nici măcar nu voi spune presei ce conține scrisoarea”, a adăugat șeful Casei Albe, spre amuzamentul tuturor.

Potrivit unei vechi tradiţii americane, preşedintele aflat la final de mandat lasă succesorului său o scrisoare pe care acesta nu o desface decât după instalarea sa în Biroul Oval, scrie Agerpres, care citează AFP.

Este de obicei un mesaj de o pagină care propune un parteneriat și transmite urări de bine, potrivit ABC News.

Scrisoarea lăsată în 1993 de republicanul George H.W. Bush succesorului său democrat Bill Clinton a făcut o impresie deosebită prin eleganța sa.

„Succesul D-voastră este succesul țării D-voastră”, scria cel de-al 41-lea președinte al SUA. „Vă susțin întru totul”, adăuga el, adresându-se adversarului său politic care tocmai îl privase de un al doilea mandat.

În acest mesaj, Bush își mărturisea, de asemenea, „sentimentul de uimire și respect” pe care îl încercase în momentul în care intrase în prestigiosul Birou Oval.

„Vor exista momente foarte grele”, îl avertiza el pe Bill Clinton. „Nu lăsați criticile să vă descurajeze sau să vă facă să deviați de la traiectoria D-voastră”, îl sfătuia fostul lider de la Casa Albă pe succesorul său.

La rândul său, Bill Clinton i-a lăsat o scrisoare lui George W. Bush când i-a predat Biroul Oval.

Barack Obama a primit o scrisoare, la preluarea mandatului din 2008, de la George W. Bush.