Home » Tehnologie & Știinta » Locuri de parcare semnalizate prin Google Maps

Locuri de parcare semnalizate prin Google Maps

Luminita Nitoiu / 20.01.2017, 01:33
Locuri de parcare semnalizate prin Google Maps

Găsirea de locuri de parcare este una dintre cele mai noi funcții oferite de Google Maps, cu țintă clară de utilizatori către șoferi.

Nouă funcție face parte din cea mai recentă versiune a aplicației, deși primele semne despre o asemenea funcționalitate fuseseră observate de ceva mai multă vreme, încă din vara acestui an. Noua opțiune cu ajutorul cărei pot fi găsite locuri de parcare la destinație este acum finalizată și funcțională.

Totul funcționează foarte simplu: în cadul aplicației Google Maps, apare un P încadrat într-un cerc, cu diferite culori, ceea ce indică disponibilitatea parcării. De exemplu, dacă ai șanse să găsești ușor un loc de parcare, vei vedea cercul albastru. Dacă zona este aglomerată și sunt șanse foarte mici sau chiar nule de a găsi un loc de parcare, aplicația afișează un cerc (cum altfel?) roșu. Indiciile privind disponibilitatea unui loc de parcare sunt exprimate și prin text, nu doar în stil grafic – „limited”, „medium”, „easy”.

Evident, nu toate destinațiile vor beneficia de o asemenea informare. Destinațiile publice, precum aeroporturile, mall-urile, instituțiile și companiile cu parcări organizate, sunt incluse în noua opțiune extrem de utilă. Evident, update-ul a fost construit pentru Statele Unite, însă este foarte posibil să fie extins și la alte teritorii în viitor.

Momentan, opțiunea este disponibilă utilizatorilor în format beta, sperăm să fie lansată și în cadrul versiunii pentru consumatori în viitorul apropiat.

De asemenea, noul update vine și cu fotografii de ”atmosferă”. Atunci când te uiți pe detaliile cu privire la un loc în care urmează să mergi, vei putea vedea fotografii de interior care îți arată, literalmente, care este ambianța în care îți vei petrece timpul.