Home » Sănătate » Cele mai bune ceaiuri pentru sănătatea inimii – ajutor din natură pentru „pompa“ noastă de sânge

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătatea inimii – ajutor din natură pentru „pompa“ noastă de sânge

Pană Emanuela / 17.12.2020, 13:40

Câteva cești de ceai pe zi protejează organismul împotriva bolilor de inimă, demonstrează un studiu realizat pe o perioadă de 13 ani de oamenii de știință olandezi. Stresul și alimentația bogată în grăsimi sunt doar doi dintre factorii din cauza cărora sistemul cardiovascular are de suferit. Pentru a ușura simptomele bolii, dar și pentru a preveni anumite afecțiuni, se recomandă cure cu antioxidanți naturali, care ajung să schimbe structura celulelor care formează sistemul vascular și să readucă o stare de echilibru în organism. Mai multe detalii, în continuare.

Cele mai bune ceaiuri pentru inimă

Începem prin a spune că e important să folosiți plante, deoarece ceaiul la plic sau cel îmbuteliat are mai puțini compuși antioxidanți. Fierbeți apa separat de frunze, temperatura indicată pentru ceai fiind de 85-90 grade. Așadar, iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sănătatea inimii:

1. Ceai de păducel – specialiștii recomandă consumul de păducel persoanelor care suferă de insuficiență cardiacă, de hipertensiune, de ateroscleroză şi de angină. Printre cele mai importante beneficii pe care această plantă le are asupra organismului se numără efectul calmant, iar cei care au probleme cu palpitațiile pot să confirme.

2. Ceai de busuioc – atunci când este consumat sub formă de infuzie, busuiocul are numeroase beneficii asupra organismului nostru. Ceaiul de busuioc este caracterizat de o aromă aparte, bogată în uleiuri volatile. Această plantă este originară din Asia și ajută la reducerea stresului cardiac. El face parte din cele mai bune ceaiuri pentru inimă.

3. Ceai verde – planta de ceai verde are proprietăți vindecătoare în ceea ce privește bolile de inimă, fiind utilizat atât pentru prevenirea afecțiunilor inimii, dar și ca supliment pe lângă medicamentele de inimă. Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine, prevenind, astfel, probleme precum hipertensiunea arterială sau angina pectorală.

4. Ceai de anghinare – încă o plantă care îți poate fi de mare ajutor dacă te confrunți cu o afecțiune cardiacă este anghinarea. Pentru a reuși să împiedici creşterea nivelului colesterolului din sânge şi să previi hipertensiunea şi ateroscleroza, trebuie să bei două sau trei căni pe zi cu o infuzie din această plantă.

5. Ceai de traista-ciobanului – un alt ceai pentru inimă, indispensabil în cazul afecțiunilor de acest tip, este ceaiul de traista-ciobanului. Această plantă are efecte benefice în special în cazul hipotensiunii și combate tahicardia.

Citește și: Ceaiuri care dau somnolență. Nu le consumați niciodată înainte să vă urcați la volan!

Ajutor din natură pentru „pompa“ noastă de sânge

Revenind la studiul despre care vă vorbeam în primul paragraf, trebuie să mai menționăm că la acesta au participat 40.000 de voluntari, iar rezultatele arată că persoanele care consumă mai mult de șase cești de ceai pe zi prezintă cu o treime mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de afecțiuni cardiace.

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătatea inimii
Cele mai bune ceaiuri pentru sănătatea inimii

Tot potrivit studiului, consumul între două și patru cești de cafea pe zi este asociat cu o reducere de 20% a riscului de îmbolnăvire. Deși, teoretic, conține substanțe care cresc colesterolul, cafeaua luptă, în același timp, cu bolile cardiace. Practic, rezultatele vin ca „o veste bună pentru băutorii de ceai și cafea. Aceste băuturi par să aducă beneficii inimii, fără să crească riscul de îmbolnăvire de alte afecțiuni grave“, susține prof. Yvonne van der Schouw, coordonatorul echipei de cercetatori.

Totuși, să nu uităm că ceea ce contează cu adevărat pentru a ne menține sănătatea inimii este un stil de viață sănătos.