Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de Istorie și care este baremul

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de Istorie și care este baremul

Cojocaru Cristian / 17.08.2021, 17:40

La Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, participă 39.000 de elevi. Potrivit Ministerului Educației, aproximativ 25.000 dintre aceștia fac parte din promoția 2020-2021, iar restul provin din promoțiile anterioare.

Bacalaureat 2021 – care au fost subiectele la istorie

Update, ora 17:40.  Subiectele și baremele de corectare la Istoria românilor pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureat 2021 au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației.

În sesiunea din toamnă la Bacalaureat 2021, comparativ cu cea din vară, probele scrise sunt cele care sunt susținute primele, iar apoi echivalarea probelor de competențe. Participanții la examen au putut face înscrierea până în data de 26 iulie. În comparație cu anul trecut, rata de promovabilitate în urma susținerii primei sesiuni a Bacalaureatului, aceasta a fost de 69,8%, ceea ce reprezintă o creștere de 5 puncte procentuale.

Dacă ieri a avut loc proba la Limba și literatura română, astăzi are loc proba la istorie. La sesiunea din toamnă a Bacalaureatului participă candidații care nu s-au putut prezenta la prima sesiune sau care nu au promovat-o, precum și candidații care nu au reușit trecerea examenului în anii anteriori.

Cei însă care au fost dați afară la examen la prima sesiune, nu vor putea participa, având în vedere motivul unei tentative de fraudă. Aceștia vor putea da examenul din nou începând cu anul următor. În cazul candidaților care nu au promovat o probă, însă au promovat toate celelalte, nu vor trebui să dea din nou cele trei examene, ci doar pe cel pe care l-au picat. Nota minimă de promovare a probei este 5 (cinci) , iar media finală pentru promovarea examenului trebuie să fie de cel puțin 6 (șase).

bacalaureat 2021
Proba obligatorie a profilului are loc astazi

Când vor fi afișate rezultatele finale

Rezultatele finale ale sesiunii din toamnă urmează a fi afișate în data de 3 septembrie, dată la care absolvenții se vor putea înscrie și la facultate. Instituțiile de învățământ superior, în limitele locurilor disponibile, oferă acestor absolvenți șansa de a studia mai departe, organizând o nouă sesiune de admitere, pe baza mediei obținute de candidat la Bacalaureat.

Pentru cei care nu au reușit să consulte calendarul, datele în care vor fi susținute probele sunt:

  • 16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă;
  • 17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă;
  • 18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă;
  • 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă;
  • 23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține);
  • 25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține);
  • 26 – 27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține);
  • 30 – 31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține).

Ora de începere a examenului este 9:00, iar absolvenții de liceu vor trebui să intre în sălile de examen cel târziu la ora 8:30. Accesul în sală se face pe baza unui act de identitate care conține și o fotografie.

În ceea ce privește interdicțiile elevilor, aceștia nu vor putea intra în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri sau alte obiecte, acestea putând fi lăsate în sala de depozitare. Totodată, dintre obiectele interzise fac parte și manualele, cărțile, dicționarele, culegerile, notițele sau alte însemnări, ciorne, telefoane mobile, căști audio sau mijloace electronice de calcul sau comunicare.

În aceeași categorie intră și interdicția de a comunica între ei sau cu persoane din exterior, să transmită materiale care permit fraudarea examinării sau schimbul de lucrări ori ciorne cu ceilalți candidați care le-ar putea folosi pentru a rezolva subiectele. În cazul în care vor fi prinși în astfel de situații, candidații vor fi excluși din examen și nu vor mai avea dreptul la participare pentru următoarele două sesiuni.