Home » Life & Style » Trucuri de magie. Secretele din spatele celor mai cunoscute numere folosite de magicieni

Trucuri de magie. Secretele din spatele celor mai cunoscute numere folosite de magicieni

Voicu Costin / 07.12.2021, 11:17
Trucuri de magie. Secretele din spatele celor mai cunoscute numere folosite de magicieni

Trucurile magice sunt probabil printre cele mai populare și cele mai atractive reprezentații în cadrul show-rilor de talente, emisiuni TV sau într-un spectacol public. Bazate pe iluzie, îți lasă impresia că ceea ce se întâmplă pe scenă este cu adevărat magic, însă lucrurile nu stau chiar așa. Rămâi lângă noi și ai să fii uimit cât de ușor te-au „păcălit” magicienii de fiecare dată!

Magia, definiția vrăjitoriei?

Magia, uneori cunoscută și ca vrăjitorie, este rezultatul forțelor supranaturale pentru a produce efectele dorite de către un magician. Fenomenul este adesea influențat de misticism, psihologie, ideile religioase și știință.

Puterea magiei nu a fost demonstrată. Trucurile magice, blestemele și tot ce ține de magie a scos în evidență singurul efect al magiei și anume psihologia.

În tradiția românească nu este privită cu ochi buni de către creștinii tradiționalișți. Din punct de vedere istoric, autoritățile statelor creștine condamnau magia sub numele de „maleficium”, începând de la creștinarea Imperiului Român și nu numai. Încă din vremea când oamenii nu erau creștinați, magicienii erau considerați vrăjitori și erau pedepsiți sau alungați. Acest lucru se întâmplă și în zilele noastre. Practicanții de magie sunt văzuți cu ochi răi de către supușii bisericii și ai lui Dumnezeu, explicația fiind că există o legătură dintre ei și diavol.

Care este secretul trucurilor magice?

Evadarea din cutia magică

Iubitorii de trucuri magice și nu numai au văzut cu siguranță o dată în viață, trucul cu evadarea frumoasei asistente din cutia magică. Deoarece întreg trucul se desfășoară cu o rapiditate ce nu-ți oferă posibilitatea să fii atent prea mult la detalii sau unele greșeli, numărul devine unul spectaculos când vezi finalul.

Într-un timp scurt, asistenta magicianului este băgată într-un sac, apoi într-o cutie legată cu sfoară. În câteva secunde însă, magicianul este cel care îi ia locul asistentei în sac, iar aceasta apare teafără și nevătămată, dezlegată. Sutele de ore de exercițiu pentru fiecare truc în parte, fac ca și coordonarea dintre magician și asistentă/asistente să pară magic şi că nu este de fapt, o iluzie optică cu un plan bine pus la punct. Cutia nu este sigilată, nici sacul, iar prin câteva mișcări rapide, cei doi fac schimb de locuri.

Aruncarea cuțitelor la țintă

La vederea acestui moment fie live sau la Tv, am stat cu toții cu sufletul la gură. Eram siguri că la un moment dat cineva poate fi rănit și ne puneam mâinile la ochi să nu asistăm la un accident. În lumea magiei totul pare realist, dar totul nu constă doar în talentul magicianului, ci și în exercițiu. Este vorba, desigur, despre secretele unor trucuri de magie studiate multe ore până a fi pus în practică.

Adevărul vă va surprinde! Cuțitele nici măcar nu pleacă din mâna magicianului! Acesta le ascunde extrem de rapid, iar asistenta declanșează mecanismul care face să apară cuțitele pe planșă.

Transformarea apei în gheață

Credeai ca doar Iisus poate transformă apa în vin? Sunt magicieni care transformă apa în gheață! Sigur…era doar o glumă. Iată cum se desfășoară cu adevărat trucul!

Din pahar se toarnă apă în cană, aceasta fiind goală. Dar când vrea să toarne apă din nou, în loc de apă cade gheață. Care este secretul? În interiorul cănii în care s-a turnat apă se află un burete obișnuit ce absoarbe apa, iar gheața era deja pusă acolo.