Home » Știri » Tudor Chirilă: în PSD există un singur om care poate să vorbească despre lovitura de stat și mineriade [VIDEO]

Tudor Chirilă: în PSD există un singur om care poate să vorbească despre lovitura de stat și mineriade [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 26.01.2017, 10:59
Tudor Chirilă: în PSD există un singur om care poate să vorbească despre lovitura de stat și mineriade [VIDEO]

Tudor Chirilă a reacționat la acuzațiile lui Liviu Dragnea, potrivit cărora miliardarul Dan Adamescu a decedat datorită condițiilor din închisoare.

Adamescu (Dumnezeu să-l ierte) a decedat într-o clinică privată, nu în penitenciar. Cât de naiv să fii să crezi că lui Dragnea chiar îi pasă de altceva sau altcineva decât de procesul lui care are termen de judecată pe 31 ianuarie?”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook, informează Europafm.ro.

Nu este însă prima dată în ultimele zile când Tudor Chirilă ia atitudine în spațiul public față de încercările unor politicieni de a denatura adevărul pentru a pune în practică o agendă ascunsă. Joi, în direct la Europafm, acesta a comentat evenimentele ultimelor săptămâni din România și a vorbit despre rolul pe care consideră că artiștii ar trebui să îl aibă în spațiul public.

”Se alimentează ideea că un artist trebuie să stea în banca lui, să-și vadă de treaba lui și să nu facă politică. Și aici ar trebui să operăm cu o disticție: un om care-și spune părerea vis-a-vis de lucruri care-l afectează în mod direct și țin de colectivitate, de comunitate și de cetate…Eu cred că ceea ce se numește și riscă să devină limbaj de lemn în societatea civilă înseamnă exact asta – faptul că îți spui părerea, nu înseamnă că fac politică. Cetățenii au obligația să facă politică, nu doar atunci când se duc la vot, ci tot timpul”, a spus Tudor Chirilă la Europa FM.

Într-un ton ironic, Tudor Chirilă a spus: ”Liviu Dragnea a încălcat ordinea în partid în mod flagrant și pentru asta va plăti, pentru că în PSD există un singur om care poate să vorbească despre două aspecte: lovitura de stat și mineriade. El este Ion Iliescu. Faptul că Dragnea a atins acest subiect spunând că protestele din stradă au fost o mineriadă, o să-l coste. Și-a dat cu părerea unde nu se pricepe. Nu știe să facă nici mineriade și nici lovituri de stat. Eu știu că PSD-ul e un partid organizat. Acolo e o ierarhie – nu vorbești așa, când vrei tu”.