Home » Life & Style » Cu ce se ocupă și cum arată sora lui Elon Musk. Este un antreprenor de succes

Cu ce se ocupă și cum arată sora lui Elon Musk. Este un antreprenor de succes

Voicu Costin / 08.06.2022, 11:07

Tosca Musk, născută la 20 iulie 1974, este un regizor de film canadian-american sud-african. Ea este producător executiv și regizor de lungmetraje, programe de televiziune și conținut web. Tosca este sora mai mică a lui Elon și Kimbal Musk și fiica lui Errol și Maye Musk. Ea a co-fondat serviciul de streaming Passionflix. Cu ce se ocupă și cum arată sora lui Elon Musk?

Viața Toscăi Musk

Tosca Musk s-a născut în Africa de Sud și a crescut în Johannesburg alături de cei doi frați ai ei mai mari: Kimbal și Elon. În 1979, părinții ei, Errol și Maye Musk, au divorțat. În 1981, Elon s-a mutat să locuiască cu tatăl său. Patru ani mai târziu, și Kimbal a făcut acelaşi pas. După ce a absolvit liceul, Elon s-a mutat în Canada. În 1989, Maye s-a mutat și ea în Canada cu Tosca. În anii 1990, Tosca Musk a urmat cursurile Universității din Columbia Britanica, absolvind în 1997.

Tosca este deținătoarea unui Netflix pentru pasionații de filme romantice

Elon Musk este cel mai cunoscut din familia lui, dar nu este singurul care și-a început propriile afaceri. În 2017, Tosca Musk a fondat, alături de alte două femei, Passionflix. Una din ele a avut inițial ideea de a crea un streaming cu filme de dragoste, care se adresează direct femeilor, dar nu numai.

„De cele mai multe ori oamenii privesc cu dispreț romantismul și nu cred că dragostea este suficient de intelectuală. Cred că este greșit. Romantismul este despre validarea emoțiilor. Este despre eliminarea rușinii din sexualitate. Este vorba despre povești înălțătoare”, a declarat Tosca Musk pentru The New York Times.

În decurs de un an după înființarea companiei, Passionflix a funcționat ca un serviciu cu abonament asemănător cu alte servicii de streaming, cum ar fi Netflix. Adică, un Netflix pentru îndrăgostiți și cei care iubesc romantismul și îl respectă. În prezent, serviciul este disponibil în aproximativ 150 de țări. Serviciul de streaming pe care The New York Times l-a descris ca fiind un „Hallmark Channel sexy”, costă aproximativ 6 dolari pe lună. Are zeci de producții originale, mai multe seriale TV, dar și câteva filme de dragoste clasice.

Tosca Musk produce filme, dar este și acționar majoritar

Pe lângă faptul că este acționarul majoritar al companiei, Tosca Musk este implicată în producția pentru serviciul de streaming. Ea a produs și regizat multe dintre filmele și serialele TV care apar pe platformă.

Fratele mai mare al Toscăi Musk, Kimbal Musk, este investitor în companie, însă ea n-a vrut să vorbească despre o eventuală implicare a lui Elon Musk în Passionflix.

„Îmi este greu să răspund la această întrebare. Dacă spun că el este investitor, atunci toată lumea spune că mi-am pus fratele să plătească pentru asta. Și dacă spun că nu a investit, atunci cu toții vor spune că nu mă susține”, a declarat Tosca Musk pentru The New York Times.

Familia Musk se bucură de un succes răsunător în momentul de față, fiecare dintre cei trei copii al Maye Musk fiind CEO al unei companii care valorează milioane de dolari. Chiar dacă au avut un trecut destul de tumultos în adolescență și copilărie, având o situație materială precară, acum, toți membrii familiei sunt cunoscuți și au devenit oameni de succes.