Home » Auto » Cum poți să scapi de mirosurile neplăcute din mașină. Sfaturi și idei utile de mare ajutor

Cum poți să scapi de mirosurile neplăcute din mașină. Sfaturi și idei utile de mare ajutor

Alexandru Cazacu / 15.08.2022, 16:05
Cum poți să scapi de mirosurile neplăcute din mașină. Sfaturi și idei utile de mare ajutor

Cu siguranță, toată lumea își dorește să păstreze mirosul de mașină nouă cât mai mult timp posibil. Dar ce faci atunci când mirosul din interiorul mașinii tale devine neplăcut? Dacă și tu ai această problemă, noi ți-am pregătit în rândurile următoare câteva sfaturi și idei utile pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din mașină.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din mașină

Uneori, apariția mirosului neplăcut se poate datora unei defecțiuni la sistemul de climatizare. De asemenea, ar putea exista umezeală în interior sau unele resturi de mâncare uitate prin mașină. Acestea pot fi doar câteva cauze ale mirosului neplăcut. Indiferent de câți brăduți agăți la oglinda mașinii, mirosul nu va dispărea ci va fi doar acoperit de parfumul odorizanților.

Din fericire există câteva lucruri pe care le poți face pentru a eliminat mirosurile neplăcute din mașina ta. Evident, cea mai bună variantă ar fi curățarea temeinică a interiorului. Totodată, trebuie să depistezi cauza mirosului și să arunci imediat resturile rămase în mașină.

Curăță covorul și tapițeria

Dacă nu puteți găsi sursa mirosurilor neplăcute din mașină, aspiră bine podeaua și scaunele. De multe ori, interiorul tapițeriei, covorului sau țesăturii poate capta mirosurile. Așa că, aspiră de jur împrejur și în crăpături folosind accesoriul pentru tapițerie. De asemenea, puteți să încercați curățarea cu abur acolo unde este posibil. Dacă mașina ta are scaune din piele, există modalități simple de a curăța și scaunele din piele.

Ar putea exista bacterii în sistemul de aer condiționat

Dacă simți un miros urât atunci venind dinspre sistemul de aer condiționat înseamnă că bacteriile s-au instalat aici. În acest caz, mirosul nu va fi singura problemă, deoarece aerul contaminat poate duce la diferite afecțiuni. Așadar va fi nevoie de dezinfectarea instalației de aer condiționat. Poți face acest lucru cu un aerosol care se evaporă în instalație.

Cum poți să scapi de mirosurile neplăcute din mașină
Cum poți să scapi de mirosurile neplăcute din mașină

 Filtrul de polen înfundat și fumul de țigară

Odată cu trecerea timpului, umezeala va favoriza înmulțirea bacteriilor în filtrul de polen al autoturismului. În acest caz, trebuie doar să îl schimbi. Un filtru de polen cu carbon ar putea fi alegerea perfectă pentru tine, costul nu este mult mai ridicat decât cel al unui filtru simplu.

Pe de altă parte, dacă mașina a fost utilizată de un fumător, mirosul neplăcut nu va fi eliminat cu ușurință. Fumul de țigară poate ajunge peste tot, inclusiv în orificiile de ventilație. Pulverizați un eliminator de mirosuri de mașină în orificiile de ventilație, precum și prin supapa de admisie de sub capotă. În plus, deschideți toate ferestrele și ușile pentru a aerisi mașina.

De asemenea, fumatul lasă în urmă gudron, o substanță lipicioasă. Așa că ștergeți panourile interioare cu o soluție 50/50 de apă și oțet. Dacă mirosul persistă, amestecați și puțin săpun de vase. Odată terminat, ștergeți suprafețele cu o cârpă uscată, moale și curată.

Umiditatea excesivă

Dacă mirosul este igrasios, înseamnă că nivelul umidității din mașină este prea ridicat. Printre principalele cauze se numără acumularea de apă în unele zone, filtrul de polen înfundat sau așezatul pe scaune cu haine ude. Există mai multe tipuri de produse dezumidificatoare cu ajutorul cărora puteți scăpa de această problemă.

Dacă ați încercat toate variantele prezentate, însă mirosul urât nu a dispărut, ar cam fi cazul să apelați la o curățătorie. Tratamentul cu ozon cu siguranță te va scăpa de mirosurile neplăcute din mașină.